Ιστορικό των ανισόπεδων διαβάσεων. Του Κώστα Τσιαμπά

Tsiampas gefira

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης της  διοίκησης για τη δημοπράτηση της ανισόπεδης γέφυρας Ευαγγελιστρίας (ΙΚΑ), για την  σωστή και πλήρη ενημέρωση  των δημοτών σας παραθέτω το ιστορικό του έργου.

α. Η μελέτη σκοπιμότητας επιλογής θέσεων ανισόπεδων Δ/Β πεζών στο λεκανοπέδιο Αττικής εγκρίθηκε στις 22/2/2011.

β. Ως διοίκηση του Δήμου, με υπομονή και επιμονή διεκδικήσαμε σε πρώτο χρόνο τη γέφυρα Μιχαηλίδη (Γελαδάκη). Επιλέχθηκε με προσωπική παρέμβαση του τότε υπουργού κου Χατζηδάκη, οποίος αναγνώρισε τους μακροχρόνιους αγώνες των κατοίκων αλλά και την αναγκαιότητα του έργου.

Τον Μάρτιο του 2014 εγκαταστάθηκε ο εργολάβος. Στις 4/4/2015 ολοκληρώθηκε. Δόθηκε στην κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2016. Η καθυστέρηση οφείλετε στην ανικανότητα ή αδιαφορία της διοίκησης Σταθόπουλου να την ηλεκτροδοτήσει επί δεκαέξι μήνες.

γ. Από το 2012 και αφού  εξασφαλίσαμε την κατασκευή  της γέφυρας Μιχαηλίδη, άρχισε ο αγώνας για να εντάξουμε τη γέφυρα ΙΚΑ (ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΊΑΣ) στο πρόγραμμα των 6 γεφυρών του λεκανοπεδίου, που θα χρηματοδοτούντο από το ΕΣΠΑ. Το καταφέραμε με ανταγωνιστάς πολλούς και μεγάλους Δήμους.

δ. Με την απόφαση αρ.πρωτ.ΔΜΕΟ/ΟΙΚ./1039/15_3_2013 εγκρίθηκε η κατασκευή των έξι (6) γεφυρών και στις 23/5 /2014 έγινε η ανάθεση μελετών οι οποίες ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στο τέλος του 2014. Ως αντιπολίτευση  επί 2 ½ χρόνια  με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις ζητούσαμε την παρέμβαση της διοίκησης του Δήμου να επισπευτεί η κατασκευή δεδομένου ότι το έργο είναι χρηματοδοτούμενο, αλλά όπως και σε άλλες παρόμοιες  περιπτώσεις ο κύριος Σταθόπουλος για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι απόλυτα ταυτισμένος με το ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργεί πρωτίστως  κομματικά.

Άποψή μου είναι ότι στόχος όλων μας  πρέπει να είναι η εξασφάλιση και η  εκτέλεση  έργων  που αναβαθμίζουν την πόλη μας και εξυπηρετούν την καθημερινότητα των πολιτών και όχι ποιος τα εγκαινιάζει.  Όταν  όμως η ιδιοτέλεια κυριαρχεί  ως στρατηγικός στόχος της διοίκησης  υιοθετώντας την  τακτική Σύριζα  ΄΄Χρησιμοποιούμε οποιονδήποτε τρόπο και μέσον αρκεί να μην χάσουμε την εξουσία΄΄ είναι δημοκρατική υποχρέωση της αντιπολίτευσης να ενημερώνει τους πολίτες.

 –

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς

Δημοτικός Σύμβουλος ΄΄Αγία Παρασκευή η Πόλη μας΄΄

Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

τ. Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter