Ο Αντρέας Γκιζιώτης και η “Λαϊκή Συσπείρωση” απαιτούν: καμία απόλυση συμβασιούχου

gkiziotis a DS

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από αίτηση του κ. Αντρέα Γκιζιώτη (Λαϊκή Συσπείρωση) και θέμα το ζήτημα των συμβασιούχων της καθαριότητας μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Γκιζιώτης στήριξε τα εξής:

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και τον τρόπο να λύσει το θέμα ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι, να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά σε καθαριότητα, φύλαξη, πράσινο και αλλού με μόνιμες προσλήψεις. Δεν θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης, ότι δήθεν δεν μπορεί να νομοθετήσει για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων. Αν ήθελε, μπορούσε να νομοθετήσει την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Αντίθετα έχει αφήσει ανέγγιχτη τη νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι η απόλυση των χιλιάδων συναδέλφων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, των κοιμητηρίων σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας. Ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση τους, τις οδηγεί στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

– Καμιά απόλυση συμβασιούχου.

– Να φέρει τώρα στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.