Το κοιμητήριο της ντροπής, με τις απίστευτες, ελεεινές παρανομίες….γράφει η Νίκη Κεφαλά

              Κοιμητήριο Δήμου Αγ. Παρασκευής

                                   Αναδημοσιεύουμε από ιστό κοινωνικής δικτυώσεις

 

Πολύς λόγος τελευταίως για το νεκροταφείο του δήμου μας… ολίσθησε ο δήμαρχος Σταθοπουλος; μα δεν θυμάμαι και κανέναν προηγούμενο να μην ολισθαίνει!
Στο κοιμητήριο της ντροπής, με τις απίστευτες, ελεεινές παρανομίες, με τις τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής που δεν πλήττουν μονο εμάς που ζούμε απέναντι αλλα κι όσους κατοικούν στα γύρω τετράγωνα ( ξέρετε τα κουνούπια δεν εχουν σύνορα ούτε τα υπόγεια ύδατα σταματούν στην δική μου πόρτα), με την ασυδοσία της χρήσης του δασυλιου από τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες επαγγελματίες, με τους τόνους των σκουπιδιών που τις περισσότερες φορές περιέχουν υπολείμματα εκταφων σε κοινή θέα, με τα ζευγαράκια που βογγάνε και τη “βρίσκουν” σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα δίπλα στη μάντρα, με τη γραφική του “ζητιάνα” που αφοδεύει πάνω στον υποτιθέμενο χλοοτάπητα μπροστά στα μάτια σου, με…με…με…
α, πρόσφατα τοποθετήθηκε μεγάλος στύλος της ΔΕΗ που έκανε τη νύχτα μέρα! βέβαια! σπουδαία μέριμνα! αφού μας κατάκλεψαν πρώτα γιατι σε μας εκεί ούτε ο ΔΙΑΣ δεν περνάει…
ποιός σκούζει και ποιός τον ακόυει;
και πάλι πολιτικά παιχνίδια ειναι και οι ‘φωνές” των τωρινών και η “αγανάκτηση” των προηγούμενων…κονδύλια και κληροδοτήματα προς απορρόφηση η πρεμούρα!
ποσο κουραστικοί όλοι!…ξεπεσμένοι ηθοποιοί στο θέατρο του παραλόγου!
ουραγοί μιάς κοινωνίας που καλπάζει, που αλλάζει , που ξεκολλάει απο το θάνατο και δίνει προτεραιότητα στη ζωη!

 

Σπύρος Παπασπύρος Κυρία Κεφαλά, ο καθείς και η κάθε μία έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του εδώ μέσα και παντού βέβαια. Διάβασα την ανάρτησή σας, που είναι μεν ενδιαφέρουσα και θα συμφωνούσα σε πολλά (θα πατούσα και το like), αν: 1. Αποφεύγατε τον χαρακτηρισμό “ξεπεσμένοι ηθοποιοί”, που είναι μάλλον εξυβριστικός. 2. Αν έλειπε η λέξη “ουραγωγοί”, εκτός αν θέλετε να πείτε “ουραγοί” και 3. Εάν είχατε να πείτε και μια κουβέντα (θετική ή αρνητική, αδιάφορον) γι΄αυτούς τους περιοίκους που ενώ κατοίκησαν στην περιοχή, αγοράζοντας οικόπεδα ή διαμερίσματα σε πολύ χαμηλές τιμές (μιας και ήταν δίπλα στο Κοιμητήριο), με ενέργειές τους έβλαψαν και καθυστέρησαν τις διαχρονικές ενέργειες των δημοτικών Αρχών για εκσυγχρονισμό του (κατ΄ευφημισμόν) Κοιμητηρίου.

 

Νίκη Κεφαλά κύριε παπασπύρο, οι χαρακτηρισμοί μου ειναι εν πληρει συνειδήσει και η ηλικία μου μου επιτρέπει εφόσον τους αισθάνομαι ως τέτοιους να έχω και την ειλικρίνεια και την ευθύτητα να τους εκφράζω…ξέρετε , η άμεση και έμμεση ύβρις την οποία υφίσταμαι τα τελευταία 40 χρονια ( ειμαι 53) ειναι πολύ ενοχλητικότερη! διορθώνω σε ουραγοί…είχα μια ιδιαίτερα ζέστη και κουραστική μέρα σήμερα και μου διέφυγε η σωστή λέξη… σας ευχαριστω!
όσο για τους περιοίκους κύριε, αγορασαν τη δεκαετία του 50 και του 60 σε μια τιμή που για την εποχη της δεν ήταν ευκαταφρόνητη, μπορούμε βέβαια να την δεχτούμε ως χαμηλότερη των φιλέτων της αγίας παρασκευης και να τους τιμωρούμε δια βιου ως πολίτες β´ κατηγορίας!!!
στα χρονια που πέρασαν κανείς που θέλει να λέγεται ευρωπαίος πολίτης ( το δημοτική αρχή έρχεται και παρέρχεται…) δεν είδε πέρα απο τη μύτη του και δεν δρομολόγησε εκείνες τις ενέργειες που ταιριάζουν στις εκσυγχρονισμένες πόλεις που διαθετουν μέριμνα και σεβασμό για τον πολίτη… το πλιάτσικο που ίσχυσε ( αν ήμουν στην αθήνα μπορεί και να έκανα τον κόπο να σας τρατάρω ηχητικά κι οπτικά ντοκουμέντα 30ετιας τουλάχιστον!) ήταν πέρα απο καθε φαντασία…εγω ζούσα πάντα εκεί γι αυτό μπορώ να ξέρω…όσον δε δεν με αφορούν οι ψήφοι μπορώ να ειμαι και ακριβοδίκαιη!
εμεις οι περίοικοι “εξελίχθηκαμε” η ” αναπτυχθηκαμε” αν προτιμάτε με τα χρονια… ειμαςτε σε θέση να διαλέξουμε άλλη μόνιμη κατοικία, μπορούμε να επιλέξουμε την καύση αντί για την ταφή του εαυτού μας και των οικείων μας, μπορούμε να αναζητήσουμε την ανύπαρκτη ποιότητα ζωης της οδού Νεαπολεως καπου αλλού, που οταν θα βρέχει δεν θα μας πνίγουν ούτε τα βρώμικα νερά του νεκροταφείου ούτε εκείνα του δημόκριτου (το γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει αποχετευτικό σύστημα;)…που οταν θα θελουμε να βγούμε απο το γκαράζ για να πάμε στη δουλεια μας δεν θα ειμαςτε υποχρεωμένοι να αναζητούμε στο καφενείο και στο ανθοπωλείο τον ασυνείδητο οδηγό που μας έκλεισε μέσα (μονο για…5 λεπτουλια! αχ θέλατε να φύγετε;) για χιλιοστή φορά! μικρά και μεγάλα, σοβαρά και ασόβαρα μιας καθημερινότητας που πολλοί θα χλεύαζαν εξ αποστάσεως… θα ήθελα να είχα κάποιον απο κοντά στις 5 τα χαράματα μιας καλοκαιρινής ημέρας που θα μας ξυπνήσει ο εκκωφαντικός θόρυβος της μπουλντόζας του δήμου που σηκώνει τα σπασμένα μάρμαρα των τάφων και τα πετάει με δύναμη στο φορτηγό αποκομιδής για να τον κεράσω λίγη “υγιεινή” σκόνη απο τον κονιορτό που σηκώνεται! δεν χάνει και πολλά κανείς πάντως μιας που το φορτηγό συνήθως φεύγει ξεσκέπαστο ( παράνομα!) και κερνάει όλη την αγία παρασκευή καλούδια!!!
συλλαμβάνω τον εαυτό μου να παραπονιέται ίσως και να κρυφόαπολογείται αυτη τη στιγμή και δεν κάνω καλα κυρίως γιατι χαλάω το βράδυ μου μαζεύοντας γύρω μου ανεπιθύμητα φαντάσματα του παρελθόντος…
κουρασα και φεύγω…μακάρι να μπορούσα να χαρίσω στους άμεσους γείτονες και παιδικούς μου φίλους -που θα παιδεύονται για χρονια εκεί στη Νεαπολεως – λίγη απο την μαγεία της αποψινής νύχτας των γρυλλων εδώ στη θάλασσα…

 

Σπύρος Παπασπύρος Δεν μπορώ να πω ότι έχετε άδικο σ΄αυτά που λέτε, στα περισσότερα τουλάχιστον που γνωρίζω ότι είναι έτσι. Εν πάση περιπτώσει, η κατάσταση του Κοιμητηρίου δεν τιμά κανέναν, ούτε Δήμο ούτε πολίτες. Είναι από τα πολλά στρεβλά σ΄αυτήν την πόλη, που ελπίζω κάποτε (όσο το δυνατόν συντομότερα) να διορθωθούν, γιατί να εξαλειφθούν δεν το βλέπω. Τέλος, καλά κάνετε και παραπονείστε, θα έπρεπε να το κάνουν όλο και περισσότεροι πολίτες. Αν όλα τα βρίσκουμε καλά και όμορφα, πώς θα διορθώσουμε τα κακώς κείμενα;Σας εύχομαι καλά να περνάτε εκεί που είστε .