Να ζήσουμε να τα θυμόμαστε… του Σπύρου Παπασπύρου

15976999_1078843822226504_6820512117430997772_n

Δεν είναι μόνο ο καιρός χιονιάς. “Βαρυχειμωνιά” ενέσκηψε και στις Πολιτιστικές δομές του Δήμου μας. Για τα Εργαστήρια Τέχνης σας έχω ενημερώσει αρκετές φορές.

Μετά τις τιμωρητικές αποφάσεις αυξήσεως των διδάκτρων, που έλαβε ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και των μελών του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, που ανήκουν στην παράταξη “ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή” (νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουν το όνομα σε “ΔΙΑΛΥΣΗ στην Αγία Παρασκευή), είχαμε την μείωση του αριθμού των Σπουδαστών κατά 60% περίπου.

Papaspiros-Sp_21Το πρόβλημα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Μετά την μείωση του ωρομισθίου των Καθηγητών, πάλι με σύμφωνη απόφαση των ιδίων ατόμων, σύμφωνα με την οποία οι Καθηγητές θα ελάμβαναν 3,8 περίπου ευρώ την ώρα καθαρά, απεχώρησαν ήδη 3 καθηγητές. Ο ένας εξ αυτών, που δίδασκε κατασκευή κοσμήματος, είχε το πολυπληθέστερο τμήμα, που αριθμούσε 100 Σπουδαστές περίπου.

Είχαν αποχωρήσει 40 λόγω της αυξήσεως των διδάκτρων και μετά την αποχώρηση του Καθηγητού τον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι 60. Όπως ακολούθησαν τους άλλους δύο Καθηγητές, οι Σπουδαστές που παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους. Απ΄ό,τι πληροφορούμαι, εντός των προσεχών ημερών θα αποχωρήσουν κι άλλοι Καθηγητές και οι Σπουδαστές τους. Αρκετά τμήματα έχουν κλείσει, ελλείψει μαθητών και η δυσοίωνη πρόβλεψη είναι ότι θα μπει γενικό “λουκέτο”.

Προτείνω να ανοίξουν δύο νέα τμήματα: Στο ένα, τό τεχνικό, να διδάσκει ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρης Παπαμιχαήλ το μάθημα “Πώς να καταστρέψετε σε 2,5 χρόνια, αυτό που οι προηγούμενοι δημιούργησαν και ανέδειξαν σε 25 χρόνια”.

Στο άλλο, το θεωρητικό, να διδάσκει ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος το μάθημα “Θεατρολογία: Πώς να το “παίζεις” άνθρωπος του Πολιτισμού αλλά να διαλύεις τις πολιτιστικές δομές”. Δήμαρχε, Πρόεδρε, φιλότιμο δεν υπάρχει;;;

Σπύρος Παπασπύρος

π.Δημοτικός Σύμβουλος

.Μελος του ΔΣ “ΠΑΟΔΑΠ”

π.  αν/ης   ε.α

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter