Την συμπαράστασή τους στους συμβασιούχους εξέφρασαν στο Δ.Σ. οι Ζορμπάς, Γιαννακόπουλος, Τσιαμπάς, Κρητικίδης

dimotiko sumvoulio ag. paraskevi IMG-4

Την συμπαράστασή του προς τους συμβασιούχους υπαλλήλους των ΟΤΑ που κινδυνεύουν να μην πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγίας παρασκευής μέσα από ψήφισμα που ψήφισε σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, 21 Ιουνίου 17.

Την στήριξή τους στους εργαζόμενους δήλωσαν επίσης οι δύο σύλλογοι εργαζομένων, ΣΕΡΔΑΠ και ΣΕΔΑΠ, η ΔΑΣ-ΟΤΑ και ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού.

Κρίνοντας ότι οι εργαζόμενοι αυτοί στον τομέα της καθαριότητας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα τους και ζητώντας την προστασία των δικαιωμάτων τους, από την αντιπολίτευση οι κύριοι Βασίλης Ζορμπάς, Βασίλης Γιαννακόπουλος, Κώστας Τσιαμπάς και Κώστας Κρητικίδης πρότειναν να διεκδικηθούν τα εξής:

 

  • Να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, ομόθυμης αποδοχής, για την εφαρμογή του νόμου εξαίρεσης των προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων στα ανταποδοτικά (κυρίως καθαριότητα) με διαδικασίες ΑΣΕΠ, σε όσους Δήμους το επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να τους προσλάβουν σε κενές οργανικές τους θέσεις. Σ’ αυτή τη διαδικασία να δίνεται, νομοθετικά αυξημένη μοριοδότηση, στην προϋπηρεσία στους Δήμους.
  • Να διασφαλισθεί με νομοθετική ρύθμιση, ομόφωνα, από την Βουλή η αποπληρωμή των δεδουλευμένων, αν υπάρξει αρνητική απόφαση από το κλιμάκιο.

Αναμένονται και οι θέσεις των υπολοίπων μελών της αντιπολίτευσης, καθώς και το τελικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.