Επιστολή προς Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής για τις αλλαγές στην διαδικασία εγγραφής στα ΕΠΑΛ Του Φ. Αλεξόπουλου

213

alexopoulos - epal

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς κ. Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής

    κ. Ιωάννη Σταθόπουλο

Βαθμός : Εξαιρ. Επείγον

Κ. Δήμαρχε , Αγαπητέ Γιάννη

Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι υπάρχουν σοβαρές και μεγάλες αλλαγές στην διαδικασία  εγγραφής για το νέο σχολικό έτος 2017-2018 , στους μαθητές που φοιτούν η θα ήθελαν να φοιτήσουν στα ΕΠΑΛ  .

Σύμφωνα λοιπόν με την υπ αρ. εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ 89047/ΓΔ4/26-05-2017 που διαβιβάστηκε προς τις διευθύνσεις Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚ/ΣΗΣ μέσω των ΔΔΕ και στα γραφεία των σχολικών συμβούλων Δ.Ε,  έχουν  υποχρέωση οι Νυν και οι υποψήφιοι μαθητές σε κατάθεση ηλεκτρονικής  αίτησης .

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από 23/6/2017 όποιος  μαθητής δεν έχει καταθέσει ηλεκτρονική εγγραφή θα χάνει το σχολικό έτος .

Όπως καταλαβαίνεις η παρέμβαση σου ως Δήμαρχος της Πόλης κρίνεται αναγκαία.

Άμεσα θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων του Δήμου μας ( Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια  & ΕΠΑΛ) και να ενημερωθείς για την πορεία της όλης διαδικασίας .

Επίσης προτείνω  :

Α) Ότι μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου μπορούν  να ενημερωθούν όλοι οι συμπολίτες -κηδεμόνες  των  μαθητών  για αυτές τις αλλαγές από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής .

Β)  Σε περίπτωση που κάποιοι   κηδεμόνες η  κάποιοι  μαθητές δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή να τους δώσει «χείρας βοήθειας»  ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ώστε να βοηθηθούν και αυτοί οι συμπολίτες μας .

Τέλος : K. Δήμαρχε , λόγο της σοβαρότητας της κατάστασης δεν  θα πρέπει να εφησυχάσουμε ,   αν δεν είμαστε σίγουροι,  ότι  το σύνολο των μαθητών των σχολικών μονάδων  του Δήμου μας  αλλά και οι Νυν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ ( Αιτωλίας) , μέχρι και τις 23/6 /2017 θα έχουν αποπερατώσει  ηλεκτρονικά την έγγραφη τους .

Παραμένω στην διάθεση σου για κάθε διευκρίνιση και βοήθεια .

Με εκτίμηση

Φωτης Ν. Αλεξόπουλος

Πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής .