Με μεγάλη επιτυχία έληξε το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ «Όλη η πόλη, μια γειτονιά»

enosi goneon

Την Τρίτη 9 Μαίου 2017 , στo πλαίσιo του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ, στο 3ο Γυμνάσιο, έγινε η έναρξη της ετήσιας καμπάνιας «Όλη η πόλη, μια γειτονιά», μιας ιδέας της Ένωσης που αγκαλιάστηκε από το Δήμο και απευθύνεται σε όλη την κοινωνία. Στο ανοικτό κάλεσμα της Ένωσης και του Δήμου βρήκαμε θερμή ανταπόκριση από πολλούς φορείς και δημότες και ευχαριστούμε τον καθέναν ξεχωριστά για την παρουσία του.

Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου που εξήρε την πρωτοβουλία της Ένωσης και το όραμα για μια πιο ανθρώπινη πόλη. Ακολούθησε η εισήγηση της Ένωσης, με το ιστορικό του πώς φτάσαμε σε αυτή την ιδέα και το όραμα της καμπάνιας , από την Αντιπρόεδρο και εμπνεύστρια κ. Ηλέκτρα Σωτηράκου-Ψύλλα και η εισήγηση του Αντιδημάρχου Παιδείας & Πολιτισμού κ. Πάνου Γκόνη που έθεσε τους στόχους και το πλαίσιο της καμπάνιας. Το συντονισμό της συζήτησης έκανε η κ. Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα , τ. Πρόεδρος της ¨Ενωσης και νυν Πρόεδρος της Α΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες και πολυποίκιλες τοποθετήσεις, σκέψεις και απόψεις από τους συμμετέχοντες, οι οποίες θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση των προγραμμάτων-δράσεων που θα «τρέξουν» όλη τη χρονιά στα πλαίσια της καμπάνιας.

Ιδιαίτερη σημασία και μεγάλη τιμή για εμάς ήταν η μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών των σχολείων καθώς και εκπροσώπων των α΄βάθμιων σωματείων (ΕΛΜΕ και Περικλής) , στους οποίους η Ένωση απευθύνθηκε με ειδική πρόσκληση , αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν και θα παίξουν σε οποιαδήποτε δράση επιχειρηθεί στα σχολεία. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις τους, αφού εμπνέουν, καθοδηγούν και επικοινωνούν άμεσα, όσο κανείς άλλος, σε καθημερινή βάση με τα παιδιά μας.

Η πρώτη αυτή συνάντηση/συζήτηση έβαλε τις βάσεις , τους προβληματισμούς και τη θεωρητική προσέγγιση της καμπάνιας. Ως Ένωση, περιμένουμε από τους φορείς , τους δημότες και τους άμεσα εμπλεκόμενους (γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές) τις προτάσεις τους και την ενεργό συμμετοχή τους. Για να πραγματοποιηθεί αυτό το όραμα χρειάζεται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων μας, χρειάζεται διάλογος , σύνθεση και συνδιαμόρφωση των προτάσεων.

Ολοι γνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και ξέρουμε ότι η πραγματικότητα δεν είναι ρόδινη… αλλά αυτό που πάμε να κάνουμε είναι ένα όνειρο, είναι μια ουτοπία, είναι… χαμόγελο, κι όταν έτσι το δούμε…με θετική σκέψη… και πίστη… τότε σιγά-σιγά όλη η πόλη θα γίνει μια γειτονιά… κι εμείς θα έχουμε πετύχει το στόχο.

Τις προτάσεις μπορείτε να τις στείλετε στο email της Ένωσης enosigoneonagiasparaskevis@gmail.com και στο email της Αντιδημαρχείας Παιδείας oliipolimiageitonia@agiaparaskevi.gr

Μας τίμησαν με την παρουσία και τους ευχαριστούμε θερμά: ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Τεχνικής και Οικονομικών, δημοτικοί σύμβουλοι , επικεφαλής και εκπρόσωποι παρατάξεων, πρόεδροι και μέλη των σχολικών επιτροπών, το κέντρο «Αργώ» με συγκεκριμένες προτάσεις για παρεμβάσεις-δράσεις στα σχολεία, πολλοί φορείς και δημότες της πόλης και φυσικά , η πραγματική δύναμη της Ένωσης, τα μέλη των Συλλόγων Γονέων καθώς και τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης.Τιμητικά αναφέρουμε τους παλιούς προέδρους μας, Λεωνίδα Ριτζάκη και Σούλα Θεοδώρου-Χλύκα, που έκαναν σύντομη αναδρομή στην πορεία και τους στόχους του γονεικού κινήματος κι έθεσαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.

 

Μάιος 2017

Το   Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής