Ο Πολιτισμός υπό διωγμό

agiaparaskevi_ipolimas

Για άλλη μια φορά, ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεράσιμος Βλάχος, απέδειξαν την ηγεμονική νοοτροπία τους και την έλλειψη συναίσθησης των βαρύτατων ευθυνών τους.

Επανειλημμένα, το Δ.Σ. των Σπουδαστών των Εργαστηρίων Τέχνης και η Ένωση Γονέων των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου, έχουν ζητήσει  να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, για την εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στις πολιτιστικές αυτές δομές, αυτοί «κάνουν ότι δεν ακούν». Εμείς, ως δημοτική παράταξη, ζητήσαμε να τεθεί το θέμα στην σημερινή (25/11) συνεδρίαση αλλά οι κ.κ. Γιάννης Σταθόπουλος και Γεράσιμος Βλάχος, αρνήθηκαν ακόμη και να το συζητήσουν.

Είναι απορίας άξιο, το πώς ενώ οι μαθητές και τα έσοδα των δομών αυτών μειώθηκαν κατά 60% και οι καθηγητές παραμένουν απλήρωτοι συνολικά οκτώ (8) μήνες, ο δήμαρχος δεν ανησυχεί. Ίσως ασχολείται με το επόμενο «πανηγύρι» που θα οργανώσει για να αυτοδιαφημίσει το ανύπαρκτο έργο του. Ίσως κάτι άλλο έχει κατά νου, το οποίο δεν θέλουμε να πιστέψουμε, αν και υπάρχουν κάποια δείγματα των προθέσεών του που παρακολουθούμε   στενά.

Κάνουμε έκκληση στο δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, να ασχοληθεί επιτέλους με τον πολιτισμό και τις δομές του στην πόλη, που καταρρέουν ταχύτατα. Εμείς σαν παράταξη, δεν θα τον αφήσουμε να καταστρέψει αυτά που όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι προστάτεψαν και ανέδειξαν. Καλούμε και την υπόλοιπη αντιπολίτευση, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών της πόλης μας και τους ενεργούς πολίτες, να ενώσουν την φωνή τους απέναντι στην εγκληματική στάση της δημοτικής Αρχής.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter