Άγνοια ή αδιαφορία προς τη νομιμότητα. Του Κώστα Τσιαμπά

ΑΓΝΟΙΑ

Ή ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%82-%ce%ba%cf%8e%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%ad%ce%b1Είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί τις τελευταίες δεκαετίες ασχολήθηκαν περισσότερο με το πως θα εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση παρά να λύσουν τα προβλήματα της χώρας.

Και αντί να συνεργασθούν εφήρμοσαν το χειρότερο προσπάθησαν να λύσουν τα προβλήματα με επικοινωνιακά παιγνίδια, φανατίζοντας τον κόσμο με ψέματα και υποσχέσεις.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη ήταν και η παράβαση των νόμων. Πολλές φορές δε, από την επομένη της ψήφισής τους.

Από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και δημοσίως με άρθρα μου, κάλεσα τον κύριο Δήμαρχο να εφαρμόσει την προεκλογική του δέσμευση και να κάνει πράξη την συναίνεση η οποία μπορεί να εξασφαλισθεί σε ευρύτατο πεδίο δεδομένου ότι τα προβλήματα των πολιτών στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο.

Δυστυχώς ο κύριος Σταθόπουλος αντί να οικοδομήσει τη συναίνεση με ειλικρίνεια και αμοιβαίο σεβασμό, προσπάθησε να την επιβάλλει στη βάση του Εγώ είμαι Διοίκηση, εσείς είσθε υποχρεωμένοι να συμφωνείτε μαζί μου διότι όλες οι λύσεις μου είναι σωστότερες από τις δικές σας. Επιδεικνύοντας αυτή τη συμπεριφορά, ταυτόχρονα ανέπτυξε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στην Κριτική. Η συμπεριφορά αυτή επιβεβαιώνεται και από τις καταγγελίες των (παλαιότερα) δικών του Δημοτικών Συμβούλων που εγκατέλειψαν την παράταξή του και ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Θα υπενθυμίσω μερικές από τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες:

1. Την παραπλάνηση του ΔΣ:

– Στο θέμα της λεωφορειακής γραμμής Β5.

– Στις προτάσεις για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων, που όλως παραδόξως «κούμπωσαν» με τις μετέπειτα εξαγγελίες για τα σχολεία με την πολιτική του κυρίου Φίλη.

– Με την αδειοδότηση λειτουργίας του εντελώς παράνομου θερινού «κινηματογράφου» το 2015 και 2016.

2. Στην διαχρονική συμπεριφορά του στο θέμα του κληροδοτήματος Σιστοβάρη.

3. Στις αγοραπωλησίες ακινήτων που προωθεί (στις οποίες έχει δώσει τον ευφάνταστο τίτλο: «Αξιοποίηση Περιουσίας») και ζητάει από την αντιπολίτευση να συμφωνήσουμε με όσα έχει ήδη αποφασίσει με την παρέα του, χωρίς φυσικά την αντιπολίτευση!

4. Όλη η δραστηριότητά του εξαντλείται καθημερινά στο να μας βομβαρδίζει μέσα από το Facebook με ανακοινώσεις για αυτονόητες καθημερινές εργασίες (καθαρισμός οδών, αντικατάσταση λαμπτήρα, επίσκεψή του στην «Κάτω Γειτονιά», εννοώντας ίσως το Κοντόπευκο ή τα Πευκάκια κ.λπ.) χωρίς φυσικά να ενημερώνει τους Δημότες:

– για την αρνητική εξέλιξη του προϋπολογισμού όχι μόνον του 2015 αλλά και του 2016,

– για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος επί πραγματικής βάσεως και όχι με «θα» και ευχολόγια.

5. Η άρνησή του από τον Σεπτέμβριο του 2015 να απαντήσει σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μου και να μου χορηγήσει τα στοιχεία που αφορούν οικονομικό θέμα για παρανομία που κατήγγειλε επώνυμα υπάλληλος του Δήμου.

Η σκόπιμη σιωπή και η ένοχη αδιαφορία του, με εξανάγκασε να απευθυνθώ στο Συνήγορο του Πολίτη, στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ως αρμόδια κρατική αρχή για να παρέμβει και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Αλλά και εδώ διαπιστώθηκε ο ετσιθελισμός του κυρίου Σταθόπουλου και, κυρίως, η αδιαφορία του για την νομιμότητα. Διότι ο κύριος Δήμαρχος δεν ανταποκρίθηκε ούτε καν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η οποία σε νέο έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρει «Επισημαίνεται ότι τυχόν μη ανταπόκριση στα έγγραφά μας δύναται να στοιχειοθετήσει το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης του καθήκοντος».

Η παραπάνω απειλητική πρόταση αποτελεί προσβολή για τον οποιονδήποτε Δήμαρχο, για τη Διοίκηση, για το Δημοτικό Συμβούλιο και, το κυριότερο, για τους Κατοίκους, τους Δημότες του Δήμου.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι, όταν ο υπογράφων Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου, που μία από τις υποχρεώσεις του είναι να ελέγχει τη Διοίκηση ιδιαίτερα στα οικονομικά θέματα ώστε να προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών, αντιμετωπίζεται με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο, τι μπορεί να περιμένει ο απλός πολίτης;

Κύριε Δήμαρχε,

«Η καλλίτερη διοίκηση είναι εκείνη που ο λαός υπακούει στους άρχοντες και οι άρχοντες στους νόμους». Ο Δήμαρχος πρέπει να δίδει πάντα το Παράδειγμα.

 

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Υποστράτηγος ε.α.
Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter