Η υποκρισία και η κοροϊδία της Δημοτικής αρχής….Του Χρήστου Λαμπρινάκη

4

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗ ΤΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ- ΧΩΡΟΥΣ ΑΘΛΗΣΗΣ

 

Κύριε Δήμαρχε,
Κατ΄ αρχάς θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ότι τα παρακάτω αναγραφόμενα ουδεμία αντιπολιτευτική χροιά έχουν, αλλά διακατέχονται από έντονη δυσαρέσκεια και κοροϊδία στο πρόσωπό μου ως κατοίκου των Πευκακίων. Πράγματι η μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση της συνοικίας μου δεν πέφτει σε εσάς, μιάς και είστε στη δημοτική αρχή μόνο 2 1/2 χρόνια και κάτι μήνες, όπως συχνά επικαλείστε , αλλά την κατασκευή- ανάπλαση παιδικών χαρών, εσείς τις ανακοινώσατε, και για την κατάσταση των αθλητικών χώρων (ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ),ποιός άλλος φταίει;

Εικόνα1

Διαβάζω στις κοινοποιήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι :
1. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
« Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης (επισκευές, βαψίματα, δάπεδα ασϕαλείας, περιϕράξεις) των Παιδικών Χαρών των οδών Ψαρών-Αγίας Τριάδος στα Πευκάκια, της πλατείας Δημοκρατίας (Ιόλα) στον Παράδεισο και της πλατείας Αρκαδίου-Μικρας Ασίας στον Τσακό. Οι ανακαινίσεις των Παιδικών Χαρών γίνονται από την εργολαβία «Συντήρησης-Επισκευών-Βελτιώσεων και Εξοπλισμού Υπαίθριων Χώρων και Παιδικών Χαρών» του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που περιλαμβάνει συντηρήσεις, επισκευές και βελτιώσεις για τις πιστοποιημένες και ανακατασκευή για τις μη πιστοποιημένες Παιδικές Χαρές.Πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η ανακαίνιση της Παιδικής Χαράς της οδού Τέλου Άγρα εντός της πλατείας στο Κοντόπευκο και εντός του Ιουλίου, με την τοποθέτηση των παιχνιδιών, η ανακατασκευή αυτής της οδού Γεναδίου στον Τσακό.» ΓΙΑΤΙ :
α. Από τις ανωτέρω πλατείες ΟΥΔΕΜΙΑ δεν βρίσκεται στα Πευκάκια, (πιστεύω αρχικά ότι από λάθος γράφτηκε ότι η Παιδική Χαρά των οδών Ψαρών-Αγίας Τριάδος είναι στα Πευκάκια ή ότι έπρεπε έτσι να γραφτεί για να συμπεριληφθούν στην ανακοίνωση όλες τις συνοικίες της πόλης).

2
β. Όπως γνωρίζεται υπάρχουν δύο πλατείες στα πευκάκια, και οι δύο στη βόρεια πλευρά της συνοικίας, μία στην Εθνάρχου Μακαρίου& Αγ. Αναργύρων 30 τμ περίπου σε καλή κατάσταση και η άλλη στην Πλαστήρα – Αγάθωνος & Αγ. Αναργύρων σε άθλια, μιάς, και είναι στρωμένη με χαλίκια, εδώ και τρείς μήνες έχουν αφαιρεθεί οι κούνιες και χάσκουν μόνα τους το ικριώματα, οι κάδοι απορριμμάτων σκουριασμένοι, τα παγκάκια άβαφα και ξεθωριασμένα , με τα χορτάρια μέσα και πέριξ της παιδικής χαράς να συνθέτουν το σκηνικό της εγκατάλειψης. Για να μη νομίζει ο αναγνώστης ότι υπερβάλω, παραθέτω και μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες . Άλλωστε κ. Δήμαρχε, θα έχετε την ευκαιρία, σε λίγες μέρες να το διαπιστώσετε, όταν με το καλό παραβρεθείτε στον εορτασμό των πολιούχων της συνοικίας μας.

3
γ. Και γιατί υπάρχουν οι δύο ΜΟΝΟ κατ΄ ευφημισμό ανωτέρω παιδικές χαρές, σε μία περιοχή που η πράξη εφαρμογής κυρώθηκε το 2005 και έχει πληρώσει σε γή και χρήμα και αναμένει την ελάχιστη ανταποδοτικότητα ; ΓΙΑΤΙ :
1) Η εξαγγελία σας για πλατεία Ηλιάκη στο Ο.Τ 435 προβλεπόμενου και εγγεγραμμένου ποσού 40.000 ευρώ, στον προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2017,πήγε στις καλένδες.
2) Η εξαγγελία σας για παιδική χαρά στην Ερμού & Αισώπου στο Ο.Τ 406 προβλεπόμενου και εγγεγραμμένου αρχικού ποσού 74.400 ευρώ, στον προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2017, μετέπεσε αρχικά στα 4.400 ευρώ, και προσφάτως προτάθηκε ο μηδενισμός του κωδικού του, για να μεταφερθούν τα χρήματα στον κωδικό για την αγορά του κτήματος ΙΟΛΑ.
3) Η εξαγγελία σας για παιδική χαρά στην Ησιόδου & Αμαλιάδος στο Ο.Τ 362 προβλεπόμενου ποσού 50.000 ευρώ, προσφάτως και για αυτό το έργο , προτάθηκε ο μηδενισμός του κωδικού του ,για να μεταφερθούν τα χρήματα στον κωδικό για την αγορά του κτήματος ΙΟΛΑ.

2. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΘΛΗΣΗΣ

α. ΚΑΝΕΝΑ έργο των Πευκακίων δεν αναφέρθηκε κατά τον απολογισμό έργων σας το 2016 στους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους, ορθώς, γιατί τίποτε δεν έγινε ούτε το 2016, αλλά ούτε και μέχρι σήμερα, παρά μόνο μελέτες επί των μελετών για το αποκαλούμενο «Αθλητικό Κέντρο»
β. «Αθλητικό Κέντρο» : ένας ακάλυπτος χώρος γεμάτος από αγριόχορτα, υλικά εργολάβου με σωλήνες – μπάζα, Προωθητές γαιών, μπασκέτες και γήπεδα σε άθλια κατάσταση που εγκυμονούν κινδύνους όχι μόνο στο να αθληθείς, αλλά στο να περπατήσεις. Παραθέτω και μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες .


3. ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Θέλω να δηλώσω ότι οι Πευκακιώτες, δεν διακατέχονται από το πρίσμα της παραδοσιακής «μαξιμαλιστικής» νοοτροπίας, αλλά δε σας κρύβουμε τη δυσαρέσκεια και την αδικία που αισθανόμαστε για την υστέρηση των έργων υποδομής, έναντι των άλλων Συνοικιών.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ & ΧΩΡΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ