Ελπίζουμε να εισακουστούμε

Ζορμπας

Πραγματοποιήθηκαν στις 20 Μαΐου, τα εγκαίνια της έκθεσης έργων του Τμήματος Ανηλίκων, των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου μας. Αποκομίσαμε ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα, βλέποντας τα παιδιά να δημιουργούν παράγοντας πολιτισμό και υπηρετώντας την Τέχνη. Πρέπει να εξάρουμε και τους γονείς τους που, παρά τους χαλεπούς καιρούς, από το υστέρημά τους στηρίζουν τα παιδιά τους να ανοίξουν τους ορίζοντές τους. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους καθηγητές που, παρά τα όσα έχουν βιώσει και βιώνουν, εξακολουθούν με ζήλο την εξαιρετική δουλειά τους.

Έχουμε επιλέξει να είμαστε χρήσιμοι και όχι απλά ευχάριστοι. Γι΄αυτό, για άλλη μια φορά, καλέσαμε τη δημοτική Αρχή, αυτή τη φορά στα εγκαίνια, να αναλογιστεί ότι με τις ενέργειές της και τις ακατανόητες αποφάσεις της (μεγάλη αύξηση διδάκτρων, υπερβολική μείωση των ωρομισθίων των καθηγητών) έχει οδηγήσει τα Εργαστήρια Τέχνης και όχι μόνο, σε παρακμή. Αφού οι σπουδαστές μειώθηκαν κατά 50% περίπου και εξαναγκάσθηκαν σε αποχώρηση εξαίρετοι καθηγητές (στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα πολλών χιλιάδων ευρώ), που υπηρετούσαν εκεί ακόμη και 20 χρόνια.

Πιστεύουμε ότι δεν είναι ακόμη πολύ αργά. Ζητήσαμε από τη δημοτική Αρχή να συζητήσει με το Σύλλογο Σπουδαστών, τους καθηγητές και την αντιπολίτευση τις προτάσεις που τις έχουμε προτείνει όλοι, για να ξαναφτάσουν τα Εργαστήρια Τέχνης εκεί που ήταν επί σειρά ετών και μέχρι πριν δυόμιση χρόνια: Στην κορυφή της παραγωγής Πολιτισμού στην πόλη. Ελπίζουμε να εισακουστούμε.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

 

 

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter