Αντιπολίτευση: «βαθύτατη υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου – ντροπής πράγματα» (μέρος 2ο)

Gkiziotis Adreas copy

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου με τίτλο «Αντιπολίτευση: είναι λεβεντιά και τιμή να ζητήσεις συγνώμη για τα λάθη σου Δήμαρχε  (μέρος 1οπου αφορούσε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/11/2016, παρακολουθούμε τον κ. Αντρέα Γκιζιώτη να είναι αυστηρός και δεικτικός στα σοβαρά θέματα που επισήμαναν  οι κκ Ζορμπάς και Γιαννακόπουλος για τη στάση του Δημάρχου κ. Σταθόπουλου.

Ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης αναφερόμενος στο θέμα της διαφημιστικής προβολής του Δήμου στα τοπικά ΜΜΕ, επισήμανε για μια ακόμα φορά την άποψή του ότι κανένα έντυπο δεν πρέπει να γράφει υπέρ ή κατά του Δημάρχου με τη λογική αν του δίνει δημοσιοποίηση ή όχι. Θα πρέπει να γράφει αυτό που εκτιμάει επώνυμα και με βάση την άποψή του και την ιδεολογία του. Ο Δήμαρχος δε χειρίζεται δικό του έντυπο  ούτε δικό του πορτοφόλι, διαχειρίζεται το Δήμο και το πορτοφόλι της Αγίας Παρασκευής, γι’ αυτό και είναι υποχρεωμένος να το κατανείμει σε όλα τα έντυπα με βάση κριτήρια αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά. «Αυτό είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχει να κάνει με τη δημοκρατική υπόσταση, άποψη, στάση ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον του Δημάρχου».

Θεωρεί προσβολή για το Δήμαρχο, όπως δήλωσε, ότι υπάρχουν και έντυπα ακόμα στα οποία δεν στέλνει καν δελτία τύπου, για να συμπληρώσει πως «αυτά είναι ντροπής πράγματα».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Δήμαρχος για να δηλώσει ότι ο Δήμος δεν «μοιράζει σε κανέναν χρήματα» και αν ο κ. Γκιζιώτης εννοεί τα Νομικά Πρόσωπα να το πει και ότι όλα γίνονται με διαγωνισμό, για να του θυμίσει ο κ. Γκιζιώτης έναν διαγωνισμό του ΠΑΟΔΑΠ που είχε αναλογήσει χρήματα σε τοπικό ΜΜΕ και ο πρόεδρος δεν τον έδωσε ποτέ γιατί έτσι ήθελε (για το συμβάν αυτό έχει γίνει καταγγελία στην Περιφέρεια). Επανερχόμενος στον διαχωρισμό που έκανε ο Δήμαρχος μεταξύ Δήμου και Ν.Π., είπε, ότι ίσως θα πρέπει να κάνουμε στους Δημάρχους μαθήματα γνώσης του Κώδικα και ρώτησε αν ο κ. Σταθόπουλος δεν προΐσταται των Ν.Π..

Καταλήγοντας στην διατύπωση: «Δήμαρχε ή προΐστασαι ή δεν προΐστασαι. Πάρε θέση». Ζήτησε επίσης, σε κάποιο από τα προσεχή συμβούλια, να του δώσουν ένα κατάλογο με τι χρήματα έχουν δοθεί και σε ποια έντυπα από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής και για τα Νομικά Πρόσωπα.

Σχετικά με τη πειθαρχική δίωξη των δύο υπαλλήλων, ρώτησε για ποιο λόγο έγινε η 15νθημερη στέρηση στους δύο εργαζόμενους από τι στιγμή μάλιστα που «λέτε ότι δεν δουλεύανε και τους πληρώνατε υπερωρίες» σύμφωνα με όσα κατήγγειλε προηγουμένως  ο κ. Ζορμπάς. Και συνέχισε ακάθεκτος προς το Δήμαρχο ρωτώντας τον γιατί, εφόσον δεν ήταν υποχρεωμένος και είναι πειθαρχικό το ζήτημα οπότε δεν απαιτείται η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας,  πήγε και απασχόλησε  τη νομική υπηρεσία τη στιγμή που εκείνη μπορεί να ασχοληθεί με άλλα σοβαρά ζητήματα; «Για να λες πάλι «η νομική μου είπε;».

Βαθύτατη υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και της διαδικασίας από τη Διοίκηση κατήγγειλε ο κ. Γκιζιώτης. Υπάρχουν ζητήματα, είπε, που τίθενται είτε από τις παρατάξεις και δεν παίρνουν απάντηση, είτε αιτήματα κατοίκων που κατατίθενται με υπογραφές και δεν έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε παίρνουν καμία απάντηση! Για παράδειγμα το θέμα του “Da Vinci” σύμφωνα με το Δήμαρχο θα έρχονταν στο ΔΣ άμεσα, από τα μέσα του Σεπτέμβρη και μάλλον προχωρά για μετά τις γιορτές. Θέτοντας το θέμα από νομική διάσταση ρώτησε μήπως αυτή η κωλυσιεργία του Δήμου αποβεί μοιραία κατά την εκδίκαση και το εκμεταλλευτεί ο δικηγόρος του καταστηματάρχη δίνοντας την εντύπωση ότι ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα.

Ο κ. Γκιζιώτης αναφέρθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου με τους γονείς και τους σπουδαστές από τα Εργαστήρια Τέχνης και ρώτησε γιατί δεν κλήθηκε η αντιπολίτευση όπως είχε ειπωθεί από το Δήμαρχο όταν από την αίθουσα του Δ.Σ. τους κάλεσε σε συνάντηση στο γραφείο του. Την ίδια παρατήρηση είχαν κάνει προηγουμένως και οι κοι Ζορμπάς και Γιαννακόπουλος διερωτώμενοι γιατί δεν κλήθηκαν στη συνάντηση όπως είχε πει ο Δήμαρχος. Επίσης οι γονείς και οι σπουδαστές του Ωδείου πρωτοκόλλησαν αίτημά τους με 70 υπογραφές ζητώντας να έρθει προς συζήτηση στο Δ.Σ. και απάντηση δεν πήραν.

Αναφερόμενος στο θέμα των διδάκτρων των Ε.Τ. παρουσίασε, έπειτα από έρευνα που κανονικά έπρεπε να έχει κάνει ο Δήμος και όχι αυτός, τρόπους με τους οποίους ενεργούν άλλοι Δήμοι και που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις. Ανέφερε πως υπάρχουν Δήμοι με μια ταμειακή υπηρεσία για τα χρήματα όλων των φορέων τους, υπάρχουν Δήμοι που έχουν προγράμματα και χρηματοδοτήσεις που εμείς δεν έχουμε σκεφτεί ποτέ, υπάρχει πρόταση που ίσως να έλυνε το ζήτημα μέσω εταιρείας η οποία πρόταση θα ξεμπλόκαρε το θέμα και θα είχαμε μισά δίδακτρα. Υπάρχουν σοβαρά θέματα που θα καταλογιστούν οικονομικά και πολιτικά, όπως το ότι οι γυμναστές που δεν έχουν πληρωθεί έχουν κινηθεί νομικά, πιθανόν να το κάνουν και οι καθηγητές, ζητήματα καθυστερήσεων εισφορών στο ΙΚΑ όπου μπαίνουν πρόστιμα.

 

Ακούγοντας τα όσα ειπώθηκαν από την αντιπολίτευση σε αυτή τη συνεδρίαση σκεφτόμαστε ότι πλέον οι απαντήσεις του Δημάρχου σε σοβαρά ερωτήματα τείνουν να γίνουν προβλεπόμενες. Για όλα τα πειθαρχικά ζητήματα των υπαλλήλων φταίει η «κακιά» νομική υπηρεσία που ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει και άρχισε να κυνηγάει τους εργαζόμενους, για τα ξεχασμένα έγγραφα φταίνε οι γραμματείς, για τη αύξηση των διδάκτρων στα Εργαστήρια Τέχνης φταίει η «κακιά» υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας και η Επίτροπος που δεν υπογράφουν, για το ότι δεν έχει έρθει ακόμα το θέμα της άδειας λειτουργίας του καταστήματος Da Vinci στο Δ.Σ. από το Σεπτέμβριο, φταίει ο Κώστας (σ.σ. ο δικηγόρος κ. Κώστας Μπάκας που γνωμοδότησε για την άδεια λειτουργίας)…

Για όλα φταίνε οι άλλοι!!!

Η αντιπολίτευση για μία ακόμα φορά άσκησε δριμύτατη κριτική και έθεσε πολύ σοβαρές ερωτήσεις, αλλά οι απαντήσεις που πήρε ήταν πάλι οι ίδιες.

Ο κ. Γκιζιώτης μίλησε για βαθύτατη υποβάθμιση του Δ.Σ., ο κ. Γιαννακόπουλος για  πιο χαλαρό και πιο υποστηρικτικό Δ.Σ. που δεν διεκδικεί τίποτα και ο κ. Ζορμπάς χαρακτήρισε τραγελαφική την τιμωρία των δύο εργαζομένων που θεωρούνται «κοπανατζήδες» και παράλληλα πληρώνονται υπερωρίες!!!

Και ο Δήμαρχος επιμένει ότι χαίρεται που αθωώνονται ή θα αθωωθούν υπάλληλοι που αυτός τιμώρησε και περιμένει να πιστέψουμε ότι ένας δικηγόρος εδώ και τόσους μήνες δεν βρίσκει ένα απόγευμα ελεύθερο να παραστεί στο Δ.Σ. για υπόθεση που έχει αναλάβει και πληρωθεί. Υποσχέθηκε όμως αυτό να γίνει το Δεκέμβριο. Επίσης «δεν κατάλαβε», όπως είπε,  ότι στη συνάντηση με τους σπουδαστές των Εργαστηρίων Τέχνης έπρεπε να καλέσει και την αντιπολίτευση όπως είχε πει στο προηγούμενο Δ.Σ. Αλήθεια πως γίνεται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου να μην βρίσκεται λύση για τα δίδακτρα των Ε.Τ, και βρέθηκε στο γραφείο του Δημάρχου απούσας της αντιπολίτευσης;; Τους εμπνέει φαίνεται το περιβάλλον.

Τελικά να υποθέσουμε ότι η πόλη της Αγίας Παρασκευής διοικητικά μοιάζει με μικρογραφία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με σπασμωδικές κινήσεις δίχως σημαντικούς στόχους;

 –

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter