ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Καυστική απάντηση Γ. Πατούλη στη συνέντευξη Σταθόπουλου μέσα από το aparaskevi-images.gr

Ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος μπλέκει και συγχέει την ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση με την κυβερνητική στήριξη.

 patoulis VS stathopoulos

Στις 4 Μαΐου 2017 δημοσιεύτηκε  στην ιστοσελίδα dimarxos.gr συνέντευξη του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννη Σταθόπουλου σε τιτλοφορούμενο άρθρο:  “Αποκλειστική συνέντευξη του δημάρχου Αγ. Παρασκευής: Η ΚΕΔΕ έχει χάσει τον στόχο-Τα λάθη του Πατούλη (βίντεο)”.

Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Σταθόπουλο σε αυτή τη συνέντευξη θεωρήσαμε ενδεδειγμένο να ζητήσουμε την απάντηση του προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεωργίου Πατούλη.

Άμεσα του στείλαμε λοιπόν το παρακάτω e-mail:

Αξιότιμε Δήμαρχε και Πρόεδρε της ΚΕΔΕ

κ. Γεώργιε Πατούλη

Προφανώς θα παρακολουθήσατε την συνέντευξη του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννη Σταθόπουλου στην ιστοσελίδα dimarxos.gr όπου αναφέρεται στο πρόσωπό σας λέγοντας εμμέσως ότι ως πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κινείστε κομματικά, πως το συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. είχε ως στόχο την εκδίωξη της σημερινής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και πως εσείς έχετε χάσει το στόχο.

«Ο κ. Πατούλης ξεφεύγει αρκετά συχνά από την ενωτική γραμμή που την έχει υπηρετήσει άλλες φορές» είπε ακριβώς.

Το σχετικό άρθρο τιτλοφορείται:

Αποκλειστική συνέντευξη του δημάρχου Αγ. Παρασκευής: Η ΚΕΔΕ έχει χάσει τον στόχο-Τα λάθη του Πατούλη (βίντεο)

Να επισημάνω κε Πατούλη ότι ο κ. Σταθόπουλος εκλέχθηκε Δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και συχνά κατηγορείται στο δημοτικό συμβούλιο από την αντιπολίτευση ότι ακολουθεί πιστά την πολιτική-οικονομική γραμμή της κυβέρνησης.

Ως ενημερωτική ιστοσελίδα θα θέλαμε την απάντησή σας στα λεγόμενα του κ. Σταθόπουλου. Έχετε χάσει το στόχο σας στην ΚΕΔΕ; Επιθυμείτε να ρίξετε την κυβέρνηση; Δεν είστε ενωτικός πια;

Θα εκτιμούσαμε την άμεση απάντησή σας.

Με εκτίμηση

 

Σήμερα, Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, λάβαμε την ακόλουθη απάντηση από τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Πατούλη που καταρρίπτει εντελώς τους ισχυρισμούς του κ. Σταθόπουλου. Ο κ. Πατούλης μας απαντά, ότι έκανε λάθος ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής και τονίζει πως “… Την ίδια αποφασιστική στάση πρέπει να επιδείξουμε και σήμερα, βάζοντας πάνω και πρώτα από όλα το συμφέρον των τοπικών μας κοινωνιών, κι όχι την πρόσκαιρη εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. …”!

Ακολουθεί η απάντηση:

Γ. Πατούλης , Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ιστοσελιδα > aparaskevi-images.gr

 

Θεωρώ ότι ο συνάδελφος Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής έκανε λάθος με τις δηλώσεις που έκανε, όσον αφορά τους στόχους της Κ.Ε.Δ.Ε.

Καταρχήν, ουδέποτε εξέφρασα την άποψη τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η Διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Ε., ότι στόχος μας είναι η πτωση της Κυβέρνησης. Αντίθετα, έχουμε διακηρύξει σε όλους τους τόνους και με κάθε επισημότητα ότι στόχος μας είναι να προχωρήσει η Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση και για να γίνει αυτό, απαιτείται συνεργασία και διάλογος. Τόσο με την Κυβέρνηση , όσο και με τα υπόλοιπα κόμματα. Για την ΚΕΔΕ βασικός στόχος είναι η αναβάθμιση του κύρους του θεσμού που υπηρετούμε, η ενίσχυση της οικονομικής ανεξαρτησίας και της λειτουργικής αυτοτέλειας των Δήμων μας, η αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών του θεσμού μας. Δεν είναι τυχαίο ότι στα δύο αυτά χρόνια της σημερινής κυβέρνησης, είχαμε πολύ καλή συνεργασία και με τους δύο προηγούμενους Υπουργούς Εσωτερικών, τους κ.κ. Βούτση και Κουρουπλή. Το πρόβλημα στη συνεργασία προέκυψε όταν ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος ακολουθεί μια άλλη «γραμμή», μια γραμμή που υπηρετεί κατά την άποψη μου την εξυπηρέτηση μικροκομματικών επιδιώξεων κι όχι την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης. Σε κάθε περίπτωση εμείς επιμένουμε να ζητούμε διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη και σε αυτόν το διάλογο θα συμμετάσχουμε με ολοκληρωμένες θέσεις και προτάσεις.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. όχι μόνον δεν έχει χάσει τους στόχους της, αλλά αντίθετα τους υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια. Καταθέτουμε τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Διαμορφώνουμε συμμαχίες με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ αλλα και με άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.

Επενδύουμε στην ενότητα της Αυτοδιοίκησης γιατί πιστεύουμε ότι η ενότητα μας είναι η δύναμή μας. Ο  κ. Σταθόπουλος γνωρίζει καλά ως Δήμαρχος πόσο σημαντική αποδείχθηκε η ενότητα όλων μας το 2015, όταν αποτρέψαμε τη δέσμευση των ταμειακών μας διαθέσιμων , διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τη βιωσιμότητα των Δήμων μας σε εκείνη την κρίσιμη περίοδο. Την ίδια αποφασιστική στάση πρέπει να επιδείξουμε και σήμερα, βάζοντας πάνω και πρώτα από όλα το συμφέρον των τοπικών μας κοινωνιών, κι όχι την πρόσκαιρη εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Θεωρώ ότι με το συνάδελφο Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής μας ενώνουν πολλά περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Πάνω από όλα είμαστε αυτοδιοικητικοί.

 

 –

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter