Δεν απαντά και κινδυνεύει με το πειθαρχικό παράπτωμα της «παράβασης καθήκοντος», προειδοποιεί ο κ. Κώστας Τσιαμπάς

TsiampasKwn-nos

Γράφει η Λένα Μαρκή

Αν νομίζετε ότι η μεγάλη βόμβα στη χθεσινή (11-10-16) συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου μας ήταν η ανεξαρτητοποίηση της κ. Μαρίας Ρεμπούτσικα, πλανάστε πλάνην οικτρά!

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι η κίνηση της κ. Ρεμπούτσικα ενέχει μεγάλης σημασίας από πολιτικής απόψεως και ότι αποτελεί τριγμό στα θεμέλια της παράταξης της πλειοψηφίας, όταν μάλιστα έρχεται να προστεθεί στην ανεξαρτητοποίηση του κ. Γιάννη Λογοθέτη μόλις μερικούς μήνες νωρίτερα.

Τα εκρηκτικά στη Δημοτική Αρχή τα έβαλε η δήλωση του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Τσιαμπά και τα στοιχεία που προσκόμισε, τα οποία δείχνουν, ότι κάποιος από τη Διοίκηση  κινδυνεύει να κατηγορηθεί για «παράβαση καθήκοντος»!!! Θα εκπλαγείτε όταν τελικά μάθετε ποιος. Όλα ξεκίνησαν από την «αμέλεια» (;), «τακτική» (;) της Δημοτικής Αρχής να μην απαντά σε αιτήματα δημοτικών συμβούλων και πολιτών.

Το ιστορικό

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιαμπάς, το Σεπτέμβριο του 2015 υπάλληλος του Δήμου προέβη σε επώνυμη καταγγελία κατά της διοίκησης του Δήμου για παραλήψεις -παράνομες ενέργειες που, κατά την κρίση της, έλαβαν χώρα στο τμήμα καθαριότητας και διαχείρισης μηχανημάτων-οχημάτων του Δήμου. Κατόπιν αυτού ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς και ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Τσιαμπάς ζήτησαν από το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο τα συγκεκριμένα έγγραφα της καταγγελίας καθώς και ενημέρωση ως προς τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής  για την εξακρίβωση της αλήθειας ή μη, των καταγγελιών της υπαλλήλου και αφετέρου για την απόδοση τυχόν ευθυνών. Λόγω της καθυστερημένης ανταπόκρισης του Δημάρχου ο κ. Τσιαμπάς ανέλαβε να υπενθυμίζει το αίτημα στις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς όμως και πάλι να βρει ανταπόκριση. Η αδιαφορία αυτή του Δημάρχου κ. Σταθόπουλου τον ανάγκασε να στραφεί σε ανώτερους φορείς προς επίτευξη τήρησης της διαδικασίας και υπενθύμισης των υποχρεώσεων του Δημάρχου.

Έτσι απευθύνθηκε στην Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης  και στη Γενική  Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης με δύο έγγραφες αναφορές εξιστορώντας τα γεγονότα και επισυνάπτοντας τα σχετικά έγγραφα. Η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέστειλε έγγραφο  στον κ. Σταθόπουλο ζητώντας του στοιχεία σχετικά με το καταγγελθέν γεγονός. Αρχικά στις 19 Απριλίου 2016  και ακολούθως στις 14 Ιουλίου 2016 ως ΕΠΕΙΓΟΝ και ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ώστε να βεβαιωθεί ότι παραλήφθηκε. Στο 2ο μάλιστα έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς τον κ. Σταθόπουλο, του δινόταν χρονικό περιθώριο 5 ημερών για να απαντήσει και του τονίζονταν το εξής:

«Επισημαίνεται ότι τυχόν μη ανταπόκριση στα έγγραφά μας δύναται να στοιχειοθετήσει το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος».

Από τις 14 Ιουλίου σίγουρα πέρασαν περισσότερες από 5 ημέρες. Κατά την προσφιλή του τακτική ο Δήμαρχος τους αγνόησε και απαξίωσε να δώσει έστω μια τυπική απάντηση στις ανώτερες Αρχές.  Μην έχοντας κάποια απάντηση ο κ. Τσιαμπάς προσήρθε τρίτη φορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 28 Σεπτεμβρίου 2016 για να ενημερωθεί ότι ακόμα δεν είχαν λάβει καμία απάντηση και πως θα επανέλθουν.

Η ουσία

Συμπερασματικά όλων των ανωτέρω ο κ. Κώστας Τσιαμπάς είπε: «Κοι συνάδελφοι δικαιωματικά πλέον μπορώ να χαρακτηρίσω ένοχη την επίμονη άρνηση του κου Δημάρχου να παραχωρήσει τα στοιχεία που ζήτησα».

Συμπερασματικά πάλι έχουμε ένα Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ που κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος!  Αυτή η άρνηση του κ. Γιάννη Σταθόπουλου και της Διοίκησής του να απαντά και να ενημερώνει, ως οφείλει, δημοτικούς συμβούλους αλλά και δημότες είναι ανεξήγητη, απαξιωτική και πρωτόγνωρη. Δεν μπορούμε να αδικήσουμε τον κ. Τσιαμπά που τη χαρακτηρίζει «ένοχη». Ως εκλεγμένος από τους δημότες (και μάλιστα στις πρώτες θέσεις της σταυροδοσίας) και ως αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής έχει υποχρέωση να εξετάζει τις όποιες καταγγελίες που αφορούν το Δήμο. Ο δε Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να τηρεί τη διαφάνεια και τη διαύγεια στον τρόπο διοίκησής του. Μας δημιουργεί απορίες το γεγονός πως σε άλλα θέματα ο κ. Δήμαρχος είναι λαλίστατος και επισπεύδει διαδικασίες και μετακινήσεις εγγράφων και σε άλλα βρίσκει προφάσεις ή τηρεί σιγή ιχθύος για να τα επιβραδύνει, όπως τα διάφορα έγγραφα που αιτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσιαμπάς εδώ και μήνες. Ας μην ξεχνάμε, ότι δημότης για να λάβει μια απάντηση από το Δήμαρχο αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τη νομική οδό, να φτάσει μέχρι το Συνήγορο του Πολίτη και να δημοσιοποιήσει την όλη διαδικασία! Και κάποιοι άλλοι ακόμα περιμένουν …

Όμως γιατί ο δηλώνων ότι  ακολουθεί τις ρήσεις της Νομικής Υπηρεσίας (σε άλλα θέματα) Δήμαρχος , δεν απαντά, ρισκάροντας να βρεθεί κατηγορούμενος με μια τόσο σημαντική κατηγορία, ρισκάροντας να υποπέσει σε ένα πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο δεν έχει αποδοθεί σε κανέναν προηγούμενο Δήμαρχο της πόλης μας; Τόσο σίγουρος είναι ότι όλα βαίνουν καλώς; Έχουν βάση οι καταγγελίες της υπαλλήλου ή όχι; Τι θα πράξει η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και γιατί ενώ παρήλθαν οι 5 μέρες δεν επενέβη;

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

Αλλά ο Δήμαρχος ΔΕΝ απαντά!!!

 

Δημοσιεύονται τα σχετικά έγγραφα:

1.Καταγγελία Κων/νου Τσιαμπά για μη απάντηση

2.Αίτηση Κ. Τσιαμπά για παραχώρηση αντιγράφου της απάντησης Δημάρχου

3. Επιστολή της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης προς το Δήμαρχο, 19/4/2016 (πατήστε τις εικόνες για μεγέθυνση)

1%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf-19-4-16

4. 2η Επιστολή της Περιφέρειας προς το Δήμαρχο, 14/7/2016, προσέξτε τις δύο τελευταίες σειρές του κειμένου.

2%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82-14-7-16

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter