Στις 28 Μαρτίου ’17 δημοπρατείται η 2η πεζογέφυρα από το Υπουργείο Υποδομών

608869c1-01af-4d1a-f045-1773694eb9ad

 

Στην κατασκευή έξι πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής που θα θωρακίσουν την ασφαλή διέλευση των πεζών προχωρά το υπουργείο Υποδομών.

Πρόκειται για Πεζογέφυρες σε:

Α. Λεωφόρο Ποσειδώνος και Λεωφόρο Καλαμακίου, Άλιμος,

Β. Λεωφόρο Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα,

Γ. Λεωφόρο Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή,

Δ. Λεωφόρο Αθηνών –Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι,

Ε. Λεωφόρο Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο,

ΣΤ. Λεωφόρο Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Το έργο έχει κόστος 12.350.000 € (ποσό με ΦΠΑ, χωρίς ΦΠΑ 9.959.677,42 ευρώ).

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η ημέρα δημοπράτησης είναι στις 28 Μαρτίου 2017.

Το έργο έχει διάρκεια υλοποίησης 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, οπότε αν ξεκινήσει το Φθινόπωρο θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2019, όλως τυχαίως λίγο πριν τις εκλογές(!).

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020».

Η πεζογέφυρα που αφορά τον Δήμο Αγίας Παρασκευής αποτελεί μια ακόμα διεκδίκηση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Βασίλη Ζορμπά. Ταυτόχρονα με την επιτυχία της διεκδίκησης και κατασκευής της πεζογέφυρας “Μ. Μιχαηλίδης” (Γελαδάκη), η διοικούσα τότε παράταξη “Αγία Παρασκευή, η πόλη μας” είχε διεκδικήσει άλλες δύο πεζογέφυρες επί της Λ. Μεσογείων, μία στην  Αγίας Τριάδος – ΙΚΑ και μία στην κεντρική πλατεία, όπως είχε ανακοινωθεί από τον κ. Κώστα Τσιαμπά το Φεβρουάριο 2013. Ήδη είχε εγκριθεί αυτή στην οδό Αγίας Τριάδος και με το που ανέλαβε η Διοίκηση Σταθόπουλου στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 το υπουργείο Υποδομών (ΔΜΕΟ) παρουσίασε την έτοιμη μελέτη στη Δημοτική Αρχή.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter