Δήλωση του δημοτικού συμβούλου του «Φυσάει Κόντρα», Θάνου Ανδρίτσου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Δήλωση του δημοτικού συμβούλου του «Φυσάει Κόντρα», Θάνου Ανδρίτσου με αφορμή την απαγόρευση των διαδηλώσεων για τις 15 και 16 Νοεμβρίου:

φυσάει κόντρα νέο

«Δε θα υπακούσουμε στις απαγορεύσεις της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, τις μέρες της επετείου της 17ης Νοέμβρη που με ηρωικό τρόπο άνοιξε το δρόμο για την πτώση της δικτατορίας, καλωσορίζει ως σωτήρα τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Η κυβέρνηση, που ακόμα προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως Αριστερή, όχι μόνο συνεχίζει και βαθαίνει τη μνημονιακή καταστροφική πολιτική σμπαραλιάζοντας τα όνειρα και τις ελπίδες της κοινωνίας, αλλά προκαλεί και την ιστορική μας μνήμη, προσπαθώντας να σβήσει το «Έξω οι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ» της πύλης του Πολυτεχνείου. Προσπαθεί να μας πείσει ότι οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας, δηλώνοντας υποταγή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών που σπέρνουν τον πόλεμο και τη φρίκη σε όλο τον πλανήτη και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της χώρας.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, απαγορεύει και τις διαδηλώσεις. Σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού, η αστυνομία και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται οι διαδηλώσεις σε μια τεράστια έκταση που καλύπτει σχεδόν όλο το κέντρο της Αθήνας. Θέλουν να φτιάξουν μια υγειονομική ζώνη, κλειστή για τους πολίτες και τον αγωνιζόμενο λαό και ανοιχτή για τους κοσμοκράτορες, τους πρόθυμους τοποτηρητές και τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

Ε, δε θα τους αφήσουμε. Δε θα υπακούσουμε στις απαγορεύσεις τους. Ο αγωνιζόμενος λαός έχει δείξει στο παρελθόν ότι ξέρει να αψηφά τα διαγγέλματά τους. Όπως διαδήλωσε ενάντια στον Κλίντον σχεδόν μια εικοσαετία πριν, όπως έσπασε τις απαγορεύσεις σε συνόδους κορυφής και συναντήσεις των τροϊκανών, έτσι θα βρεθεί και πάλι στο δρόμο.

Να μη φοβηθούμε, όπως δε φοβήθηκαν οι νέοι και οι νέες που έριξαν τη Χούντα.

Όλοι και όλες στο δρόμο. Ραντεβού την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 5.00, έξω από το Πολυτεχνείο…»