Χρήστος Λαμπρινάκης: Ο Δήμαρχος εξακολουθεί να “σφυρίζει” αδιάφορα

Εικόνα1

Κύριε Δήμαρχε,
Δεν σας κρύβω, ότι κατ΄ αρχάς προβληματίστηκα πολύ, αν θα πρέπει να σας υποβάλλω την παρούσα, ως απαντητικό σχόλιο στην ανάρτηση σας https://www.facebook.com/agiaparaskevi.gr/posts/704116713126004:0# , αν δεν την εκλάμβανα ως αντιπαράθεση αυτών που δημοσιοποίησα με το σχετικό https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1400099513415178&id=100002454272032# .
Καθόσον, εκτιμώ και πιστεύω, ότι τέτοιες αντιπαραθέσεις έχουν ως μόνο χώρο να γίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ των εκλεγμένων μας παρατάξεων, και εμείς ως Δημότες αφού ζήσουμε και βιώσουμε τα έργα τις δράσεις και τις ημέρες, του καθενός από εσάς, να σας κρίνουμε όταν θα έλθει η ημέρα των εκλογών.
Όμως κ. Δήμαρχε επιτρέψατέ μας κατ΄ελάχιστο, επί του παρόντος, να σας εκφράζουμε εμείς οι Δημότες τα παράπονά μας, για την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά.
Διάβασα με προσοχή την ανάρτησή σας, και επειδή λόγο του επαγγέλματος και των σπουδών μου έχω εντρυφήσει στον ρεαλισμό και στην πραγματικότητα, διαπίστωσα :
1. Ουδεμία μνεία γίνεται :
α. Για την υπάρχουσα υφιστάμενη κατάσταση στο «αθλητικό κέντρο» και στην παιδική χαρά. Αν οι φωτογραφίες είναι προϊόν μοντάζ ή μυθοπλασίας ,τότε οφείλω να σας ζητήσω συγνώμη. Αν όμως απεικονίζουν την σημερινή πραγματικότητα , τότε κάποιοι άλλοι πρέπει να ζητήσουν συγνώμη και να στείλουν τα συνεργεία του Δήμου άμεσα να αποκαταστήσουν τα κακώς κείμενα. Αναρωτιέμαι πόσο στοιχίζουν, να αντικατασταθούν οι μπασκέτες , να κοπούν τα χορτάρια, να βαφούν οι σκουριασμένοι κάδοι και τα παγκάκια ,να τοποθετηθούν οι κούνιες.
β. Για τα στοιχεία που σας παραθέτω, για τις υποσχόμενες- προβλεπόμενες και εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2017, πλατείες Ερμού & Αισώπου στο Ο.Τ 406 και Ησιόδου & Αμαλιάδος στο Ο.Τ 362 , για τις οποίες προσφάτως προτάθηκε ο μηδενισμός του κωδικού των ,για να μεταφερθούν τα χρήματα στον κωδικό για την αγορά του κτήματος ΙΟΛΑ.
Και αντί αυτών, να αναγράφεται στην ανάρτησή σας ότι΄΄ έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρϕωσης της Παιδικής Χαράς επί της οδού Αισώπου και θα ακολουθήσει αυτή επί της οδού Ησιόδου΄΄ όπως επίσης σε αντικατάσταση της Πλαστήρα – Αγάθωνος & Αγ. Αναργύρων ΄΄ εναλλακτικά θα δημιουργηθεί Παιδική χαρά στο οικόπεδο του Δήμου της οδού Επαμεινώνδα και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα΄΄ .
Δικαίως δε αναρωτιέμαι, με ποια χρήματα θα γίνουν οι ανωτέρω παιδικές χαρές, και γιατί δεν γίνονται τώρα οι εργασίες επί της οδού Ησιόδου, που είναι ήδη χαρακτηρισμένη ως παιδική χαρά, και ΘΑ γίνουν εργασίες και μάλιστα άμεσα, στο οικόπεδο του Δήμου της οδού Επαμεινώνδα.

Τέλος, δεν θα πέσω στον πειρασμό να αναφερθώ και να ονοματολογήσω, για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης των έργων που έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν στη συνοικία μου , καθόσον θα πέσω στην παγίδα να αναρωτηθώ: που πάνε ή και καλύτερα που πήγαν, διαχρονικά τα χρήματά μας από την πράξη εφαρμογής αλλά και από τα τέλη μας ; Που είναι οι ίδιοι πόροι και ο προϋπολογισμός του Δήμου;

Αλλά θα σας απευθύνω ανοιχτή ρεαλιστική πρόσκληση κ. Δήμαρχε ,να πάρετε μια οποιαδήποτε μπάλα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ και να υποδείξετε ένα χώρο στην συνοικία μου να παίξουμε, ή ακόμη να πάρουμε από ένα καροτσάκι, με κάποιο παιδικό συγγενικό μας πρόσωπο, και αφού προσπελάσουμε τα απροσπέλαστα πεζοδρόμια μας , από χόρτα και λακκούβες ,να τα καμαρώσουμε στο παιχνίδι τους στις παιδικές χαρές μας και στην ανύπαρκτη πλατεία μας.