Σύσσωμη η πόλη γιορτάζει με λαμπρότητα την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

IMG_1243 copy

Η πόλη μας γιορτάζει την πολιούχο προστάτιδά της Αγία Παρασκευή με μεγαλοπρέπεια και λάμψη.

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε την παραμονή της εορτής της Αγίας στον Ιερό Ναό στην ομώνυμη κεντρική πλατεία με ευλάβεια και πίστη για να προσκυνήσει την Ιερή εικόνα.

IMG_1230 copy

Μετά την τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού, που τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα και σύσσωμου του κλήρου της πόλης,  ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Παρασκευής και τμήματος της τίμιας κάρας της συνοδευόμενη από στρατιωτικό άγημα και την Φιλαρμονική του Δήμου.

IMG_1238 copy

Παρόντες στον εορτασμό ήταν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Ν.Δ. κ. Νίκος Κωστόπουλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, δημοτικοί παράγοντες και μέλη τοπικών συλλογικοτήτων.

IMG_1249 copy

Ο ουρανός άστραψε από πυροτεχνήματα κατά την επιστροφή της εικόνας στον Ιερό Ναό.

Με το πέρας του Εσπερινού στην αίθουσα του ναού της Αγίας Παρασκευής παρατέθηκε εορταστικό δείπνο με λιτά εδέσματα στο οποίο συμμετείχαν και δημοτικοί παράγοντες.

IMG_1261 copy

Η γιορτή της πολιούχου μας συνεχίστηκε στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη στο Κοντόπευκο με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, χορούς και κεράσματα.

IMG_1259 copy

Η συντακτική ομάδα του aparaskevi-images.gr παρούσα και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις σας εύχεται Χρόνια Πολλά και του χρόνου με υγεία υπό τη σκέπη της Αγίας Παρασκευής μας. Στέλνουμε επίσης τα Χρόνια μας Πολλά στην αδελφοποιημένη πόλη της Γεροσκήπου στην Κύπρο και τον φίλτατο Δήμαρχο κ. Μιχάλη Παυλίδη γιατί και για εκείνους σήμερα είναι γιορτή μιας και έχουν πολιούχο την Αγία Παρασκευή.

IMG_1286 copy

 

IMG_1291 copy

IMG_1305 copy

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter