Σε ποιά χέρια καταλήγουν τελικά οι διευθύνσεις e-mail των δημοτών; Της Λένας Μαρκή

Setting-Up-SBC-Global-Email

 

Γράφει η Λένα Μαρκή

Η τεχνολογία εξελίσσεται γοργά, σε σημείο που μικροί και μεγάλοι λειτουργούμε και κινούμαστε μαζί της και μέσω αυτής. Από καιρό έχει μπει στη ζωή μας ένας νέος τρόπος επικοινωνίας που μας επιτρέπει σε χρόνο μηδενικό να αποστέλλουμε έγγραφα, εικόνες, σχόλια κ.λπ. για επαγγελματικούς, ενημερωτικούς, φιλικούς, οικογενειακούς και άλλους σκοπούς. Όπως είναι αναμενόμενο μιλάμε για το email ή επί το ελληνικόν: ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Πλέον οι περισσότεροι από μας έχουμε δημιουργήσει μια διεύθυνση e-mail και την δηλώνουμε συχνά στις συναλλαγές μας με τις δημόσιες υπηρεσίες με σκοπό να αποφεύγουμε τις καθυστερήσεις, να επισπεύδουμε κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες, να αποφεύγουμε την ταλαιπωρία και για όσους διαθέτουν οικολογική συνείδηση να αποφεύγεται το άσκοπο κόψιμο των δέντρων για την παρασκευή χαρτιού.

Όλα τα ανωτέρω είναι εν συντομία, για να φτάσουμε στο προκείμενο που είναι το ερώτημα: που καταλήγουν αυτές οι διευθύνσεις που δίνουμε, οικειοθελώς πάντα, στις δημόσιες υπηρεσίες και δη στο Δήμο Αγίας Παρασκευής;

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, κ. Κώστα Τσιαμπά, του γνωστοποιήθηκαν διαμαρτυρίες δημοτών ότι αφού έκαναν γνωστές τις διευθύνσεις τους στις υπηρεσίες του Δήμου, με στόχο την άμεση εξυπηρέτησή τους σε θέματα διαδικαστικά-τακτοποιητικά που τους αφορούσαν άμεσα, κατόπιν άρχισαν να λαμβάνουν mails με «πολιτικό επικοινωνιακό υλικό» που αφορά τη διοικούσα παράταξη. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κινητά τηλέφωνα, τους αριθμούς των οποίων έχουν δηλώσει σε υπηρεσίες του Δήμου, όπου λαμβάνουν ανάλογα SMS.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιαμπά αυτό είναι παράνομο και αντιδεοντολογικό γιατί χρησιμοποιούνται  για ίδιο πολιτικό όφελος προσωπικά δεδομένα.

Ο Δήμαρχος βέβαια, κ. Γιάννης Σταθόπουλος, απήντησε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και πως μόνο προσωπικοί του φίλοι που επισκέφτηκαν το γραφείο το Δημάρχου και έδωσαν τις διευθύνσεις των e-mails τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, αυτοί και μόνο λαμβάνουν ενημερώσεις της παράταξης.

Εγώ δεν θα σας πω ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα γιατί οι περισσότεροι από σας γνωρίζετε την απάντηση.

Θέλω μόνο να σκεφτείτε πόσες φορές πήρατε SMS μήνυμα στο κινητό σας και πόσες φορές λάβατε στο mail σας ενημέρωση για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η παράταξη ΝΙΚΗ και ο κ. Σταθόπουλος.

Θέλω να σκεφτείτε αν όλοι εσείς που λάβατε αυτά τα mail και τα SMS είσαστε προσωπικοί φίλοι του Δημάρχου κ. Σταθόπουλου και αν βρεθήκατε στο γραφείο του στο Δήμο και του δώσατε αυτά τα στοιχεία μαζί με τη συγκατάθεσή σας να τα χρησιμοποιήσει για οποιονδήποτε σκοπό.

Θέλω επίσης να σκεφτείτε γιατί ενώ του δώσατε, αν του δώσατε, τη διεύθυνση του mail σας τώρα διαμαρτύρεστε στην αντιπολίτευση για όσα λαμβάνετε και αφού είσαστε (δεν είσαστε;) προσωπικοί φίλοι του Δημάρχου γιατί δεν λέτε στον ίδιο το παράπονό σας;

 –

Υ.Γ. 1   Εγώ πάντως που δεν είμαι προσωπική (ούτε καν) φίλη του Δημάρχου έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ούτε SMS, ούτε e-mail. Έχω δει όμως αυτά που λαμβάνουν πολλοί φίλοι και γνωστοί μου κατά καιρούς και μάλιστα κάποιοι από αυτούς … μόνο προσωπικοί του φίλοι δεν είναι!

Υ.Γ. 2   Αν πράγματι τα στοιχεία αυτά μεταφέρονται από κάποιες υπηρεσίες προς το γραφείο Δημάρχου ή σε τρίτους, αντιλαμβάνεστε ότι φέρουν σοβαρή ευθύνη όλοι όσοι εμπλέκονται βάση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

 –

 

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter