Αλλαγή προσώπων ή πολιτικής; Του Σπύρου Παπασπύρου

Papaspiros Sp.2Νομίζω ότι  το πιο πολυσυζητημένο Νομικό πρόσωπο του Δήμου μας, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, είναι ο ΠΑΟΔΑΠ. Όχι γιατί μόνο εκεί συνέβησαν «περίεργα» πράγματα, αυταρχικές συμπεριφορές, ακατανόητες πράξεις κλπ. Και στα άλλα Νομικά Πρόσωπα και στον ίδιο το Δήμο (ως κεντρική διοίκηση) συνέβησαν παρόμοιες καταστάσεις. Απλά στον ΠΑΟΔΑΠ φάνηκαν περισσότερο, λόγω του «πληθωρικού» χαρακτήρα του Προέδρου του, του κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ, που περιέπλεκε τα πράγματα ακόμη περισσότερο.

Αλλά για όλα αυτά που έχουν συμβεί (αυταναθέσεις, «φέσια» σε γυμναστές-καθηγητές Ωδείου και Εργαστηρίων Τέχνης, πολεοδομικές παραβάσεις, κατρακύλα των οικονομικών μεγεθών, διάλυση των πολιτιστικών και αθλητικών δομών, παράνομα ληφθείσες αποφάσεις κλπ), δεν είναι υπεύθυνος μόνο ο κ. Παπαμιχαήλ. Συνυπεύθυνοι είναι και ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και όλη η δημοτική του ομάδα αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ, που έχουν διορισθεί προσωπικά από τον δήμαρχο. Γιατί γνώριζαν και γνωρίζουν όλοι. Και όλοι στήριζαν και στηρίζουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Και αν ακόμη θεωρούσαν ότι οι παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως τα έλεγαν από «στείρα αντιπολίτευση», μπορούν να ισχυρισθούν το ίδιο γι΄αυτά που είπαν παραιτούμενοι τόσο η κ. Κατερίνα Πρωτοσυγκελλίδου-Φλατσούση και ο κ. Δημήτρης Καφατάκης (προσωπικές επιλογές του δημάρχου και αυτοί);

Τον τελευταίο καιρό, πυκνώνουν οι διαρροές από πολλούς Συμβούλους της πλειοψηφίας (με διάφορα σχόλια…), ότι όταν συμπληρωθεί η πρώτη θητεία του κ. Παπαμιχαήλ (κάπου τον Φεβρουάριο), αυτός θα αντικατασταθεί. Έστω κι αν τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι πρόσφατα δήλωναν ότι θα παραμείνει στη θέση του ολόκληρη την πενταετία. Αν αληθεύει αυτό και επιβεβαιωθεί, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

  1. Αν δεν έκανε καλά τη δουλειά του, γιατί τον κράτησαν τόσο καιρό και τον στήριζαν;
  2. Αν την έκανε καλά, γιατί θα τον αντικαταστήσουν;

Προσωπικά, λόγω της (ας πούμε)  εγκυρότητος των διαρροών, έχω την αίσθηση ότι πιθανόν θα τον αντικαταστήσουν με την μέθοδο της «προαγωγής». Και θα τον χρησιμοποιήσουν σαν «αποδιοπομπαίο τράγο», θα του τα φορτώσουν όλα. Έχει αρχίσει να μου γίνεται πολιτικά (γιατί προσωπικά δεν έχω τίποτε με τον άνθρωπο) συμπαθής ο κ. Παπαμιχαήλ. Όπως και ο αντικαταστάτης ή η αντικαταστάτριά του, που θα κληθεί να διαχειρισθεί το χάος και τα ερείπια που έχουν συσσωρευθεί, με  συλλογική όμως ευθύνη της δημοτικής Αρχής.

Σπύρος Παπασπύρος

πρ. δημοτικός σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

 

 

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter