Αρχική EDITORIAL Σχολείου 11: Ο αγώνας των κατοίκων δικαιώθηκε με την απομάκρυσνη της κεραίας...

Σχολείου 11: Ο αγώνας των κατοίκων δικαιώθηκε με την απομάκρυσνη της κεραίας κινητής τηλεφωνίας

οδός σχολείου 11

Με την απόφαση 4292/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώνεται ο αγώνας 15 κατοίκων της Αγίας Παρασκευής και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου και του 1ου Δημοτικού σχολείου και αποφασίζεται η προσωρινή απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE Α.Ε. από το κτίριο της οδού Σχολείου 11.

Ο αγώνας αυτός είχε ξεκινήσει προ 4ετίας από τους κατοίκους και τους γονείς της περιοχής. Οι ίδιοι ζήτησαν τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής η οποία παρέστη στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Όπως μας ενημέρωσαν λόγου του κόστους της όλης διαδικασίας – 1500€ στα οποία συνέβαλαν όλοι οι συμμετέχοντες – και λόγου του ότι θα χρειαστεί να επιβαρυνθούν ξανά στην κανονική δικάσιμο, οι κάτοικοι ζήτησαν την οικονομική στήριξη του Δήμου, ο οποίος μέσω του Δημάρχου αρνήθηκε λέγοντας ότι αδυνατεί. Αποτέλεσμα να σχολιαστεί πως η Δημοτική Αρχή επιχορηγεί γενναιόδωρα όλους τους συλλόγους της πόλης για πολιτιστικές δράσεις και πανηγύρια και αρνείται όταν πρόκειται για την ασφάλεια των μαθητών. Και πως στο Δήμο η παράσταση στο δικαστήριο δεν στοίχισε οικονομικά, αφού εκπροσωπήθηκε από την Νομική Υπηρεσία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των κατοίκων μέσω της εκπροσώπου των, κ. Ξανθούλας Προμπονά – Κανελλοπούλου, καθώς και η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

**********************

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αριθμόν 4292/2017 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία Ασφαλιστικών μέτρων), έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματά μας και το Δικαστήριο υποχρεώνει την καθής ανώνυμη εταιρία COSMOTE – A.E. προσωρινά, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης αποφάσεως επί της αγωγής που θα εγερθεί από τους αιτούντες (κατοίκους), στα εξής:

α) Να προβεί στην προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της κεραίας μετά των βοηθητικών μηχανημάτων και εξαρτημάτων της, την οποία αυτή (η καθής η αίτηση) έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί σε τμήμα δώματος ακινήτου (σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας), αποκλειστικής κυριότητας της εταιρίας με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος» (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.) επί της οδού Σχολείου αρ. 11, στον Δήμο Αγίας παρασκευής.

β) Να προβεί στην προσωρινή απομάκρυνση των μηχανημάτων και εξαρτημάτων της ανωτέρω κεραίας. Σε περίπτωση δε αρνήσεως της καθής η αίτηση για την παύση λειτουργίας της ανωτέρω κεραίας, ή την απομάκρυνσή της, διατάσσεται (από το Δικαστήριο) η χορήγηση στους αιτούντες της δυνατότητας να προβούν αυτοί στην προσωρινή παύση λειτουργίας της ή στην απόμάκρυνση αυτής (κεραίας) με έξοδα της καθής η αίτηση.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται.

1-copyΗ εκπρόσωπος των κατοίκων,

Ξανθούλα Προμπονά

Τηλ.: 210-6399882,  Κιν.: 6945395982

Απόφαση 4292 του 2017 – Μονομελές Πρωτοδικείο- Κεραία οδός Σχολείου 11

 

 

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook   ή στο Twitter