Κ. Τσιαμπάς: Απάντηση στις εξαγγελίες του κ. Δημάρχου στον Απολογισμό του 2016

tsiampas - eidiki dimosia sunedriasi 6-2017

 

Στην συνέχεια της ενημέρωσης –καταγγελίας κατά του κων Δημάρχου και Προέδρου του ΔΣ για την απαράδεκτη συμπεριφορά με συνέπεια την απαξίωση της  Ειδικής Συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου με θέμα ΄΄Απολογισμός   Πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής  για το 2016΄΄.  Συνεπής στην υπόσχεσή μου, ότι οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής, θα μάθουν την άλλη άποψη. Δημοσιεύω την τοποθέτηση –  απάντηση που θα έκανα  στις εξαγγελίες του κου Δημάρχου εάν λειτουργούσε ο  δημοκρατικός διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο .

ΔΗΜΑΡΧΟΣ:  (1.2.3).  ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΕΞΑΣΦΑΛΗΣΑΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Απάντηση:

Στο  Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 είχατε εξαγγείλει 54 έργα, εκ των οποίων,14  συνεχιζόμενα  από το 2014 και 2015 και 40 νέα από τα οποία 33  τα είχατε εξαγγείλει και το 2015 και ορισμένα   περιλαμβάνονταν και στο  Τ.Π 2014.

Για την υλοποίηση  θα διατίθεντο οι παρακάτω πιστώσεις:

α. Από την περιφέρεια 7,7 εκ. Ενέγραψε στον Π/Υ της 1.263.500 ευρώ και μέχρι 31/12/2016 δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ, παρότι τα συγκεκριμένα έργα  είχαν  εξαγ-γελθεί την άνοιξη του 2015 σε δημόσια συνέντευξη.

β. Από Ιδίους Πόρους  του Δήμου  προβλέφθηκαν πιστώσεις 4.210. 170 εκ των οποίων  3.310.170 για έργα και 900.000 για  λειτουργικές δαπάνες. Από αυτά απορ-ροφήσατε 708.006 ευρώ .Για έργα 396.121 και λειτουργικές δαπάνες 311.885

Ποσοστό εκτέλεσης  για το σύνολο  του Τ.Π 6,1 %.

Εάν αμφισβητείτε  τα στοιχεία κύριε Σταθόπουλε προκαλέστε μια συνέντευξη  και να προσκομίσουμε ο καθένας τα στοιχεία του για να αποδειχθεί ο Ψεύτης. Εγώ χρησιμοποιώ τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Το  συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι το Τεχνικό πρόγραμμα του 2016  όπως και το αντίστοιχο του 2015 (υλοποίηση 5%)  δεν ήταν ρεαλιστικό  ήταν  ανεφάρμοστο και  αναξιόπιστο.

Κύριε Σταθόπουλε με τις υπερβολές  και τις ανακρίβειες  επιβεβαιώνετε ότι  ως στρατηγικό στόχο έχετε  τις δημοτικές εκλογές του  2019 και μέχρι τότε θα επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο για επικοινωνιακούς λόγους τα ίδια έργα  επιστρατεύοντας ΠΟΛΙΤΙΚΗ πρακτική  Μαυρογιαλούρου. Πως αλλιώς μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε όταν το ποσοστό  εκτέλεσης,  ανέρχεται σε 6,1% και εσείς αντί να απολογείσθε  το διαφημίζεται και πανηγυρίζετε.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: (4). ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Απάντηση

Μια ακόμη υπερβολή τύπου ΣΥΡΙΖΑ .

Θα σας θυμίσω τι εξαγγείλατε  το 2014   για το 2015 και 2016

α. 300.000 για συντήρηση σχολείων το 2015, (καθιερωμένη από όλες τις διοικήσεις ετήσια εργολαβία). τα αποσύρατε .

β. 100.000 για αύλειους χώρους. Διαθέσατε 35.000 το 2016

γ.  Μελέτες για ενεργειακή αναβάθμιση. Έμειναν υπόσχεση;

δ.  500.000 για το 3ο και 9ο Δημ. σχολείο.  Έμειναν υπόσχεση;

ε.  Χρηματοδότηση κατασκευής  του 6ου Γυμνασίου Έμεινε υπόσχεση;

στ. Τον Απρίλιο του 2015 θα εκδίδετο η άδεια για το 14ο νηπιαγωγείο Έμεινε υπόσχεση;

Συνολικά είχατε εξαγγείλει έργα για τα σχολεία  1.208.883  από ίδιους πόρους και αντί αυτών διαθέσατε 27.418 ευρώ το 2015 και 216.000 ευρώ το 2016.

Όλα  ΜΟΥ θυμίζουν κάτι αντίστοιχο με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης  του ΣΥΡΙΖΑ.

Μη βιαστείτε κύριοι της διοίκησης να επικαλεσθείτε  τους   ΚΑΠ και το  ΦΗΧ   διότι αυτά διατίθεντο υποχρεωτικά από όλες τις διοικήσεις και το ίδιο κάνετε και εσείς υποχρεωτικά συνεπώς δεν υπάρχει αντικείμενο σύγκρισης.

Εάν μου διαθέσει χρόνο ο κος πρόεδρος  μπορώ να αναφέρω τις διαθέσεις από το 2011 μέχρι σήμερα κατά κωδικό . Τώρα όμως αναφέρομαι σε  Ι. Π. και θα σας θυμίσω:

Χρησιμοποιήσατε την εργολαβία που σας αφήσαμε το 2014, την σύρατε όλο το 2015 μέχρι και τον  9/2016  δηλ. 2 χρόνια  δουλέψατε την εργολαβία  του 2014.

Μετά δύο χρόνια διοίκησης τον 9/2016 δημοπρατήσατε την 1η εργολαβία με Π/Υ  400.000 μετά την έκπτωση 142.000 . Ελπίζω η μεγάλη έκπτωση να μην ήταν αιτία για αλλαγή στις προτεραιότητες  των εργασιών στα σχολεία η δική μας ήταν ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ – ΒΑΨΙΜΑΤΑ. Εσείς τα αντιστρέψατε. Εφόσον έχετε εξασφαλίσει  την ασφάλεια και την υγεία καλά κάνατε. Πρέπει όμως όλοι μαζί και ιδιαίτερα η σχολική κοινότητα να επικοινωνήσει στα παιδιά την ανάγκη να διατηρηθεί η καθαριότητα των σχολείων.

Η εργολαβία ήδη ολοκληρώθηκε και όπως ανακοινώσατε η επόμενη θα γίνει το 2018 δηλ. στα 5 χρόνια διοίκησης θα κάνετε 2 εργολαβίες όταν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις έκαναν μία κάθε χρόνο σύν τα υπόλοιπα τα οποία θα συζητηθούν κατά τον συνολικό απολογισμό της θητείας σας.

Προβλέψατε 240.000 για τον συμμετοχικό σχεδιασμό κόψε -κόψε έμειναν 73.000 ευρώ προ δημοπράτησης  και 120.000  για αύλειους χώρους  τα μηδενίσατε στην 7η  Αναμόρφωση ανοίξατε Νέο άρθρο φτιάξετε τους αύλειους χώρους Χέλμειου και 1ου  Γυμνασίου ένα ΑΠΟΤΥΧΗΜΈΝΟ ΤΕΧΝΙΚΆ ΈΡΓΟ όπως κατήγγειλαν οι  εκπαιδευ-τικοί  και το διαπιστώσαμε όλοι.

Εδώ θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η δική μας παράταξη δια των εκπροσώπων της στις σχολικές επιτροπές με την εποικοδομητική της παρουσία συνδράμει στη αποτελεσματικότητα των επιτροπών. Επιπρόσθετα δεν υπάρχει καταγγελτικός λόγος

γεγονός που σας διευκολύνει στην άσκηση του έργου σας ,ενώ  εμείς είχαμε  καταγγελίες, αυτόφωρα κλπ. Όλα τα παραπάνω πρέπει  να τα ακούει η σχολική κοινότητα .

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: (5).  ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΕ ΕΡΓΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Απάντηση

Η καθαριότητα  είναι στα ίδια επίπεδα  εδώ και πολλά χρόνια . Στα τρία χρόνια έχετε μειώσει τα τέλη 11 % περίπου ενώ η προηγούμενη διοίκηση σε αντίστοιχα χρόνια 19%.

Η κατασκευή των υπόγειων κάδων στην Κεντρική πλατεία και η συνέχιση και το 2017 είναι σωστή επιλογή και το έργο απαραίτητο και σωστό.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: (6). ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Απάντηση

Είναι σωστή η επιλογή να συνεχίσετε να λειτουργείτε τις δομές που βρήκατε.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ (7). ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ, ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕ ΠΟΛΥΠ-ΛΕΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΟΔΑΠ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ)ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Απάντηση

Τον ΠΑΟΔΑΠ μην τον επικαλείσθε διότι επί  πολλά χρόνια οι δημοτικές αρχές της Αγίας Παρασκευής, με προσπάθειες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια παράδοση  και  κατορθώσατε σε δύο χρόνια να την αποδομήσετε.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ (9). ΒΕΛΤΙΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Απάντηση

Στηρίζετε τους εργαζόμενους  κοροϊδευόμαστε. Κυνηγάτε και τρομοκρατείται όποιον δεν σας κάνει τεμενάδες.

Χρησιμοποιείται δύο μέτρα και δύο σταθμά σε τμήματα της ίδιας δνσης. Ότι χειρότε-ρο μπορεί να κάνει  μια διοίκηση . Σας κατηγορούν επώνυμα για παρεμβάσεις. Είσθε η μοναδική δημοτική αρχή  που σας κατήγγειλε συλλογικότητα για προσπάθεια καθοδήγησης και μας λέτε ότι όλα είναι μέλι γάλα. Επιβιώνουν  μόνο όσοι σας επιδοκιμάζουν  ειλικρινά ή ψεύτικα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ (11). ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ 

Θα ήθελα να ρωτήσω τους  επιχειρηματίες πόσο βελτιώσατε την επιχειρηματικότητα  Ούτε από  τα οφθαλμοφανέστατα δεν φυλάγεσθε στην προπαγάνδα και δίκαια στο τέλος θα  πάρετε τον αντίστοιχο  τίτλο.

Τα στοιχεία υλοποίησης του Π/Υ του 2016 είναι αμείλικτα και επιβεβαιώνουν τα παραπάνω ότι δηλ δεν θα μπορούσε να είναι όπως τα διαφημίζετε. Οι ελλειμματικοί Π/Υ είναι επιλογή της διοίκησης Σταθόπουλου, με τον ίδιο τρόπο που ο εκτροχιασμός της εθνικής οικονομίας είναι επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Θα υπενθυμίσω στον προϋπολογισμό του 2015 είχαν προβλέψει έσοδα 32,3 εκ. ευρώ και εισέπραξαν τα 19.8 εκ. ευρώ, έπεσαν έξω κατά 39% . Έτσι μετά από τρία χρόνια πλεονασμάτων, ο ισολογισμός έκλεισε με έλλειμμα 415.778. ευρώ.

Στον προϋπολογισμό του 2016 είχαν προβλέψει έσοδα 37,1 εκ. ευρώ και έναντι αυτών εισπράχτηκαν 19,7 εκ. ευρώ. Δηλαδή τα έσοδα έπεσαν έξω κατά 47% . Και ένα στοιχείο ακόμη για  το 2016 τιμολογήθηκαν 22,6 εκ. ευρώ και πληρώθηκαν 21,4 εκ. ευρώ αφήνοντας απλήρωτες υποχρεώσεις ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ισολογισμός του 2016 θα είναι ελλειμματικός. Θα προσπαθήσουν τον Οκτώβριο να ξεπεράσουν το πρόβλημα επικοινωνιακά με την γνωστή μέθοδο εξαπάτησης του ΣΥΡΙΖΑ: Τάζοντας λαγούς με πετραχήλια πάλι στις συνοικιακές συνελεύσεις.

Η κριτική που τους ασκούμε δεν είναι μηδενιστική. Προσπαθούμε να διασώσουμε την πόλη μας! Η διοίκηση Σταθόπουλου με τέτοιους προϋπολογισμούς θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτική και να μην προβαίνει σε άσκοπες σπατάλες.

– Αν συνεχίσουν και το 2017 τις αχρείαστες δαπάνες χωρίς σχεδιασμό, χωρίς πρόβλεψη με στόχο την επικοινωνιακή εξαπάτηση των δημοτών…

– Αν συνεχίσουν την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου με την τακτική του «ξένα είναι – ότι θέλουμε τα κάνουμε»… Τσάτρα πάτρα όπως λέει και ο κος Γκιζιώτης

– Αν επιμείνουν στις χαριστικές και με αδικαιολόγητη βιασύνη αγορές ακινήτων χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι  θα  πνίξουν στα χρέη το Δήμο, παραβλέποντας  ότι ο χρόνος δουλεύει για το συμφέρον του Δήμου στη συγκεκριμένη περίπτωση.

– Αν δεν εκμεταλλευτούν το υπάρχον εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου και τα υπάρχοντα μέσα και συνεχίσουν να μοιράζουν χρήματα σε εργολάβους…

– Αν συνεχίσουν αλόγιστα  τις γιορτές και τα πανηγύρια…

-Αν συνεχίσουν να θεωρούν ότι η μόνη ενασχόλησή τους   και αγωνία τους πρέπει  να είναι η ενημέρωση, σε επίπεδο προπαγάνδας, των κατοίκων για απλές καθημερινές εργασίες (αυτονόητες  για όλες τις  μέχρι τώρα διοικήσεις), και κυρίως για γιορτές και πανηγύρια, με στόχο  τις εκλογές του 2019 και δεν θεωρούν καθήκον τους  να τους ενημερώσουν  για την εξέλιξη του Π/Υ και να τον νοικοκυρεύσουν,  τότε υπάρχει πρόβλημα  κατεύθυνσης   του καραβιού που λέγεται Δήμος.

Να θυμάστε   ότι τη κρίση την ξέρατε, ΔΕΝ σας βρήκε ως διοίκηση.

Και εάν συνεχίσετε την ίδια τακτική τότε νομοτελειακά θα οδηγήσετε τα οικονομικά του Δήμου σε εκτροχιασμό, γράφοντας έτσι στην ιστορία του Δήμου ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ.

Τσιαμπάς Κωνσταντίνος

Δημ. Σύμβουλος