Νομικά Πρόσωπα: μία από τα ίδια, παρά τους ανέμους και τις θύελλες

δημοτικο συμβουλιο νομικα προσωπα

 

Στις 8/1/2017 σας λέγαμε για τη στήριξη του Δημάρχου προς τα προεδρεία  των Νομικών Προσώπων και δικαιωθήκαμε απολύτως, αφού και οι τρεις πρόεδροι παραμένουν στις θέσεις τους και έχουμε μια μικρή αλλαγή στους αντιπροέδρους.

Οι κες Μαργαρίτα Δημητρίου – Καβρουδάκη και Σοφία Αϊδήνη σταθερές στους Παιδικούς Σταθμούς. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη παραμένει η  πρόεδρος κ. Τερψιχόρη Γκιόκα, ενώ η κ. Μαρία Κοντοπούλου δίνει τη θέση της στον κ. Σπύρο Γιώτσα. Όσον αφορά τον ΠΑΟΔΑΠ, οι κ. κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ και Αριστοτέλη Σερκεδάκης κρατάνε ακόμα το τιμόνι.

Όσον αφορά τις ψήφους, ομόφωνα εκλέχτηκαν οι κ.κ. Γκιόκα, Γιώτσας, Αϊδηνή και Σερκεδάκης, η κ. Δημητρίου – Καβρουδάκη εισέπραξε δύο λευκές ψήφους από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα από τον κ. Ζορμπά και τον κ. Τσιαμπά όχι για το έργο της, αλλά για την συμπεριφορά της προς την προηγούμενη ικανότατη πρόεδρο κ. Καψοκεφάλου και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας κατά τη συζήτηση στο Δ.Σ. των ισολογισμών  των ΠΑΙΣΔΑΠ για τα έτη 2011, 2012 και 2013, όπως εξήγησε ο κ. Τσιαμπάς και όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο, ενώ το «θρίλερ» – κατά την προσφιλή ορολογία των εκλογών – παίχτηκε στην ψηφοφορία για τον κ. Παπαμιχαήλ.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βλάχος  για να εκλεγεί απαιτούνταν η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. δηλαδή τουλάχιστον 17 ψήφοι διαφορετικά πήγαινε σε δεύτερη ψηφοφορία όπου απαιτούνταν η απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, όπως και έγινε. Βλέπετε ο κ. Παπαμιχαήλ συγκέντρωσε μόνο 15 ψήφους, με την αντιπολίτευση να ψηφίζει ολόκληρη  αρνητικά, και οι οποίοι δεν αρκούσαν και έτσι ακολούθησε δεύτερη ψηφοφορία με το ίδιο αποτέλεσμα και έχοντας την πλειοψηφία των παρόντων μελών, κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του προέδρου. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η συζήτηση του θέματος των Νομικών Προσώπων στράφηκε σχεδόν αποκλειστικά στον κ. Παπαμιχαήλ που δέχτηκε δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση για τον τρόπο που λειτουργεί τον Οργανισμό.

 

Προφανώς ο κ. Βλάχος θέλοντας να στηρίξει την επιλογή του Δημάρχου πήρε το λόγο ως δημοτικός σύμβουλος και σημείωσε ότι πρώτη φορά ασκείται κριτική στην απόφαση του Δημάρχου για το άτομο που πρότεινε και πως όλες τις προηγούμενες φορές απλά ψηφίζονταν ή καταψηφίζονταν ο υποψήφιος. Για να εισπράξει την απάντηση από τον κ. Γκιζιώτη και τον κ. Κρητικίδη ότι πράγματι έτσι γινόταν και πως αυτό θα έπρεπε να βάζει σε σκέψεις τη Δημοτική Αρχή. Παρόλα αυτά ήταν ο μόνος από τη συμπολίτευση που δήλωσε δημοσίως πως στηρίζει το έργο του κ. Παπαμιχαήλ, οι υπόλοιποι για μία ακόμα φορά τήρησαν σιγή ιχθύος.

Όπως και να έχει ο κ. Παπαμιχαήλ μπορεί να διατήρησε τη θέση του στον ΠΑΟΔΑΠ, βγήκε όμως πολιτικά τραυματισμένος από αυτή τη διαδικασία.

Για την παραμονή του κ. Παπαμιχαήλ στη θέση του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ χαρούμενος μπορεί να αισθάνεται, πέρα από τη συμπολίτευση και ο κ. Ζορμπάς μιας και το είχε ζητήσει ως προσωπική χάρη από το Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο, γεγονός που τον οδήγησε να τον ευχαριστήσει δημοσίως.

Και αν στον ΠΑΟΔΑΠ τα πυροτεχνήματα έπεσαν στο δημοτικό συμβούλιο με τα έργα και τις ημέρες του προέδρου του, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη μάλλον τώρα ετοιμάζονται. Τις τελευταίες μέρες ακούγονταν πολύ έντονα στην πόλη ότι η αλλαγή θα υπάρξει στη θέση της προέδρου για την οποία κάποιοι «έκοβαν φλέβες» ότι θα την καταλάβει η κ. Κοντοπούλου. Τα αποτελέσματα όμως τους διέψευσαν και όπως ακούγεται στεναχώρησαν κάποια άτομα του στενού κύκλου της, παρόλο που ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι θα την αξιοποιήσει σε άλλη θέση. Και επειδή όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, υποψιαζόμαστε ότι θα υπάρξουν «σιωπηρές» εξελίξεις για ολίγους και πιθανόν παράπλευρες απώλειες.

Συνεχίζει λοιπόν η Δημοτική Αρχή στο ίδιο μονοπάτι μην ακούοντας τις φωνές από το εσωτερικό της που σιγά σιγά πληθαίνουν και ζητούν κάποια αναγνώριση. Άραγε για πόσο ακόμα θα παραμένουν σιωπηλοί και άβουλοι ψηφοφόροι, έρμαιο στην πολιτική της «πρώτης φοράς Αριστερά» της Δημοτικής Αρχής; Άραγε αξιολογώντας ο Δήμαρχος το «οπλοστάσιό» του δεν βρίσκει άλλους ικανούς συνεργάτες να προσφέρουν με ιδέες και εργασία ή δεν τους θεωρεί τόσο «αριστερά» ώστε να αναλάβουν ευθύνες;

 –

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter