Η πόλη γιορτάζει την προστάτιδα και πολιούχο της Αγία Παρασκευή με ευλάβεια και χαρά

γιορτή Αγίας Παρασκευής 2016 IMG_2563 copy

Ιδιαίτερη μέρα η σημερινή, η πόλη ντύθηκε με τα καλά της για να εορτάσει την πολιούχο προστάτιδά της Αγία Παρασκευή.

Το βράδυ της παραμονής τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της πόλης, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ.κ. Χρυσοστόμου, σε κατάμεστη εκκλησία από κατοίκους που προσήλθαν με ευλάβεια. Σύσσωμος παρέστη ο κλήρος της πόλης.

γιορτή Αγίας Παρασκευής 2016 IMG_2530 copy

Ακολούθησε η λιτάνευση του ιερού Λειψάνου (τεμ. Τιμίας Κάρας) και της ιερής εικόνας της Αγίας με τη συνοδεία πλήθους πιστών. Τιμητικό άγημα είχε από νωρίς παραταχθεί έξω από το ναό, όπως επίσης και η φιλαρμονική του Δήμου που συνόδευσαν την πομπή.

γιορτή Αγίας Παρασκευής 2016 IMG_2552 copy

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και των πολιτευτών της Ν.Δ. κ. Νίκου Κωστόπουλου και κ. Γιώργου Κουμουτσάκου.

γιορτή Αγίας Παρασκευής 2016 IMG_2571 copy

Παρόντες δημοτικοί παράγοντες των περισσοτέρων παρατάξεων και μέλη συλλογικοτήτων της πόλης.

Στη συνέχεια ακολούθησε το καθιερωμένο γλέντι στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη στο Κοντόπευκο, με συναυλία ελληνικού τραγουδιού, χορούς και κεράσματα. Συμμετείχαν ο τραγουδιστής Νίκος Ανδρουλάκης και ζωντανή ορχήστρα με τους Στ. Καρύδα, κιθάρα, Μιχ. Νικόπουλο, μπουζούκι- λαούτο, Αλέξ. Καμπουράκη, ακορντεόν και Ν. Ρούλο, όρθιο μπάσο.

Για την ιστορία, ο Ναός της Αγίας Παρασκευής, με τη μορφή που τον γνωρίζουμε σήμερα, εθεμελιώθη στις αρχές του Οκτωβρίου 1934 και με γοργούς ρυθμούς αποπερατώθηκε το Σεπτέμβριο του 1935. Τα εγκαίνια του Ναού έγιναν στις 27 Σεπτεμβρίου 1936 από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χρυσόστομο Παπαδόπουλο. Έκτοτε αποτελεί το κέντρο της Χριστιανοσύνης για την πόλη και πόλο έλξης για τους ορθόδοξους χριστιανούς των όμορων Δήμων και όχι μόνο.

Η ιστοσελίδα εύχεται σε όλους τους Αγιοπαρασκευιώτες, Χρόνια Πολλά με υγεία και πάντα υπό τη σκέπη της Αγίας Παρασκευής μας.

γιορτή Αγίας Παρασκευής 2016 IMG_2580 copy

γιορτή Αγίας Παρασκευής 2016 IMG_2595 copy

γιορτή Αγίας Παρασκευής 2016IMG_2578 copy

γιορτή Αγίας Παρασκευής 2016 IMG_2583 copy

γιορτή Αγίας Παρασκευής 2016 IMG_2586 copy

γιορτή Αγίας Παρασκευής 2016 IMG_2598α copy

γιορτή Αγίας Παρασκευής 2016 IMG_2528 copy

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter