Οι Φωτεινοί Παντογνώστες … και οι μπανανόφλουδες

Ζουν ανάμεσά μας και νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα!

pantognostis 1_1_2

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ένα φαινόμενο που έχει συγκεκριμένους εκπροσώπους στην πόλη μας, ιδίως μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014. «Γνωρίζουν» από διοίκηση και οικονομία έως νομική. Αυταπάτη που τους οδηγεί στην υπερβολική σιγουριά και πολλάκις στην αλαζονεία. Αποτέλεσμα να παρασύρονται εύκολα και να γλιστρούν στην μπανανόφλουδα με μεγάλη άνεση.

Βιασύνη; Απόλυτη σιγουριά; Αλαζονεία; Άγνοια; Αδιαφορία; Όποια κι αν είναι η αιτία το αποτέλεσμα πάντα μετράει.

Η Δημοτική Αρχή από τη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της κινείται με τον αέρα ότι είναι υπεράνω όλων, υπεράνω ατόμων, πολιτών και Νόμων. Αν και στην αρχή της δόθηκε από όλους μια περίοδος χάριτος, πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και το όποιο «πολιτικό έγκλημα» ζητά πλέον την «τιμωρία»!

Γιατί, δεν δικαιολογείται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμος Βλάχος που απαντά σε όλους και για όλα, που προσφέρεται να αναγνώσει στην αντιπολίτευση εδάφια από το νόμο του Καλλικράτη προς ενημέρωσή τους, να πιάνεται ο ίδιος αδιάβαστος και να θέτει υπό αμφισβήτηση την ομαλή λειτουργία του Δήμου. Και για να καταλάβετε, στις πρόσφατες δημαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τηρήθηκαν τα σύννομα με την Εγκύκλιο Νο. 43/6-8-2014 [Ορκωµοσία των αιρετών των ∆ήµων, εγκατάσταση των νέων αρχών και εκλογή µελών των συλλογικών οργάνων των ∆ήµων (∆ηµοτική Περίοδος: 1η Σεπτεµβρίου 2014- 31η Αυγούστου 2019)]  του Υπουργείου Εσωτερικών όσον αφορά την εκλογή του Γραμματέα, ο οποίος, σύμφωνα με αυτή, εκλέγεται από το σύνολο των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας και αν αυτό δεν είναι εφικτό, από την πλειοψηφία. Το πρόβλημα αυτό ήταν γνωστό ήδη από την Παρασκευή και αναμενόταν η επίσημη θέση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως πλέον αρμόδιας υπηρεσίας.

Δεν είναι λοιπόν δυνατόν μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταλαμβάνουν τη θέση και του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα. Εφόσον στο δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής οι λοιπές παρατάξεις αδυνατούν να προτείνουν υποψήφιο, ο Γραμματέας έπρεπε να εκλεγεί από τη διοικούσα πλειοψηφία. Εννοείται ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν ευθύνεται η παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» ούτε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της κ. Βασίλης Ζορμπάς επειδή υπάκουσε και κατέθεσε τις υποψηφιότητες που του ζητήθηκαν. Αυτό είχε υποχρέωση και καθήκον να γνωρίζει ο κ. Βλάχος που για δυόμιση χρόνια τώρα τελούσε πρόεδρος του Δ.Σ. και υποτίθεται ότι είχε μάθει απέξω τον κανονισμό λειτουργίας και γνωρίζει τους σχετικούς νόμους και εγκυκλίους, και μάλιστα αυτή την αίσθηση προσπαθούσε διακαώς και με κάθε τρόπο να περάσει προς τα έξω. Όμως το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται και τώρα από λάθος του ο Δήμος οδηγείται ξανά σε δημαιρεσίες για εκλογή νέου προεδρείου.

Επακόλουθο είναι ότι στο διάστημα αυτό δεν επιτρέπεται να συγκληθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα πρέπει να επαναληφθούν οι δημαιρεσίες και να ληφθεί εκ νέου έγκριση για το αποτέλεσμα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να ομαλοποιηθεί ξανά η λειτουργία του Δήμου. Ο χρόνος περνάει, τα προβλήματα εξακολουθούν να τρέχουν και να επιζητούν λύσεις …

Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε επίσης ότι τίθεται θέμα ακύρωσης συνεδριάσεων και αποφάσεων που λήφθηκαν από αυτές, αφού μετά την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Μυλωνάκη, στις 10 Νοεμβρίου 2016, που κατείχε τη θέση του Γραμματέα του Δ.Σ., ανέλαβε κατόπιν ψηφοφορίας ο κ. Νάσος Παπασταθάκης  από τη μείζονα μειοψηφία. Μεταξύ άλλων, εξαιτίας της εκλογής αυτής, στο αέρα βρίσκεται και η εξάωρη συνεδρίαση (26-1-2017) που αποφάσισε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος Da Vinci, δίνοντας έτσι ακόμα ένα εφόδιο στον επιχειρηματία να κερδίσει την υπόθεση και να στραφεί κατά του Δήμου.

Εκτεθειμένη λοιπόν η Δημοτική Αρχή που πιάστηκε αδιάβαστη και αναγκαστικά τηρεί σιγή ιχθύος. Ο Δήμαρχος των 100.000 πολιτών κ. Γιάννης Σταθόπουλος, όπως έχω ξαναγράψει, καλό θα ήταν να επιλέγει προσεκτικότερα τα άτομα που έχει δίπλα του, να μην ασχολείται μόνο με την διαδικτυακή προβολή και τα πανηγύρια, να μάθει να ακούει και να συνεργάζεται. Να καταλάβει όμως πολύ καλά ότι δεν είναι υπεράνω των νόμων και των κανόνων, ούτε αυτός αλλά ούτε και οι υπόλοιποι της Διοίκησης, γιατί από όσα γνωρίζω όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα ακολουθήσουν και μάλιστα σύντομα. Βάσιμες πληροφορίες μιλάνε για ένα καυτό έγγραφο «βόμβα» που θα φτάσει και θα τον μετατρέψει από αιθεροβάμονα σε πυροβάτη.

Όσο για τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Βλάχο καλό θα ήταν να κατεβάσει λίγο τους τόνους και να γίνει πιο διαλλακτικός. Μην ξεχνάει ότι στην ψηφοφορία για την εκλογή του υπήρξαν δύο λευκά ψηφοδέλτια προερχόμενα από την παράταξή του, ένα εκ των οποίων ήταν του αποχωρήσαντος αντιδημάρχου κ. Κώστα Χατζηανδρέου που αφελώς (!;) παραδέχτηκε ότι δεν ήξερε ότι πρέπει να βάλει σταυρό …. Τα λευκά αυτά ψηφοδέλτια σημαίνουν ότι τους δύο σταυρούς της εκλογής του τους χρωστάει στην αντιπολίτευση και πως αρχίζουν οι ρωγμές στα σπλάχνα της «ΝΙΚΗΣ».

Γενικότερα και συμπερασματικά η Διοίκηση του κ. Σταθόπουλου λόγω άγνοιας και αλαζονείας οδηγείται σε λάθος δρόμο και σύντομα θα αρχίσει να επωμίζεται τις επιπτώσεις των όσων έπραξε στο παρελθόν και πράττει στο παρόν. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους δεν είναι αν θα υλοποιήσουν ή όχι κάποια έργα, που λόγω των οικονομικών συνθηκών μπορούν να έχουν βάσιμες δικαιολογίες, αλλά το ότι παραβλέπουν – αγνοούν νόμους, απαξιώνουν πολίτες, αρνούνται συνεργασίες και χλευάζουν δημοτικούς συμβούλους με εμπειρία πολλών ετών. Παρουσιάζονται δηλαδή σαν μια μικρογραφία της κυβερνητικής πολιτικής συμπεριφοράς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

Χωρίς τίτλο

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter