Έναρξη “ΙΕΡΟΚΗΠΙΩΝ 2012” και βράβευση της κ. Όλγας Κακλαμάνου

Έγινε χθες, 14 Σεπτεμβρίου 2012,  η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΙΕΡΟΚΗΠΙΑ 2012 στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της αδελφοποιημένης πόλης της Κύπρου. Οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα της Υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου κ. Ελένης Μαύρου η οποία απέυθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη. Το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος της διπλανής Πάφου, που όπως έχουμε αναφέρει ορίστηκε ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, κ. Σάββας Βέργας.

Παρούσα και η  αποστολή της Αγίας Παρασκευής που απαρτίζεται από την αντιδήμαρχο κ. Ελευθερία Παπαδοπούλου, τον κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο δημοτικό σύμβουλο & επικεφαλή της παράταξης “Μαζί για την Αγία Παρασκευή”, την κ. Όλγα Κακλαμάνου και την κ. Τερψιχόρη Γκιόκα.

.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Γεροσκήπου κ. Μιχάλης Παυλίδης βράβευσε τον πρώην Δήμαρχο της πόλης κ. Μενέλαο Χριστοδούλου, την κ. Όλγα Κακλαμάνου για την προσφορά τους στην επίτευξη αδελφοποίησης των δύο πόλεων και την μαθήτρια Μαρία Κιουρλάκου η οποία πέτυχε  την εισαγωγή της στην Φιλοσοφική σχολή με την υψηλότερη βαθμολογία στην πόλη της Γεροσκήπου.

 .

Στη συνέχεια ακολούθησε η Συναυλία «Ονειρεύομαι κάτω απ’ τ’ άστρα» όπου  τραγούδησαν η  Χρύσω Μακαρίου (σοπράνο) και η Αλίκη Χρυσοχού (σοπράνο). Ερμηνεύτηκαν πολύ γνωστά αποσπάσματα όπερας, μιούζικαλ, ειδικά διασκευασμένες κυπριακές μελωδίες για τη βραδιά αυτή όπως και έντεχνα ελληνικά τραγούδια εμπνευσμένα από τον κινηματογράφο.

Όπως πληροφορούμαστε οι εκπρόσωποι του Δήμου μας τυγχάνουν αρίστης φιλοξενίας, πράγμα που αντικατοπτρίζει τις στενές φιλικές σχέσεις που συνδέουν τις δύο πόλεις.

Υ.Γ. Το υλικό που δημοσιεύεται αποτελεί αυστηρά ιδιοκτησία του aparaskevi-images.gr. Σε περίπτωση που κάποιος/οι επιθυμούν να αναδημοσιεύσουν ολόκληρο ή τμήμα του είναι υποχρεωμένος/οι να αναφέρουν ευανάγνωστα την πηγή. Σε περίπτωση χρήσης του υλικού με οικονομικό όφελος θα πρέπει να ζητηθεί η έγγραφη άδεια της εταιρείας SmartiT, ιδιοκτήτριας του aparaskevi-images.gr. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούν άμεσα νομικές διαδικασίες.