Το Δημαρχείο στο πρόγραμμα Εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας με πίστωση 2017 μόνο … 10.000€

IMG_0811

 

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σε προηγούμενο άρθρο μας που αναφερόνταν στην ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Καραμέρου σχετικά με τη χρηματοδότηση νέων έργων που εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2017, ενημερώσαμε για τη χρηματοδότηση ανέγερσης Δημαρχείου, Κέντρου Πολιτισμού & Επιχειρηματικότητας με 21.000.000,00€.

Σήμερα, 29/11/2016, η Περιφέρεια ανήρτησε τον πίνακα Αποφ. 392 : Έγκριση Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής Οικονομικού Έτους 2017 όπου αναγράφεται το έργο στη σελίδα 20:

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Προϋπολογισμός προ δημοπράτησης (με ΦΠΑ) 21.080.000,00€

Προτεινόμενες πιστώσεις                                              10.000,00€

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι με μόνο 10.000€ δεν δύναται να ξεκινήσει το έργο. Σύμφωνα όμως με την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πετσατώδη, το ποσό αυτό δίνει το δικαίωμα να κινηθεί η διαδικασία και ευελπιστεί εντός του 2017 να γίνει η δημοπράτηση. Κατόπιν αυτής θα είναι σε θέση Δήμος και Περιφέρεια να μιλάνε για ενταλματοποίηση χρημάτων.

Ο χρόνος που χρειάζεται η όλη γραφειοκρατική διαδικασία είναι αρκετά μεγάλος, όπως παραδέχτηκε και η κ. Αντιδήμαρχος.

Εμείς αναμένουμε να δούμε κάποια στιγμή τουλάχιστον να ξεκινήσει η κατασκευή και ευελπιστούμε δύο πράγματα, πρώτον να μην αποτελέσει ένα ακόμα απατηλό όνειρο και δεύτερον να μην καταλήξει ένα ακόμα “κολυμβητήριο” στο κέντρο της πόλης. Οι φόβοι αυτοί αποπνέουν μόνο και μόνο από την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας που δεν δίνει πολλές ελπίδες για τέτοιου είδους ανοίγματα. Ευχόμαστε επίσης για μια φορά να υπάρξει αίσιο τέλος, με ένα κτίριο στολίδι για την πόλη, που θα δικαιώσει τους αγώνες και τις προσπάθειες και όλων των προηγούμενων Δημάρχων.

 –

Αποφ. 392 : Έγκριση Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής Οικονομικού Έτους 2017 

(κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

pinakas-selida-20-2016

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter