ΒΙΛΑ ΙΟΛΑ ..Η εκτίμηση …Η αγορά…Το κόστος

Εικόνα1

Μια μικρή υποσημείωση, σε τηλεφωνική επικοινωνία  που είχε το agia paraskevi-images  με τον π. Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά μας ενημέρωσε τα εξής.

Ζήτησε ο ίδιος, μετά από τηλεφώνημα που είχε με τον Ορκωτό Εκτιμητή της Βίλας ΙΟΛΑ, τον κ.Καρτσακούλη Χαράλαμπο Αγρονόμο Τοπογράφο, να είναι παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 12/7/2017, να του τεθούν μερικές ερωτήσεις και άλλα διάφορα ζητήματα πάνω στο επίμαχο θέμα της αγοράς της βίλας ΙΟΛΑ και αυτός, επικαλούμενος την ιδιότητα του, δέχτηκε με το σκεπτικό “εάν και εφόσον μου το ζητήσει ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος βεβαίως και  θα είμαι παρών”.

Η επόμενη κίνηση του πρώην Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά ήταν να ενημερώσει τον Δήμαρχο για την κίνηση αυτή και αναμένουμε την πρόσκληση του Δημάρχου στον κ Καρτσακούλη Χαράλαμπο για να μας λυθούν και εμάς ως πολίτες διάφορα ζητήματα”

……………………………………………………………………………………………………………………………

H ιστορία του κτήματος «Ιόλα» ξεκινάει από αρκετά χρόνια πριν. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής περίπου το 1998 με 1999 είχε ζητήσει από το ΥΠΕΧΩΔΕ την τροποποίηση του σχεδίου Πόλης και τον χαρακτηρισμό του χώρου που βρίσκεται το κτήμα των 6.683 τμ με την κατοικία του Αλέξανδρου Ιόλα, ως «χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων», το οποίο και έγινε με το Προεδρικό Διάταγμα 10/8/2000, Δ’ 541.
Ο ιδιοκτήτης κ. Σπύρος Γεωργίου έκανε αίτηση ανάκλησης της απόφασης αυτής, ζήτησε την αποχαρακτήριση και την πλήρη οικοδόμησή του χώρου, η οποία απορρίφθηκε. Στη συνέχεια έκανε έφεση, που εκδικάστηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στις 13 Ιουνίου 2012, όπου ήταν παρούσα η ιστοσελίδα μας, όπως κάνει σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της πόλης.
Σε όλο αυτό τον αγώνα ο Δήμος παρίσταται με σταθερό παράγοντα τη Νομική Υπηρεσία, ανεξάρτητα ποιος είναι στη Δημαρχιακή ηγεσία. Η Νομική Υπηρεσία στη συγκεκριμένη εκδίκαση παρουσίασε ένα εμπεριστατωμένο και σωστά τοποθετημένο κείμενο και αντιπροσώπευσε επάξια το Δήμο. Εκτός αυτού όμως και όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι, Αντώνης Σιδέρης, Βασίλης Γιαννακόπουλος και Βασίλης Ζορμπάς, αγωνίστηκαν προς την ίδια κατεύθυνση.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που κοινοποιήθηκε στο Δήμο Αγίας Παρασκευής στις 4/9/2015, με την οποία το Εφετείο απέρριψε την έφεση του κ. Γεωργίου, επικυρώνοντας την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου ως ανέκκλητη απόφαση επί του θέματος του κτήματος Ιόλα.
Στη διεκδίκηση του κτήματος Ιόλα ως χώρο πολιτισμού, θα ήμασταν άδικοι αν δεν αναφέραμε τον μεγάλο αγώνα που κάνει επί σειρά ετών ο Σύλλογος Κατοίκων Κοντοπεύκου, ο οποίος παρακολουθεί εντατικά το ζήτημα, επαγρυπνεί και δρα ανάλογα με τις περιστάσεις.

Aπό εδώ ολα τα στοιχεία και πάντα πρώτο το agia paraskevi-images στήν είδηση με τήν εκτίμηση και του 2008 & του 2016

Εκτιμηση αγορας ΒΙΛΑ- ΙΟΛΑ – 2016

Εκτιμηση αγορας ΒΙΛΑ-ΙΟΛΑ.2008

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ Ο.Τ.278 -ΙΟΛΑ- ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ

Βίλα ..ΙΟΛΑ :Θέλουμε….όμως μπορούμε:….Ιδού η απορία! “ΗΧΗΤΙΚΟ” video

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter