Κολυμβητήριο – Η Αθλιότητα συνεχίζεται (επιστολή κατοίκων – δεσμεύσεις Δημάρχου)

κολυμβητήριο, χώρος πάρκου

Με τον πιο πάνω τίτλο η Επιτροπή Κολυμβητηρίου, δηλαδή η επιτροπή που δημιούργησαν οι κάτοικοι της περιοχής Νέας Ζωής στην Αγία Παρασκευή όπου βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο γιαπί του κολυμβητηρίου, απέστειλαν επιστολή προς το Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την επιστολή αυτή οι κάτοικοι επανέρχονται στην προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει ώστε το κάτω τμήμα του οικοπέδου να μετατραπεί σε ένα πάρκο φιλόξενο σε μικρούς και μεγάλους.

Άμεση υπήρξε η απάντηση του Δημάρχου και δεσμευτική αφού υπόσχεται ότι όλες οι απαιτούμενες εργασίες θα πραγματοποιηθούν “όλες μέχρι τον Ιούλιο”, δηλαδή μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Για την καθυστέρηση που υπάρχει επικαλείται λόγους γραφειοκρατείας, γεγονός που δεν φαίνεται να πείθει πλήρως.

Ακολουθούν τα κείμενα της επικοινωνίας Επιτροπής – Δημάρχου.

 –

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ    24-4-2017

Κολυμβητήριο – Η Αθλιότητα συνεχίζεται

 

Αγαπητέ Δήμαρχε, Αγαπητέ Πρόεδρε του ΔΣ, Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Αγαπητοί Συνδημότες και φίλοι,

 

Πέρασαν ήδη έξι (6) μήνες από την εκδήλωση μας στο Κολυμβητήριο και την εκεί δημόσια δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι ανεξάρτητα από την εξέλιξη της (νέας) μελέτης, θα πραγματοποιηθούν σε άμεσο χρόνο οι εξής ενέργειες:

  1. Αποδεκτή περίφραξη, περιμετρικά της κατασκευής (περίφραξη τύπου γηπέδων tennis),
  2. Ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε ολόκληρο το Οικοδομικό Τετράγωνο, με πιθανή υποχώρηση της περίφραξης για την δημιουργία μεγαλύτερων πεζοδρομίων όπου κάτι τέτοιο είναι εφικτό,
  3. Απόδοση του ελεύθερου χώρου (Ανατολικό άκρο) στους περιοίκους με την μορφή πάρκου, περιφραγμένου με χαμηλή κατασκευή για να μην μπαίνουν αυτοκίνητα και μηχανάκια, επαρκή φωτισμό, παροχή νερού και παγκάκια.

Προφανώς και δεν έχει πραγματοποιηθεί το παραμικρό από όλα αυτά (πλην μιας εσωτερικής περίφραξης η οποία όμως δεν αποτρέπει την είσοδο στην δεξαμενή και στις κερκίδες και ενός φωτιστικού σε μια κολόνα στην οδό Μακεδονίας).

Εξακολουθούμε και περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη τα λόγια της Δημοτικής Αρχής, αν και ο προσδιορισμός του άμεσου χρόνου φαίνεται να εμπεριέχει την θεωρία της σχετικότητας και για τη σημερινή Διοίκηση. Παρόλα αυτά, όσο και εάν ο χρόνος είναι πράγματι σχετική έννοια (32 χρόνια από την έναρξη…) η θέληση μας για το αυτονόητο μας οδηγεί να σκεφτόμαστε ήδη πιο ριζοσπαστικές κινήσεις εάν μέχρι αρχές καλοκαιριού δεν υπάρξει σημαντική πρόοδος.

Στόχος μας είναι το 2017 να είναι ο τελευταίος χρόνος της αθλιότητας. Θα το πετύχουμε.

 

Η επιτροπή Κολυμβητηρίου – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  24-4-17

 

Αγαπητοί/ές μέλη της επιτροπής Κολυμβητήριου,

Στο θέμα του υπό κατασκευή κολυμβητηρίου, όπως είχαμε δεσμευτεί και στη συζήτησή μας στο Δημαρχείο, έχουν γίνει μέχρι τώρα:

  1. Εσωτερική περίφραξη η οποία δεν επιτρέπει την είσοδο ατόμων στη δεξαμενή (προφανώς δεν αποτρέπει «κασκαντέρ»)
  2. Σταθερή και κατ` επανάληψη επίλυση του προβλήματος των «διανοίξεων» που γίνονται (από κάποιους;) στην υφιστάμενη εξωτερική περίφραξη με προσωπική παρακολούθηση – επίβλεψη από εμένα.
  3. Τοποθέτηση μεγάλου προβολέα που φωτίζει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου έμπροσθεν της δεξαμενής.
  4. Απομάκρυνση όγκου «χωμάτων» που υπήρχαν από την εποχή της εργολαβίας.

Θα γίνουν, στην συνέχεια, όπως ακριβώς έχουμε δηλώσει:

  1. Αλλαγή της περιμετρικής περίφραξης
  2. Ανακατασκευή των πεζοδρομίων περιμετρικά και
  3. Τοποθέτηση ξύλινων καθισμάτων (παγκάκια).

Σας ενημερώνουμε πως οι ως άνω εργασίες, οι οποίες καθυστερούν λόγω της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Δημοσίου, θα εκτελεστούν όλες μέχρι τον Ιούλιο.

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Σταθόπουλος

Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ  29-4-17

 

Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε,

Σας ευχαριστούμε πολύ για την αμεσότητα της απάντησης και την δέσμευση σας για ολοκλήρωση των έργων εντός Ιουλίου 2017.

Η απάντηση σας μας χαροποιεί και αναμένουμε την έναρξη των εργασιών της Δημοτικής Αρχής.

Αν και ο χρόνος ολοκλήρωσης των άμεσων έργων :

  1. Αλλαγή της περιμετρικής περίφραξης
  2. Ανακατασκευή των πεζοδρομίων περιμετρικά και
  3. Τοποθέτηση ξύλινων καθισμάτων (παγκάκια)

πιστεύουμε ότι άπτεται περισσότερο στην ικανότητα υλοποίησης μικρής κλίμακας και τοπικής εμβέλειας παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής και λιγότερο στην ‘…γραφειοκρατία του Ελληνικού Δημοσίου΄, το χρονοδιάγραμμα που προτείνει η Δημοτική Αρχή μας βρίσκει πλήρως σύμφωνους. Ραντεβού τον καυτό Ιούλιο λοιπόν!

 

Η επιτροπή Κολυμβητηρίου – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα σχετικά με το κολυμβητήριο και την ιστορία του από το ξεκίνημα έως σήμερα στο αρχείο της ιστοσελίδας μας, στην κατηγορία ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ. (κάντε κλικ στη λέξη)
—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter