Β. Γιαννακόπουλος: “Αγαπητέ Δήμαρχε κ. Σταθόπουλε, μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα για την Αγία Παρασκευή, αν δεν μπορείτε να τα κάνετε καλύτερα”

Δριμεία και οξύτατη κριτική του κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου για τους “δήθεν” του Δήμου, τους “υπεύθυνους … ανευθυνο-υπεύθυνους”, τους “υπάκοους υπηκόους” της Διοίκησης απέναντι στην κεντρική εξουσία που οδηγούν την πόλη στο “Δήμο του περίπου και του τίποτα”.

giannakopoulos-bas-2016

Ανοικτή επιστολή του π. Δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου προς τον νυν Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τους πολίτες της πόλης μας.

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε.

Φίλε και συμπολίτη Γιάννη Σταθόπουλε.

 

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ατομικής – κοινωνικής και πολιτικής, παίρνω το θάρρος γι αυτήν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ανοικτής επιστολής, πρώτα σε έναν παλιό φίλο από την εποχή της μεταπολίτευσης και ύστερα με το εθιμικό και όχι μόνο δικαίωμά μου, να απευθυνθώ  στον επί μια εικοσαετία συνάδελφό στην τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα του Δήμου της πόλης μας.

 

Αγαπητέ Δήμαρχε.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός, ότι κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα δημαρχιακής σου θητείας, από την πρώτη μέρα σχεδόν, είμαστε η μόνη Δημοτική παράταξη η οποία σου ευχήθηκε με απόλυτη ειλικρίνεια ,καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά σου προς όφελος των πολιτών και της πόλης μας.

Και θα ήθελα εδώ να σου υπενθυμίσω, ότι ουσιαστικά βρεθήκαμε δίπλα στη νέα Δημοτική αρχή, στηρίζοντας με τους εκπροσώπους μας τις θετικές και νόμιμες αποφάσεις της, για το καλό της Αγίας Παρασκευής, όχι μόνο στο Δημοτικό  Συμβούλιο αλλά και στην Οικονομική Επιτροπή όπως και στα Νομικά πρόσωπα.

Είχαμε ξεκάθαρη θέση και στάση στήριξης σε ότι καλό και σωστό γινόταν.

 

Αγαπητέ Δήμαρχε.

Με δυο λόγια, δεν αντιμετωπίσαμε με υστεροβουλία, προσωπική ή πολιτική, την εκλογή σου στο δημαρχιακό θώκο της πόλης μας, αντιλαμβανόμενοι την εύλογη προσωπική χαρά που αισθάνθηκες να σε κυριεύει μετά από προσπάθειες τόσων και τόσων χρόνων.

Ξεχωρίζοντας όμως πάντοτε την χαρά από την αλαζονεία.

 

Αγαπητέ Δήμαρχε.

Υποσχέθηκες προεκλογικά τα πάντα στους πάντες …

Είναι γνωστό αυτό και δεν αμφισβητείται, καθώς τα γραπτά μένουν, είτε σε μορφή προεκλογικών φυλλαδίων είτε έγγραφων  ανακοινώσεων….

 

Ο Δήμαρχος της περιβόητης  πρώτη φορά Αριστεράς στην Αγία Παρασκευή, γοήτευε ως πολιτικό προσωπικό, γεγονός όμως που από μόνο του δεν λέει απολύτως τίποτα, καθώς ορισμένες αποχρώσεις του μπλε έστηναν πολιτικά το όλο εγχείρημα.

Είσαι προσωπικά ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία σου;

 

Αγαπητέ Δήμαρχε.

Πετύχατε, έστω και κατά ένα ελάχιστο ποσοστό, το προεκλογικό αντιμνημονιακό πρόγραμμά σας;

Προσωπικά διατηρείς σε διεκδικητική και αγωνιστική διάθεση το Δημοτικό Συμβούλιο ή μήπως έχουμε υπάκουους υπηκόους και υποτακτικούς απέναντι στην κεντρική εξουσία;

Έπεισες κάποια Δημοτική παράταξη, προκειμένου προγραμματικά να συνεργαστεί μαζί σας σε ένα όραμα κοινής σύγκλισης και συναίνεσης προς όφελος της πόλης και των συμπολιτών μας;

Προσωπικά οραματίστηκες έστω και ένα μεγάλο έργο;

Το μελέτησες; Το συζήτησες με την τοπική μας κοινωνία;

Ζήτησες τη γνώμη των πολιτών που συνεισφέρουν με τα δημοτικά τέλη και τον εξοντωτικό ΕΝΦΙΑ, αλλά και τους άλλους δυσβάσταχτους φόρους, στην μεγάλη οικονομική συνδρομή προς τον Δήμο μας ;

Έχω την αίσθηση, ότι και εσύ χειρίζεσαι ως επιτυχία σου τα έργα της δίκης μας θητείας κατά την περίοδο 2007-2010, τα οποία είναι και πολλά και χρηστικά και μοναδικά.

Το Κοντόπευκο, ποιος το οραματίστηκε;

Πότε μελετήθηκε; Πότε χρηματοδοτήθηκε; Πότε δημοπρατήθηκε;

ΟΛΑ ΤΟΤΕ. Την πιο δημιουργική περίοδο για την πόλη μας και τους πολίτες της κατά κοινή ομολογία όλων .

Το ίδιο και στην Αγίου Ιωάννου. Την ίδια εποχή προγραμματίστηκαν και τα μεγάλα έργα της Πατριάρχου Γρηγορίου –  Ελ. Βενιζέλου. Το υπόγειο έργο (όμβρια),υπέργειο (πεζοδρόμια), η Κυκλάδων, η Σολωμού αλλά και πάνω από 20 χιλιόμετρα και πλέον πεζοδρόμια!…

 

Αγαπητέ Δήμαρχε.

Τώρα τι έχουμε; Αυτό σημαίνει άραγε πρώτη φορά Αριστερά και στην Αγία Παρασκευή;

Τόσες μιμητικές και κούφιες υποσχέσεις; Τόσες παλινωδίες, ακυρώσεις, αδιαφορίες, αυτόματοι πιλότοι, νεποτισμός, ναρκισσισμός;

Υπερφίαλες αλαζονείες για το τίποτα;

Μπορείτε αλήθεια να πείσετε τους συμπολίτες μας, ότι όλη αυτή η πολιτική προσπάθεια σου Για τη Νίκη στις δημοτικές εκλογές, δεν ήταν τελικά, όπως αποδεικνύεται, υπόθεση πολιτών αλλά της προσωπικής σου πολιτικής στενής σχέσης με την εξουσία;

Αλήθεια, όλη αυτή η πορεία των 20 ετών, είχε απλά και μόνο την εξουσία ως αποκλειστικό προσωπικό αυτοσκοπό;

 

Μη ξεχνάς όμως, πως η εξουσία απογυμνωμένη από οποιαδήποτε ηθική ή αισθητική διάσταση ή δέσμευση ή υποχρέωση, μετατρέπεται σε στυγνή και δραματική ανευθυνότητα. Γι αυτό και η παγερή αδιαφορία σου σε σειρά καταγγελιών για τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, όχι μόνο από εμένα, αλλά και από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους τις Αντιπολίτευσης, από τους εργαζόμενους στους τομείς πολιτισμού και του αθλητισμού.

Παγερά αδιάφορη ή μήπως συνειδητή θέση και προσωπική στάση σου, στην ερώτησή μου για παραβίαση του κώδικα τιμής των δικηγόρων και των συναδέλφων;

Εσείς οι γιατροί πέρα από τον ηθικό όρκο στον Ιπποκράτη δεν έχετε κώδικα τιμής στον επαγγελματικό σύλλογο σας;

 

Αγαπητέ Δήμαρχε.

Δεν νοείται στα δικαστικά χρονικά, αλλά και γενικότερα Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης σου, να ζητά εγγράφως την αναβολή μιας δίκης, με αποτέλεσμα ευλόγως και δικαίως, να μην παρευρεθούμε σε αυτήν!…

Φυσικά δεν παρίσταται ούτε και ο συνήγορος μου ενώ, ως εκ θαύματος, παρίσταται ο καταγγέλλων ζητά να εκδικαστεί η υπόθεση…. Και εσύ σιωπάς σε επανειλημμένες ερωτήσεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρώντας ότι εξυπηρετείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

 

Αγαπητέ Δήμαρχε.

Να γιατί προσωπικά θεωρείσαι και είσαι υπόλογος και υπεύθυνος, όχι μόνο για την ανυπαρξία οποιουδήποτε έργου στην πόλη μας, αλλά για το ότι δεν υπάρχει ίχνος συνείδησης, ούτε δημοκρατικής, ούτε αυτοδιοικητικής, ούτε συναδελφικής, ούτε κοινωνικής, ούτε πολιτικής, ούτε κυρίως, αποφυγής της αυτογελοιοποίησης!

 

Περιμέναμε περισσότερη ευαισθησία και λιγότερους συμβιβασμούς, για τη διατήρηση και μόνο μιας θέσης με αυτές τις μεθόδους και με αυτούς τους τρόπους που αναγορεύει τους οποίους αρμόδιους σε ανεύθυνο υπεύθυνους, κατά τα άλλα τοπικούς άρχοντες.

 

Αγαπητέ Δήμαρχε.

Η απογοήτευση στο πρόσωπό σου είναι διάχυτη και δεδομένη.

Οι πάσης φύσεως δήθεν και άνευ, αισθάνονται δίπλα σου ασφαλείς, λόγω της δίκης σου ανοχής και θέλω να ελπίζω όχι και ενοχής

Χωρίς καμιά παραγωγή έργων, βαδίζεις δυστυχώς στο δρόμο της αποτυχίας, της υστέρησης της προόδου στην πόλη μας, στην υποβάθμιση ζωής των συμπολιτών μας, της στέρησης στη νέα γενιά της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο σε όλους τους τομείς.

Με αξιοπρέπεια απέναντι στο δημοκρατικό και κοινωνικό γίγνεσθαι,  αλλά και της νέας εποχής, που θέλει και απαιτεί να φύγουν μακριά και οριστικά τα κενά δοχεία, όπου κι αν υπάρχουν, καθώς η όποια χρησιμότητάς τους είναι να κάνουν το μεγαλύτερο εγωπαθή θόρυβο και τίποτα άλλο.

 

Αγαπητέ Δήμαρχε.

Η ευθύνη της ανευθυνότητας του τίποτα και του περίπου, οδηγεί με μαθητική ακρίβεια τα βήματα της πόλης μας στο Δήμο του …. περίπου…. δυστυχώς.

Μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα για την Αγία Παρασκευή, αν δεν μπορείτε να τα κάνετε καλύτερα.

Είναι διαχρονικά και ιστορικά επιβεβαιωμένο, πως δεν ξεχωρίζει κανείς όταν θέλει περισσότερα δικαιώματα, αλλά όταν αναζητά περισσότερες ευθύνες …

 

Αγαπητέ Δήμαρχε.

Σαφώς  και δεν είσαι υπεύθυνος για τον βαθμό ικανότητας και νοημοσύνης των συνεργατών σου, αλλά γι’ αυτά που λένε, προ πάντων γι αυτά που κάνουν ή δεν κάνουν, είσαι σίγουρα απέναντι στους δημότες μας, αποκλειστικά υπεύθυνος.

 

Ειλικρινά εύχομαι και ελπίζω, η νέα χρονιά να φέρει υγεία, ευτυχία, αλληλεγγύη σε όλους.

Πάμε μπροστά … προς το αύριο και για το αύριο, καθώς το παρελθόν και στην Αγία Παρασκευή δεν έχει παρέλθει …

Βασίλης Γιαννακόπουλος

πρ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Επικεφαλής “Συμμαχίας Ευθύνης”