Δικαιοσύνη και ισονομία. Δύσκολο; Του Σπύρου Παπασπύρου

Papaspiros Sp.2Η πόλη μας έχει την ευτυχία να δραστηριοποιούνται σ΄αυτήν αρκετά αθλητικά Σωματεία. Και την ατυχία, να μην διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις τόσες, όσες θα επαρκούν για όλες τις δραστηριότητές τους. Αυτό, ιδίως τα τελευταία χρόνια με την αύξηση των παιδιών στα Σωματεία, δημιούργησε πολλές αντιπαραθέσεις. Τόσο μεταξύ των Σωματείων όσο και μεταξύ Σωματείων και Δήμου. Πέραν αυτού, ένα άλλο πεδίο αντιπαραθέσεως είναι το δημοτικό χρήμα. Αυτό, δηλαδή, που η δημοτική Αρχή διανέμει στα σωματεία ως επιχορήγηση. Και το οποίο, είναι ένα ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο.

Προσωπικά, είμαι αντίθετος με τις επιχορηγήσεις αυτές. Τουλάχιστον με τον τρόπο που δίνονται, με την διαδικασία που δίνονται αλλά και με τον σκοπό που δίνονται. Νομίζω ότι κάποια στιγμή, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, πρέπει να επανεξετάσουν σοβαρά το θέμα. Χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς δημαγωγίες, με γνώμονα το καλώς εννοούμενο δημόσιο συμφέρον.  Αυτά, ως παρένθεση.

Ο  κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ως αντιπολιτευόμενος επί 16 χρόνια, υπερθεμάτιζε στο θέμα των επιχορηγήσεων. Τον θυμάμαι, εξαιρετικά γαλαντόμο στις τοποθετήσεις του. Θυμάμαι ακόμη, ότι πάντα μιλούσε για ισονομία και δικαιοσύνη αν και πολλές φορές υπεστήριζε συγκεκριμένα  Σωματεία. Στη συνέχεια, όταν ανέλαβε δήμαρχος έδειξε την ίδια γαλαντομία ίσως και μεγαλύτερη. Αλλά ξέχασε την δικαιοσύνη και την ισονομία για τα οποία κάποτε έκανε «φλογερά»  κηρύγματα.

Ο δήμαρχος και ομάδα του, δεν ξεχνούν. Δεν ξεχνούν ποτέ όποιον δεν υποκύπτει στην «εξουσία» τους. Έτσι, από τότε που ανέλαβαν τη διοίκηση του Δήμου, και διαχειρίζονται το δημοτικό χρήμα και τον χρόνο χρήσεως των αθλητικών χώρων, στοχοποίησαν συγκεκριμένο Σωματείο. Από την πρώτη ημέρα, το Σωματείο αυτό βρέθηκε στο στόχαστρο. Μειώθηκαν οι ώρες του στους αθλητικούς χώρους και, βεβαίως, δεν συμπεριελήφθη στον κατάλογο αυτών που επιχορηγούνται, παρ΄ότι είχε υποβάλει αίτημα. Δεν χρειάζεται ν΄αναφέρω το όνομά του Σωματείου, δεν είναι  σκοπός μου η υπεράσπισή του.

Φαίνεται όμως ότι, παρά τα μύρια όσα κακά έχει αυτή η Χώρα, η Δικαιοσύνη ίσως και να λειτουργεί ακόμη. Το Σωματείο προσέφυγε στα αρμόδια Όργανα, τα οποία έκριναν ότι κακώς ο Δήμος το παρέλειψε από τις επιχορηγήσεις και ακύρωσαν την σχετική απόφαση. Σωστά την ακύρωσαν, ή όλοι ή κανένας. Μετά την ακύρωση, θα πρέπει τα υπόλοιπα Σωματεία να επιστρέψουν τα χρήματα που ήδη έχουν πάρει, γεγονός που θα τους δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα. Όπως δε μας έκανε γνωστό ο πρόεδρός του, σε συνεδρίαση του ΠΑΟΔΑΠ, θα προσφύγουν και για την κατανομή των ωρών.

Κύριε δήμαρχε, δεν είναι σωστό ο Δήμος να διασύρετε στα διάφορα δικαστικά ή διοικητικά Όργανα, επειδή εσείς και η ομάδα σας θέλετε να κάνετε τα «καπρίτσια» σας και να ικανοποιήσετε το «γινάτι» σας. Δεν είστε εσείς η «εξουσία», απλοί διαχειριστές είστε. Ασκήστε την λοιπόν με δικαιοσύνη και ισονομία.

 

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

πρ. δημοτικός σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter