Ούτε φράγκο στην Αγία Παρασκευή για τα ανοικτά γήπεδα από τη Γ.Γ.Α. μέσα στο 2016

20160808_gipedo 7o dimotiko 0εικόνα από το γήπεδο στο 7ο δημοτικό Αγ. Παρασκευής

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σε λίγες ημέρες τα σχολεία ανοίγουν και οι μαθητές καλούνται για μια ακόμα χρονιά να περάσουν αρκετές ώρες της ημέρας στις σχολικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Σε κάποιες από αυτές περιλαμβάνονται και ανοικτά γήπεδα, όπως αυτό του  7ου Δημοτικού σχολείου. Γήπεδα που καθημερινά υποδέχονται μεγάλο αριθμό μαθητών τόσο τις πρωινές όσο και τις απογευματινές ώρες.

Είναι ήδη γνωστή η αποκαρδιωτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ανοικτά γήπεδα του Δήμου τόσο μέσω άρθρου και ερώτησης στο δημοτικό συμβούλιο του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Λογοθέτη,  όσο και μέσα από άρθρα της ιστοσελίδας μας. Είναι επίσης εύκολο να διαπιστωθεί η αλήθεια του λόγου από τον οποιονδήποτε με μια βόλτα σε αυτά. Χαλασμένα δάπεδα γεμάτα λακούβες-παγίδες για τους αθλητές, με ρωγμές και χόρτα, σκουριασμένες μπασκέτες, κ.α. Είναι επίσης γνωστό ότι στον προϋπολογισμό του 2015 είχαν ψηφιστεί 25.000€ για το γήπεδο στο 7ο δημοτικό, αλλά το Νοέμβριο του ίδιου έτους με αναμόρφωση προϋπολογισμού αφαιρέθηκαν από τον κωδικό!!! Τα ανοικτά γήπεδα της Αγίας Παρασκευής επισκευάστηκαν τελευταία φορά το 2012-2013 από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου και επί προεδρίας στον ΠΑΟΔΑΠ του κ. Βασίλη Σάρκουλα.

20160808_gipedo 7o dimotiko 2

Η σημερινή Διοίκηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/5/2016, μέσω της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ελισάβετ Πετσατώδη, διαβεβαίωνε ότι η ανακατασκευή – επισκευή των ανοικτών γηπέδων και ιδίως του 7ου δημοτικού εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και πως θα υλοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι (σ.σ. 2016), όμως σας έχουμε ήδη ενημερώσει ότι αυτό δεν συμπεριλαμβανόταν στις πρώτες για το 2016, αποφάσεις της Γ.Γ.Α..

Συνεχίζοντας να παρακολουθούμε το θέμα, δημοσιεύουμε την από 13-7-2016 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Αλέξη Χαρίτση, που αφορά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τον τομέα του Αθλητισμού και ιδιαίτερα τις αθλητικές υποδομές, όπου είναι ολοφάνερο ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ΔΕΝ συγκαταλέγεται μέσα στους Δήμους που θα επιχορηγηθούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2016.

Η απόφαση μάλιστα που είναι αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και δημοσιεύεται στο τέλος του άρθρου, δίνει μηδενικές πιστώσεις για κατασκευή-ανακατασκευή ελαστικών ταπήτων σε αθλητικές εγκαταστάσεις και κατασκευή-ανακατασκευή χλοοταπήτων αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα!

Άρα εφόσον δεν αναμένεται χείρα βοηθείας από την Γ.Γ.Α. τα παιδιά μας και φέτος θα αθλούνται ακροβατώντας με τον κίνδυνο τραυματισμού σε επισφαλή γήπεδα.

Όμως μια Δημοτική Αρχή που νοιάζεται για τους δημότες της δεν επαναπαύεται περιμένοντας το μάννα από την κεντρική εξουσία, αλλά αναλαμβάνει δράση. Αυτό έπραξε ο Δήμος Αμαρουσίου ολοκληρώνοντας τις εργασίες ανακαίνισης  2 γηπέδων 5Χ5 με ιδίους πόρους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, προσφέροντας στους κατοίκους του εκσυγχρονισμένους αθλητικούς χώρους και μάλιστα με βάση τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA).

Ο Δήμος μας από την άλλη, ο οποίος συγκαταλέγεται στους οικονομικά «άνετους» θα λέγαμε Δήμους, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί δημοσίως από το Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παπαγεωργίου, ασχολείται ευρέως με τον πολιτισμό και ελαχίστως με τον αθλητισμό. Στον αντίποδα του Δήμου Αμαρουσίου εμείς πληρώσαμε(;) 50.000€ στο «δωρεάν» φεστιβάλ της ΕΡΤ, ενώ με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια της αθλούμενης νεολαίας όσον αφορά τα ανοικτά γήπεδα. Μια πόλη με πολλές και μεγάλες επιτυχίες στον αθλητισμό, στερείται σύγχρονων ανοικτών αθλητικών δομών. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την προεκλογική υποσχεσιολογία απέναντι στους κατοίκους, όπου όμως εξακολουθεί να αποτυγχάνει στην χρονική οριοθέτηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται εκτός προθεσμίας. Θυμάστε τα τρίμηνα που έδινε για την κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου, ώσπου ακολούθησε σιγή ασυρμάτου!  Τώρα η αγαπητή κ. Αντιδήμαρχος έπεσε έξω στα καλοκαίρια…

20160808_gipedo 7o dimotiko 1

Πιθανόν μέσα στο 2017 η Γ.Γ.Α. να διαθέσει κάποιο ποσό για τους αθλητικούς χώρους της Αγίας Παρασκευής, μπορεί  όμως και όχι…  Αν συνυπολογίσουμε το χρόνο που απαιτείται για την διαδικασία του διαγωνισμού και την ανάδειξη αναδόχου πάμε πολύ μακριά χρονικά. Και γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Άραγε έτσι θα πορευτούμε από δω και μπρος; Εναποθέτοντας τις ελπίδες μας στο Υπουργείο, τι στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε με ιδίους πόρους, κρίνοντας από την χρηματική άνεση με την οποία επιχορηγείται η πολιτιστική δραστηριότητα στην πόλη;

Ποιες είναι άραγε οι προτεραιότητες και οι δυνατότητες της Δημοτικής Αρχής της «Νίκης»;  Είναι ικανοποιημένη με 5 χορούς και 10 τραγούδια;

Ας μην ξεχνάμε ότι τα χρηματικά ποσά που διαχειρίζεται η εκάστοτε διοίκηση του Δήμου ανήκουν στους δημότες και αυτοί είναι εκείνοι που πρέπει να ωφελούνται ανταποδοτικά.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΔΕ 2016 –ΨΨΜΟ4653Ο7-ΩΦ7

 

20160808_gipedo 7o dimotiko 3

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter