Διεξήχθη ο 4ος Δρόμος Ζωής Αγ. Παρασκευής για την ανάδειξη του Υμηττού – 2017 με μεγάλη συμμετοχή

IMG_0433 4ος Δρόμος Ζωής Αγ. Παρασκευή
Αφετηρία και Τέρμα
 –
Με αθλητές γέμισαν οι κεντρικοί δρόμοι της Αγίας Παρασκευής σήμερα, Κυριακή 7 Μαΐου 2017, εξαιτίας της διεξαγωγής του “4ου Δρόμου Ζωής – ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – 2017 “.
Το σημαντικό αυτό γεγονός για την πόλη της Αγίας Παρασκευής διεξήχθη για πρώτη φορά στις 14 Απριλίου 2013 και έκτοτε αποτελεί ετήσιο αθλητικό γεγονός, ορόσημο για την πόλη, με μόνη εξαίρεση την περσινή χρονιά, 2016, που δεν πραγματοποιήθηκε για άγνωστους προς εμάς λόγους. Επαναλήφθηκε στις 30 Μαρτίου 2014 και 10 Μαΐου 2015.
Σκοπός ήταν πάντα να αναδειχθεί η οικολογική και αθλητική αξία καθώς και να διασωθεί το πράσινο του Υμηττού. Δίνοντας κίνητρο στους πολίτες να συμμετάσχουν σε ένα αθλητικό ιδεώδες, σε μια γιορτή μαζικού αθλητισμού τους ωθεί να αναπτύξουν την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα, τόσο οι μαθητές των σχολείων, όσο και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι. Δίνει επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν την Αγία Παρασκευή και το δάσος του Υμηττού, πολίτες και αθλητές από τους υπόλοιπους Δήμους της Αττικής και τις πόλεις της Ελλάδας, μιας και κάθε φορά υπάρχουν συμμετοχές εκτός των ορίων του Δήμου.
Τρεις ήταν οι διαδρομές: 14 χλμ. για ενήλικες, 1 χλμ. για μαθητές δημοτικών σχολείων, 5 χλμ. για μαθητές γυμνασίων, λυκείων σχολείων και ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας.
 Η αφετηρία και το τέρμα ήταν στην κεντρική πλατεία επί της οδού Αγίου Ιωάννου όπου όσοι τερμάτιζαν λάμβαναν και το αναμνηστικό τους μετάλλιο.
IMG_0386 ο 1ος νικητής στα 5χιλμ.
Ο νικητής στα 5.000μ. Γεωργούλιας Αλέξης (440)
IMG_0492 Νικητής στα 14.000m
 Ο νικητής στα 14.000μ. Χασιώτης Χρήστος (458) 
Την γραμμή του τερματισμού είδαμε να περνάνε αρκετοί γνωστοί παράγοντες της πόλης είτε μέσα από τη Διοίκηση του Δήμου, είτε από τα σχολεία, είτε από τα αθλητικά σωματεία. Δεν έλειψαν και αυτοί που μας έκαναν να χαμογελάσουμε όπως μαμάδες με μικρά παιδάκια και ένας σκύλος όπως θα δείτε στις φωτογραφίες.
Στο τέλος όλων των διαδρομών ακολούθησαν οι απονομές των αθλητών που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις.
Αν και νικητές ήταν ΟΛΟΙ όσοι συμμετείχαν στον αγώνα αυτό και ανέπνευσαν τον καθαρό αέρα του βουνού μας, του Υμηττού.
 –
IMG_0490 τρέχοντας μες την πόλη
τρέχοντας στην οδό Αγίου Ιωάννου …
IMG_0455 χρονόμετρο 4ου Δρόμου Ζωής
… με το χρονόμετρο να γράφει …
IMG_0426 4ος Δρόμος Ζωής Αγ. Παρασκευή
… τερμάτισε!
 –
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού- Υπεραποστάσεων), με την συνδρομή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής και την υποστήριξη της Ομάδας Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών «O.R.A.M.A.». Επίσης συνέβαλαν το Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (Σ.Δ.Α.Μ.),  το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ) και τα 1ο & 3ο Συστήματα Ελλήνων Προσκόπων Αγίας Παρασκευής.
IMG_0494 τυφλός στον 4ο Δρόμο Ζωής
Ο τυφλός αθλητής: ποιός είπε ότι χρειάζονται πάντα τα μάτια; Δυο αγαπημένα χέρια, δυο γερά πόδια, τρεις μεγάλες καρδιές και … τερμάτισες!!! Συγχαρητήρια!
IMG_0510 τμήμα των ΥΜΗΤΤΟΣ RUNNERS
 ΥΜΗΤΤΟΣ RUNNERS,  λίγο από Εφέδρους Αξιωματικούς, λίγο από «O.R.A.M.A.»
IMG_0499 Λογοθέτης Νικόλσκυ τερματίζουν
Τερμάτισαν μαζί ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Γιάννης Λογοθέτης και ο Δημήτρης Νικόλσκυ, πρόεδρος της Επιτροπής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ του Συμβουλίου της Ευρώπης 
IMG_0502 Λογοθέτης Νικόλσκυ μετάλλεια
μαζί και στα μετάλλια…
IMG_0519 ΥΜΗΤΤΟΣ RUNNERS
στο τέρμα μαζεύτηκε όλη η ομάδα και ήταν ένα … «O.R.A.M.A.»!
IMG_0505 ένας σκύλος στον 4ο Δρόμο Ζωής
Όταν λέμε πιστός φίλος … το εννοούμε…
IMG_0443 και η αστυνομία συνδράμει στη διεξαγωγή
η Αστυνομία στο καθήκον …
IMG_0529 τα κύπελλα
… και τα κύπελλα με φόντο την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής έτοιμα να κατακτηθούν!
—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter