Καταγγελία-Ενημέρωση της κ.Κανελλοπούλου σχετικά με της κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Δ.Σ Αγ. Παρασκευής (video)

1-copy

Ενημέρωση –Τοποθέτηση της κ.Κανελλοπούλου σχετικά με της κεραίες Κινητής τηλεφωνίας

 

Θέλω να σας ενημερώσω ότι προπαραμονή της Παναγίας τοποθέτησε η εταιρεία Cosmote στην ταράτσα του ΟΤΕ κεραία κινητής τηλεφωνίας, όταν έλειπαν όλοι.

Είναι αυθαίρετη. Έχουμε δικαστική απόφαση που κατέβηκαν οι προηγούμενες κεραίες λόγω επικινδυνότητας.

Έχουμε κάνει πολλές καταγγελίες και σε Δήμο και σε Περιφέρεια. Ισχυρίζονται ότι είναι πολύ μικρής ισχύος  και δεν χρειάζεται άδεια της Πολεοδομίας.

Τα ΟΡΙΑ που υποστηρίζουν είναι για τις θερμικές επιδράσεις και όχι για τις μη θερμικές που έχει η ακτινοβολία και δρα μακροπρόθεσμα, συσσωρευτικά και αθροιστικά και κυρίως για ευπαθείς ομάδες όπως παιδιά (έχουμε δίπλα σχολείο) και στο κάτω κάτω ποιος το προσδιορίζει αυτό; Θα καθόμαστε με ένα μηχανάκι 24 ώρες το 24ωρο εφόρου ζωής και θα μετράμε πότε θα το αυξομειώνουν όταν έρχονται δημόσιοι λειτουργοί για μέτρηση και πότε θα το χαμηλώνουν; ΑΛΛΩΣΤΕ αυτά τα όρια ισχύουν πάνω από 300 μέτρα μακριά από τον οικιστικό ιστό. Δεν υπάρχουν ΟΡΙΑ.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος (Περιφέρεια) ενήργησε αμέσως.  Ήρθε χτες (10/10/2016) και έκανε αυτοψία εν αντιθέσει με τον Δήμο (λυπάμαι πρέπει να το πω αν και ξέρετε πόσο σας εκτιμώ κ. Δήμαρχε) αλλά αδρανήσατε όχι εσείς αλλά η τεχνική σας υπηρεσία που έπρεπε να το βάλει στα κατεπείγοντα και έχει περάσει 1,5μηνας και εάν δεν μπορούσε να έπαιρνε εισαγγελική παρέμβαση.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος έμεινε στην ταράτσα 3,5 ώρες. ΑΔΕΙΑ δεν υπάρχει (θα το κοινοποιήσουν υπερεσιακά) αλλά η Cosmote χρησιμοποίησε την άδεια του 2004, η οποία έχει καταρριφτεί με δικαστική απόφαση λόγω επικινδυνότητας κατόπιν μετρήσεων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών γιατί η κεραία είναι στο 16μετρα από τα σπίτια μας.

Στο τακτικό δικαστήριο, μετά από τα ασφαλιστικά μέτρα, στις 17/9/2009 πήραν αναβολή αλλά κατέβασαν μέχρι και την τελευταία κεραία από το πάρκο κεραιών που είχαν δημιουργήσει. Όταν ήρθε η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης ρωτήθηκα από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου καθώς και από τον δικηγόρο των πολιτών κ. Διάκο πως θα προχωρήσουμε, ορμώμενη από το γεγονός ότι ήδη είχαν κατεβάσει τις κεραίες  και λόγω του ότι ο κόσμος δεν μπορούσε να δώσει άλλα χρήματα λόγω κρίσης δεν συνεχίσαμε. Τώρα όμως μετά από τόσα χρόνια περίμεναν την κατάλληλη μέρα που έλειπε ο κόσμος σε διακοπές για να επανατοποθετήσουν την κεραία.

Έχουμε τις γνωματεύσεις πολλών επιστημόνων από διεθνή συνέδρια μεταξύ αυτών και τεσσάρων Ελλήνων που πήραν μέρος όπως ο κ. Μαργαρίτης Λουκάς η κα. Φραγκοπούλου Αδαμαντία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Γεωργίου Χρήστος από το Πανεπιστήμιο Πατρών και ο κ. Ζηνέλης Στυλιανός από την Αντικαρκινική Εταιρεία που μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας υποστηρίζουν ότι τα όρια όσο χαμηλά και αν εμφανίζονται  είναι ανεπαρκή.

Η παγκόσμια εφαρμογή της Αρχής της Προφύλαξης ορίζει ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη καταστάσεις όπως εγκυμοσύνη, νεογέννητα παιδία, ηλικιωμένοι και εν γένει οι άνθρωποι που ζουν διαρκώς 24 ώρες το 24ωρο εφ’ όρου ζωής κάτω από μια κεραία.

Υπάρχουν λύσεις γιατί όλοι έχουμε κινητό αρκεί να βρούμε την χρυσή τομή. Το κινητό έχει σώσει ζωές αλλά οι κεραίες μπορούν να τοποθετηθούν αλλού όπως λένε οι γνωματεύσεις τόσων επιστημόνων αρκεί αυτοί που απολαμβάνουν τα κέρδη και χρηματοδοτούν κανάλια και επηρεάζουν την ανάλυση και την αξιολόγηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων με στόχο την απόρριψη εκείνων των στοιχείων που πιστοποιούν κινδύνους για την δημόσια υγεία να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη (δεν είναι το ίδιο να βάζεις ένα καλώδιο και να περνάς ρεύμα και το ίδιο να κάνεις εγκατάσταση μικρών κεραιών κατά μήκους των μεγάλων λεωφόρων πάνω στους λαμπτήρες). Παρακαλώ να μας απαντήσουν δίπλα από τα σπίτια τους έχουν κεραία;

Οι κάτοικοι κ. Δήμαρχε αποφάσισαν να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα. Σ΄ αυτή μας την πρωτοβουλία πρέπει να είναι ενεργή και η συμμετοχή του Δήμου. Εμείς σας ενημερώνουμε και αναρωτιόμαστε γιατί πάλι από την αρχή αφού έχουμε κερδίσει την δίκη. Περιμένουμε την απάντηση σας.

Μήπως θα μπορούσε να το αναλάβει ο Δήμος χωρίς να υποστεί ο κόσμος όλο αυτό το κόστος των 1.000€ που χρειάζεται ο δικηγόρος; Γιατί εάν δεν το μαζέψουμε τι θα κάνουμε θα πεθάνουμε από τον καρκίνο; Άλλωστε  ο Δήμος δεν πρέπει να προστατέψει τους δημότες του και να αξιολογήσει την απάντηση που θα έρθει εντός των ημερών από την Περιφέρεια; Σας υπενθυμίζω ότι ο δικηγόρος που θα αναλάβει πρέπει να είναι εξειδικευμένος πάνω στο θέμα κεραιών.

Και τελειώνω έχετε κ. Δήμαρχε γερανό, εφόσον δεν έχουν άδεια μπείτε μπροστά και κατεβάστε την γιατί είμαστε διατεθειμένοι να φέρουμε κανάλια και να δείξουμε την κεραία που τοποθετήθηκε παράνομα και λειτουργεί με ψεύτικα έγγραφα.

Εδώ και τώρα!

Ευχαριστώ.

Αυτοψία-Σταθμού-Βάσης-Κινητής-τηλεφωνίας-από-την-Περιφέρειας-Αττικής.pdf

Απόφαση-του-Πόρτο-Αλέγκρε-15-Σεπτέμβρη-2009.pdf

Τοποθέτηση της κ .Προμπονάς Κανελλοπούλου

.

Εκπρόσωπος κατοίκων

Ξανθούλα Προμπονά – Κανελλοπούλου