Οι «εχθροί του λαού» και οι βλάκες…Του Σπύρου Παπασπύρου

Αφισα

Φαίνεται ότι η αίσθηση της εξουσίας (αίσθηση, γιατί πραγματική εξουσία έχει μόνο ο Νόμος), μπορεί να μετατρέψει έναν σε γενικές γραμμές σεμνό άνθρωπο, σε αλαζονικό. Υπάρχει περίπτωση βέβαια, να ήταν φαινομενικά σεμνός και απλώς η αίσθηση της εξουσίας να απεκάλυψε τον πραγματικό του εαυτό.
Αναφέρομαι στην μετάλλαξη (;;) που έχει υποστεί ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Κονταξή , του οποίου την δημοσίευση-ανακοίνωση διάβασα με θλίψη. Με θλίψη διότι, εμμέσως πλην σαφώς, χαρακτηρίζει τόσο τον πρώην δήμαρχο όσο και την ομάδα των πολιτικών μηχανικών της αντίπαλης παρατάξεως, ως απέραντα βλάκες. Και αυτό, γιατί ετόλμησαν να έχουν αντίθετες απόψεις από τις δικές του στο θέμα της αγοράς του κτήματος Ιόλα.
Στο συγκεκριμένο θέμα, η δημοτική Αρχή (όχι ολόκληρη) έχει την δική της άποψη. Σεβαστή αν και όχι αποδεκτή από την αντιπολίτευση. Το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν την κάνει δεκτή, νομιμοποιεί οιονδήποτε να την χαρακτηρίζει βλάκα; Και για να θυμίσω γεγονότα, θα ρωτήσω τον κ.Κονταξή: Μπορεί να είναι βλάκες αυτοί που απέδειξαν με στοιχεία την ακαταλληλότητα της αγοράς της «ΑΝΕΜΩΝΗΣ», αντί 600.000 ευρώ περίπου; Είναι βλάκες αυτοί που, πάλι με στοιχεία, απέδειξαν ότι ήταν παράνομη η απ΄ευθείας ανάθεση δήθεν μελέτης σε συγκεκριμένη ομάδα του ΕΜΠ, αντί 65.000 ευρώ; Ή μήπως είναι βλάκες, αυτοί που κατά την συζήτηση της αγοράς του κτήματος Ιόλα, κατέθεσαν ένα σωρό ουσιαστικές ερωτήσεις και δεν πήραν καμμιά απάντηση;
Τώρα, όσον αφορά στον δήμαρχο, που ανακαλύπτει παντού εχθρούς της πόλεως (έστω και με κάπως πιο ήπιο τόνο από τον κ. Κονταξή). Ποιός είναι «εχθρός της πόλεως», αυτός που παρανομεί ή αυτός που αποκαλύπτει την παρανομία; Αυτός που λαμβάνει αποφάσεις που ακυρώνονται λόγω της προχειρότητος, της τσαπατσουλιάς και της αβελτηρίας του και τίποτε δεν προχωρά στην πόλη ή αυτός που υπερασπίζεται τις οργανωμένες, σχεδιασμένες καλά και στοχευμένες κινήσεις; Νομίζω ότι η απάντηση είναι εύκολη, σε όλα τα ερωτήματα.
Θα ήθελα να διαβάσω νέα ανακοίνωση από τον κ. Κονταξή, με την οποία ναι μεν θα υπερασπίζεται την άποψή του αλλά θα ζητά συγγνώμη από αυτούς που έθιξε με τον χαρακτηρισμό βλάκες. Νομίζω ότι θα τον συγχωρήσουν.

Σπύρος Παπασπύρος

αντ/χης ε.α

Μέλος του Δ.Σ  ΠΑΟΔΑΠ

Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter