Και οι 10 ήταν ΑΘΩΟΙ!

-justice-system2__article

Αίσιο τέλος είχε η δικαστική περιπέτεια 10 εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής που μετείχαν σε παλαιότερο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΣΕΔΑΠ.

Το «οικονομικό σκάνδαλο» του ΣΕΔΑΠ ξέσπασε το φθινόπωρο του 2012 με τα μέλη του ΔΣ να κατηγορούνται για κακή διαχείριση του ταμείου, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία. Ποτέ δεν μαθεύτηκε ποιος ή ποιοι  στράφηκε/καν εναντίον των συγκεκριμένων συνδικαλιστών και με ποιο σκοπό, παρόλο που υπήρχαν κάποιες υπόνοιες και ορισμένες ενδείξεις. Κατά συνέπεια μετά το πόρισμα της Ελεγκτικής Επιτροπής τον Οκτώβριο του 2012 και για 4 ολόκληρα χρόνια 10 εργαζόμενοι-συνδικαλιστές βίωσαν μια απερίγραπτη ταλαιπωρία, τόσο για αυτό καθεαυτό το γεγονός, όσο και από τη συμπεριφορά ορισμένων συναδέρφων τους. Υπέστησαν έναν «διακριτικό» ψυχολογικό  και ηθικό πόλεμο και τελικά οδηγήθηκαν στη δικαστική αίθουσα στις 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Η κατηγορία που τους βάραινε ήταν «κατάχρηση δημοσίου χρήματος».

Όπως όμως αποδείχτηκε και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέως, ΔΕΝ υπήρξε κατάχρηση δημοσίου χρήματος, αλλά κάποιοι προσπάθησαν να εμφανίσουν ως τέτοια τα δάνεια που σταδιακά αποπληρώνονταν. Απόφαση που καθιστά τα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου ΑΘΩΑ και αποκαθιστά την τιμή και την υπόληψή τους.

Έπειτα από πολύωρη δικαστική διαδικασία οι κατηγορίες αποδείχτηκαν σαθρές και ανεδαφικές. Κατηγορίες που όμως για 4 χρόνια οδήγησαν σε δημόσιο διασυρμό, παραπλάνηση και «περιπλάνηση» σε εισαγγελείς των μελών εκείνου του Δ.Σ.

Αξιοσημείωτη και πρέπει να αναφερθεί  η παρουσία του πρώην Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλη Ζορμπά, στο πλευρό των εργαζομένων στο δικαστήριο.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter