Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε ο τομέας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

img_1525

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28/11/16 , η εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε το Περιφερειακό Συντονιστικό  του Βορείου τομέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με θέμα :

Από την επικοινωνία στην ουσία με επίκεντρο τον πολίτη, υπάρχει λύση στα σημερινά προβλήματα και αδιέξοδα;”


Την εκδήλωση συντόνισε ο π. δήμαρχος Αγ.Παρασκευής,  Β. Γιαννακόπουλος ,συντονιστής του Περιφερειακού Συντονιστικού Βορείου Τομέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παρόντα ήταν όλα τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής: Ντέλκος Θανάσης, Σαγρή Αλεξάνδρα, Αδαμόπουλος Σπύρος και Παπαρσένος Γιώργος.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ,ο Γιάννης  Μανιάτης  βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Γρηγόρης Ψαριανός βουλευτής με το Ποτάμι, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης  από το Κεντρικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο Γιάννης Τούντας, εκπρόσωπος των  Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.
Οι εισηγήσεις και ο διάλογος που ακολούθησαν ήταν υψηλού επιπέδου. 

Υπήρξαν διαφορετικές απόψεις  όμως  δυο θέματα ήταν κοινά  αποδεκτά σε όλους.
Το πρώτο θέμα αφορούσε τη σημερινή κυβέρνηση εθνικολαικισμού που κατά γενική ομολογία έχει αποτύχει πλήρως και στην άσκηση κυβερνητικής πολιτικής,  αλλά και στην πλήρη διαστρέβλωση των θέσεων της αριστεράς. 

Το δεύτερο θέμα αφορούσε στην κοινή θέση ομιλητών και παρευρισκομένων, για γρηγορότερες διαδικασίες συγκρότησης του μεσαίου χώρου.
Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μανιάτης ανέφερε, ότι έχει γίνει σπουδαία δουλειά τους τελευταίους οκτώ μήνες και πλήρης καταγραφή θέσεων για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα και τους πολίτες. Πρέπει όμως οι θέσεις αυτές να γίνουν γνωστές και αυτό είναι μέλημα των οργάνων και των δικτύων πολιτών που συνεχώς συγκροτούνται.
Ο Γρηγόρης Ψαριανός ανέφερε ότι ήδη έχει αργήσει και ότι έπρεπε να είχε γίνει χθες η συγκρότηση του μεσαίου χώρου. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα στρατευθεί από οποιαδήποτε θέση του ζητηθεί και θα συμμετάσχει στην κοινή προσπάθεια.
Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης τόνισε,  ότι υπάρχουν ακόμα διαχωριστικές γραμμές δεξιάς-αριστεράς παρόλο που ο σύριζα έχει απεμπολήσει τις θέσεις της αριστεράς.
Τόνισε επίσης ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.
Ο Γιάννης Τούντας ανέφερε ότι είναι εθνική ευθύνη για μας η συγκρότηση του μεσαίου χώρου και στο ερώτημα : ομοσπονδία κομμάτων ή  ενιαίος φορέας οι Κινήσεις Πολιτών υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός ενιαίου Φορέα και ότι ίσως το ΠΑΣΟΚ ως ο μεγαλύτερος πόλος της Συμπαράταξης θα μπορούσε α διενεργήσει ένα δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του για το αν είναι θετικοί ή όχι σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Ο συντονιστής Βασίλης Γιαννακόπουλος,  αφού έδωσε το λόγο σε πάνω από 20 παρευρισκόμενους έκλεισε την εκδήλωση λέγοντας, ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συζητήσεις θεματικού επιπέδου ,παρουσιάσεις, συνεστιάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγ.Παρασκευής ανάμεσα σε πολλούς συμπολίτες μας και  ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων,  περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Καμάρας, ο  Δήμαρχος Αγ.Παρασκευής ο π. Δήμαρχος Αγ.Παρασκευής Ζορμπάς Βασίλης, ο π Δήμαρχος Χολαργού Χαράλαμπος Σκούρτης,  ο π.ΔήμαρχοςΧαλανδρίου Κώστας Πατακός , ο π. Δήμαρχος Ψυχικού Παντελής Χαροκόπος,  η Μαρία Θεοχάρη π. βουλευτής ,  ο π. Υπουργός Χρήστος Πρωτόπαπας,  ο αντιδήμαρχος Μελισσίων– Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, οι δημ. Σύμβουλοι: Κώστας Κρητηκίδης,  Γιάννης  Λογοθέτης,  Γιάννης  Μυλωνάκης,  Βίκυ Νικάκη,  Κατερίνα Γκούμα,  οι αντιδήμαρχοι Σάββας Αντωνιάδης,  Γιάννης Γουργούλης,  Ελευθερία Παπαδοπούλου,   Τάσος Χρηστάκης,  ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Θόδωρος Λιανός,  ο γραμματέας της νομαρχιακής Γιάννης Λαζαρίδης ,η γραμματέας της οργάνωσης Χολαργού Βάνα Κατσούλη , των Βριλησσίων Παναγιώτης Μαχαίρας, της Παιανίας-Γλυκών Νερών Δημήτρης Γιαννακόπουλος, του Αμαρουσίου Νίκος Γκιώνης,  ο Σωτήρης Ζώτος π. Περιφερειάρχης Υγείας,  ο π. διοικητής του Ευαγγελισμού Μιχάλης Θεοδώρου, ο διευθυντής του Δημόκριτου Ντίνος Μακρόπουλος,  εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων του Τσάκου Τάσος Μίχας,  Πευκακίων Στέφανος ΜπακογιάννηςΚοντόπευκουΣοφία Κούγια,  Αϊ Γιάννη Τάσος Πικούνης 

 

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter