Αρχική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Μέσα από μια συνέντευξη γνωρίσαμε τον νεαρό επιχειρηματία και πολιτικό Χρήστο Σούλη

Μέσα από μια συνέντευξη γνωρίσαμε τον νεαρό επιχειρηματία και πολιτικό Χρήστο Σούλη

Ch. Soulis

O νεαρός Αγιοπαρασκευϊώτης επιχειρηματίας Χρήστος Σούλης που όλοι γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από την διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκατίας στην Αγία Παρασκευή ως υποψηφίου προέδρου, μας μιλά για την καινοτόμα επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα & το εξωτερικό και το δυναμικό του “μπάσιμο” στην ενασχόλησή του με τα κοινά.

Πριν τον γνωρίσουμε καλύτερα σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ας δούμε λίγο το Who is Who του Χρήστου Σούλη.

Ch. Soulis CanadasΓεννήθηκε & μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς. Αποφοίτησε από δημόσιο ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο και σπούδασε οικονομικές & πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολις (Η.Π.Α) με διατριβή στα χρηματοοικονομικά. Διετέλεσε αντιπρόεδρος και πρόεδρος της φοιτητικής αδελφότητας τις χρονιές 2010-11 & 2011-12.

Είναι μέλος της ελληνοκαναδικής ομογένειας του Κεμπέκ, του ελληνοκαναδικού εμπορικού & επαγγελματικού επιμελητηρίου και επίσημο ενεργό μέλος της ελληνοαμερικάνικης οργάνωσης ΑΧΕΠΑ (Εκλεγμένος ως γραμματέας στο τμήμα της Γλυφάδας) η οποία δραστηριοποιείται σε τομείς όπως η φιλανθρωπία, η παιδεία και η προάσπιση – διάδοση των ιδανικών και αξιών που πρεσβεύει ο ελληνισμός.

Από το 2012 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον τομέα της πληροφορικής, έχοντας η εταιρεία του καταφέρει σε μια περίοδο τεράστιων και ανυπέρβλητων προβλημάτων στην αγορά, ο κύκλος εργασιών της να είναι κάθε χρόνο αυξανόμενος, οι προσλήψεις και το προσωπικό να αυξάνονται συνεχώς και ακόμα πιο σημαντικό ένα καθαρά “ελληνικό προϊόν” που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα της κρίσης να εδραιωθεί εσωτερικά της χώρας αλλά να επενδύει και στο εξωτερικό έχοντας μέχρι στιγμής καταφέρει να ανταπεξέλθει και να στέκεται αξιοπρεπώς σε αγορές “γίγαντες” όπως η Γερμανική & η Καναδική.

Είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος των επιστημονικών φορέων του κόμματος. Στις 3 Απριλίου του 2016 κατέλαβε την δεύτερη θέση με ποσοστό 32% για το αξίωμα του προέδρου της Δημ.Τ.Ο. ΝΔ στην Αγία Παρασκευή. Από τον Μάρτιο του 2015 κατέχει την θέση του τομεάρχη οικονομικών & ανάπτυξης στην δημοτική παράταξη “Αγία Παρασκευή-Μια γενιά μπροστά”.

Ch. Soulis Data Recall Int.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Χρήστο καλησπέρα. Αρχικά θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε αν πιστεύεις οτι τα χρόνια που δραστηριοποιείσαι επιχειρηματικά σε μια τόσο νεαρή ηλικία που ενδεχομένως θα μπορούσες να είσαι σε μια άλλη φάση με λιγότερες ευθύνες, αποτελούν για σένα μια εμπειρία ανεκτίμητης αξίας για την τωρινή και μετέπειτα προσπάθεια σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αναμφισβήτητα, το να ξεκινάς από το μηδέν σε μια εποχή που όλα καταρρέουν και σε μια αγορά που η επιβίωση είναι ένας καθημερινός σκληρός αγώνας με θυσίες, είναι μια τεράστια & σημαντική εμπειρία. Και το δυσκολότερο είναι να καταφέρεις να έχεις διάρκεια και να μεγαλώνεις ως επιχείρηση μέσα στον χρόνο. Επιτρέψτε μου δε να σας πω ότι το να καταφέρεις να αντέξεις σε μια εποχή όπως αυτή στην χώρα μας και με τα δεδομένα που επικρατούν στην επιχειρηματικότητα είναι σχεδόν άθλος. Αυτό έδωσε την ώθηση και το σθένος σε μένα και τον αδελφό μου να κάνουμε τα μεγάλα βήματα στο εξωτερικό και να εκπροσωπούμε την Ελλάδα με περηφάνια σε έναν καινοτόμο & εξειδικευμένο τομέα όπως η ανάκτηση δεδομένων. Είχα εμπιστοσύνη σε αυτό που έκανα, πήρα το ρίσκο χωρίς να ξέρω που θα με οδηγήσει, γιατί αν μη τι άλλο δεν γίνεται όλα να γίνονται με βάση αν είναι κατάλληλη η στιγμή η όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και όταν όλες οι συνθήκες είναι αντίξοες τι χρειάζεται για να πορευτείς?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βασικά ίσως να μην πρέπει να πορευτείς. Αλλά να πάς κόντρα στο ρεύμα της εποχής. Θα έλεγα ότι χρειάζεται θάρρος και θράσος με την καλή έννοια και να πάς κόντρα στον καιρό αν θες να έχεις καλά αποτελέσματα.

Ch. Soulis - K. MitsotakisΕΡΩΤΗΣΗ: Αν σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις κάποια χαρακτηριστικά που έκαναν την DataRecall International να διαφοροποιηθεί από άλλους και να γνωρίσει μια σημαντική για την εποχή ανάπτυξη, ποια θα ήταν?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Θα έλεγα οτι είναι ο επαγγελματισμός, κάτι στο οποίο η Ελλάδα σε πολλούς τομείς πάσχει. Η συγκέντρωση στο αντικείμενο σου, στην εξειδίκευση και πως θα μπορείς κάθε μέρα να εξελίσσεσαι και να γίνεσαι καλύτερος. Και το πιο σημαντικό απ’ όλα που χρειάζονται και όλα τα παραπάνω είναι ο χρόνος. Η θυσία του να αφιερώνεις σχεδόν όλο σου τον χρόνο στην δημιουργία σου για να μπορείς έτσι να χτίσεις γερά θεμέλια σε πρώτη φάση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε φτάσει θεωρείς σε μεγάλο επίπεδο?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό είναι πολύ σχετικό. Αναλόγως με ποιούς συγκρίνεσαι. Προσωπικά νιώθω νάνος και απλά προσπαθώ με κάθε τρόπο για το πώς θα γίνομαι καλύτερος μέσα στην δουλειά και πως θα προσφέρω τις υπηρεσίες με τον καλύτερο και ποιοτικότερο τρόπο. Αυτό με ενδιαφέρει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν κάποιος σε ρωτούσε αν πρέπει να κάνει κάτι δικό του επιχειρηματικά αυτή την εποχή τι συμβουλή θα του έδινες?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν και δεν θεωρώ ότι είμαι σε θέση να δώσω συμβουλή σε κανέναν, αν  θα έλεγα κάτι αυτό θα ήταν να μπει ένας στόχος με συγκεκριμένα standards και αυτό που θες να παρουσιάσεις να είναι κάτι ιδιαίτερο που ο κόσμος θα θέλει ή θα έχει ανάγκη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μια καλή ιδέα λοιπόν θα σε κάνει να ξεχωρίσεις?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι απαραίτητα. Μια καλή ιδέα δεν λέει από μόνη της τίποτα. Το θέμα  είναι να κάνεις κάτι τόσο ιδιαίτερο και καινοτόμο και να ρισκάρεις. Το τρίπτυχο για να ξεχωρίσεις σε οτιδήποτε και αν κάνεις είναι  Αφοσίωση-Επαγγελματισμός-Ποιότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πολιτική. Τι σημαίνει για σένα?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η πολιτική είναι τα πάντα στην ζωή κάθε ανθρώπου. Όπως σωστά έλεγε και ο μεγάλος Αριστοτέλης, ο άνθρωπος είναι φύσει πολιτικόν ζώον. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι πολιτικός, αλλά το ότι όλοι μας ασχολούμαστε με την πολιτική δραστηριότητα, είναι στο DNA μας. Άλλωστε όλα στην ζωή μας είναι πολιτική. Το πως θα συντηρήσουμε το σπίτι μας, το πώς θα μανατζάρουμε τη ζωή μας, τα χρήματά μας, την προσωπική μας ζωή ερωτική-φιλική κλπ.

Ch. Soulis ekloges T.O. N.D.ΕΡΩΤΗΣΗ: Συγκεκριμένα τι σε ώθησε στο να κατέβεις υποψήφιος πρόεδρος για την Δημ.Τ.Ο της Νέας Δημοκρατίας στην Αγία Παρασκευή πριν μερικούς μήνες? Γιατί η αλήθεια είναι ότι ήταν ξαφνικό και αν μη τι άλλο ρίσκο από την στιγμή που αντιμετώπιζες 2 υποψήφιους αρκετά μεγαλύτερους από σένα ηλικιακά, με ιστορία πίσω τους στα πολιτικά δρώμενα και ένα ειδικό βάρος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως σας είπα και πριν κάποια πράγματα στην ζωή θέλουν θάρρος και θράσος. Γνώριζα ότι ήταν δύσκολο, αλλά δεν φοβήθηκα. Θεώρησα ότι μπορούσα να βγω μπροστά, να κινηθώ με ουσία στην γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση και μετά από κάποιες συζητήσεις που είχα με σημαντικές προσωπικότητες της πόλης και της παράταξης γενικότερα, πάρθηκε αυτή η απόφαση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και προς έκπληξη όλων, σχεδόν πρόεδρος και 2ος  με το μεγάλο ποσοστό ψήφων του 32%. Το δυναμικό σου μπάσιμο? η ευφράδεια λόγου σου? το πάθος σου στην προεκλογική εκστρατεία? η σοβαρότητα που βγάζεις παρά το νεαρό της ηλικίας σου? η ανάγκη για αλλαγή? Που θεωρείς οτι βασίστηκε αυτή η σημαντική σου επιτυχία και η προσθήκη σου στον πολιτικό χάρτη, τουλάχιστον στην Αγία Παρασκευή για την ώρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλα χρειάζονται. Το σημαντικότερο  πιστεύω είναι η αγνότητα των προθέσεων μου και του οράματος που είχα εξ’ αρχής με ανανεωμένες ιδέες κλπ και πώς μπορεί πραγματικά μια αναγκαία αλλαγή και ανανέωση να έρθει από τοπικό επίπεδο.  Είχα επίσης σημαντικούς ανθρώπους δίπλα μου που με πίστεψαν, με στήριξαν και με αγάπησαν, δίνοντάς μου ενέργεια και δύναμη για περισσότερα πράγματα στο μέλλον ίσως.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και ανθρώπους που σε πολέμησαν αρκετά?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλα στο πρόγραμμα είναι. Από την στιγμή που μπαίνεις σε μια τέτοια μάχη όλοι είναι απαραίτητοι. Ακόμα και αυτοί που δεν σε πάνε καθόλου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πρόσφατα σε δήλωσή σου κατηγόρησες την Δημ.Τ.Ο για απραξία, ολιγωρία και μυστικά meeting, προκαλώντας αλλεπάλληλες αντιδράσεις. Τι σε έκανε να κάνεις αυτή τη δήλωση?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ανάγκη που επιβάλλεται από την ίδια την εποχή για περισσότερη δράση. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Αγαπημένοι και ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και με κανέναν άλλο τρόπο. Δεν θα πω κάτι άλλο πάνω σε αυτό.

N. Kostopoulos - Ch. SoulisΕΡΩΤΗΣΗ: Είσαι και στο τμήμα των επιστημονικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας. Πες μας λίγα λόγια για την δράση σας εκεί.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Με γραμματέα τον δικό μας άνθρωπο Νίκο Κωστόπουλο, που είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να υπάρχει αυτή την στιγμή σε ότι αφορά  το κομμάτι της πολιτικής ανανέωσης, στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε προτάσεις, μελέτες και να ενεργοποιήσουμε γενικότερα το επιστημονικό κεφάλαιο της πατρίδας  μας κάτι το οποίο είναι θα έλεγα πραγματικά πιο αναγκαίο από ποτέ. Η Νέα Δημοκρατία είναι μια παράταξη που στηρίζει την δημιουργία, την γνώση και τους επιστήμονες και γίνεται μια σημαντική προσπάθεια απ΄όλους και σε όλους τους τομείς.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι έτοιμη να κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Aν είναι έτοιμη? Από χθες και όσο ποτέ άλλοτε. Κάθε μέρα διακυβέρνησης Σύριζα/Ανελ σημαίνει μεγαλύτερη ζημιά και για την πατρίδα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι να περιμένουμε από σένα από εδώ και πέρα?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Να είμαστε καλά πάνω απ’ όλα με ψυχική & σωματική υγεία! Προσωπικά στόχος μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, μέσα από την δημιουργία μου να γίνομαι και εγώ καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος ως άνθρωπος σε όλα τα επίπεδα και ελπίδα μου είναι η πατρίδα μας να βρεί επιτέλους τον δρόμο της. Και αυτό θα γίνει μόνο εάν και εφόσον εμείς οι ίδιοι οι πολίτες καταλάβουμε και μάθουμε και από τα δικά μας  λάθη. Χρειάζονται πολλές και μεγάλες αλλαγές & μεταρρυθμίσεις, χρειαζόμαστε νέα πνοή, ένα νέο μεγάλο όραμα με μακροχρόνιους ορίζοντες για την χώρα μας, για εμάς. Αν αξιολογήσω ότι μπορώ να προσφέρω σε κάτι από αυτά να είστε σίγουροι ότι θα είμαι από τους πρώτους στις επάλξεις ενός αγώνα για μια νέα μεταπολίτευση. Κάθε μικρή & ουσιαστική συμβολή προς αυτήν την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη και αναγκαία.

IMAGES:  Χρήστο σε ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια με επιτυχία στα σχέδια σου.

 

Η παραπάνω συνέντευξη δόθηκε αποκλειστικά στο team του aparaskevi-images.gr.

Ch. Soulis 4 pict.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter