Έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών προς το Δήμαρχο

cropped-cropped-sgpsagparlogo18

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο σύλλογος στις 14 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την τροποποίηση της συστατικής πράξης του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΣΔΑΠ που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος και τελικά ψηφίστηκε με πλειοψηφία.

Η τροποποίηση αφορούσε στην επιχορήγηση του Δήμου προς τους παιδικούς σταθμούς όπου πια δεν θα αναφέρεται στη συστατική πράξη ότι θα είναι 2.700.000 € αλλά ‘έως’ 2.700.000 €.  Μπορεί δηλαδή να είναι και 0 €!!!

Ο Δήμαρχος και η «πλειοψηφία» δεν μεταπείστηκαν από την έκλυσή μας να την αποσύρουν  και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου παρά το ότι εξέφρασε έντονες αμφιβολίες τελικά την ψήφισε. Μάλιστα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει την παρέμβασή μας για το θέμα, θεωρώντας την, προσωπική άποψη του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, εφόσον δεν είχαμε πάρει σχετική απόφαση σε Δ.Σ. Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε, από την στιγμή που κανένας από την Δημοτική Αρχή ή την Διοίκηση του Νομικού Προσώπου δεν μας ενημέρωσε για αυτήν την συζήτηση και βρεθήκαμε παρόντες κυριολεκτικά τελευταία στιγμή.

Η αρχή άλλωστε για αυτήν την πράξη είχε γίνει ήδη από πέρυσι όταν δεν είχε εκταμιευτεί όλο το ποσό της επιχορήγησης του Δήμου προς το Νομικό Πρόσωπο (ΠΑΙΣΔΑΠ) γιατί – όπως τότε μας είχαν απαντήσει – δεν ήταν απαραίτητο. Την ίδια στιγμή βέβαια δεν είχαν αποδεχτεί την πρότασή μας να καταργηθεί η εγγραφή και επανεγγραφή ή να μειωθούν τα τροφεία γιατί «τα λεφτά χρειάζονται για την λειτουργία των σταθμών». Με λίγα λόγια δηλαδή δεν παίρνουμε από το Δήμο, αλλά παίρνουμε από τους γονείς.

Η τροποποίηση που ψηφίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου από την πλειοψηφία ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω εμπορευματοποίηση της παιδείας. Η πείρα μας έχει δείξει ότι όποτε παίρνονται τέτοιες αποφάσεις, πολύ σύντομα καταλήγει να μην διατίθεται  δεκάρα για τα βασικά δικαιώματα των πολιτών,  όπως αυτό της προσχολικής αγωγής και να απαξιώνονται οι αντίστοιχες δομές. Στο τέλος όλοι αναζητούν από την ιδιωτική εκπαίδευση να καλύψει τα κενά.

Εμείς από την πλευρά μας σαν γονείς δεν πρέπει να δεχτούμε σε καμία περίπτωση πρώτα από όλα να μειωθούν οι επιχορηγήσεις του Δήμου προς το ΝΠΔΔ ΠΑΙΣΔΑΠ.

Επίσης δεν πρέπει να δεχτούμε να αμφισβητείται από καμία Δημοτική Αρχή η εκπροσώπησή μας, όταν δεν συμφέρει η άποψή της.

Για τους παραπάνω λόγους, ΣΥΣΣΩΜΟ το ΔΣ του συλλόγου, καλεί όλους τους γονείς που δεν θέλουν να απαξιωθούν οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί να υπογράψουν, να αποσυρθεί από την συστατική πράξη του ΝΠΔΔ ΠΑΙΣΔΑΠ η λέξη ‘έως’ και να διατηρηθεί το ύψος της επιχορήγησης του Δήμου στο ποσό των 2.700.000 €. Για την διαδικασία της συλλογής υπογραφών θα ενημερώσουμε σύντομα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                  Η Γεν. Γραμματέας

Σωτήρης Δοξακίδης                                                                      Βαγγελιώ Πλατανιά

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter