Εξεδόθη το Φ.Ε.Κ. που επιτρέπει την ανάπλαση του πρ. στρατοπέδου Σπυρούδη – Όροι & προϋποθέσεις

FEK spiroudi map

Εξεδόθη χθες, 30 Αυγούστου 2017, το Φ.Ε.Κ., ΤΕΥΧΟΣ Α.Α.Π.,  αρ. φύλλου 189/30-08-2017 με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής να κάνει μικρές επεμβάσεις και αναπλάσεις στο πολιτιστικό πάρκο “Σταύρος Κώτσης”, πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη.

Συγκεκριμένα το Φ.Ε.Κ. εγκρίνει την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη και γίνεται καθορισμός χρήσεων γης καθώς και των όρων και των περιορισμών δόμησης. Αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας του Δήμου που  ξεκίνησε το 2006 με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απασχόλησε όλες τις Δημοτικές Αρχές έκτοτε.

Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο τοπογραφικό διάγραμμα, η υλοποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου προϋποθέτει την  διάνοιξη για την υλοποίηση της οδού Πραξιτέλους με πλάτος 10μ.  και η οποία με την τροποποποίηση χαρακτηρίστηκε ως πεζόδρομος. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία ενός κοινόχρηστου χώρου η οποία είναι προφανώς με χρήση πρασίνου. Η υλοποίηση των παραπάνω απαιτεί την κατεδάφιση όλων των κτισμάτων που βρίσκονται στο εύρος του πεζοδρόμου για την διαμόρφωση του.

Σε ότι αφορά στον Χώρο των Πολιτιστικών Εγκαταστάσεων και Αναψυχής, όσα από τα υφιστάμενα κτίρια, τα οποία είναι ειδικού στρατιωτικού τύπου (toll), δεν έχουν περιορισμό από το παραχωρητήριο για την διατήρηση τους, έχουν την δυνατότητα να κατεδαφιστούν και να αναγερθούν νέα στην ίδια όμως θέση. Οι όροι δόμησης που ισχύουν για το Χώρο των Πολιτιστικών Εγκατάστασεων και Αναψυχής δίνουν την δυνατότητα για ανέγερση χώρων της τάξης των 2.500 τ.μ.

Σε διαφορετική περίπτωση δηλαδή σε αυτή που το παραχωρητήριο δεν επιτρέπει την κατεδάφιση των στρατιωτικών  κτισμάτων αυτά θα πρέπει να αναστυλωθούν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την νέα χρήση, με ταυτόχρονη αλλαγή της χρήσης τους. Είναι προφανές ότι η υφιστάμενη δόμηση θα προσμετράται στην επιτρεπόμενη δόμηση και ότι υπολείπεται από αυτήν θα δίνει την δυνατότητα για την ανέγερση νέων κτισμάτων.

Σε ότι αφορά στον Χώρο των Αθλητικών Εγκαταστάσεων ο συντελεστής δόμησης που ισχύει δίνει την δυνατότητα για την ανέγερση χώρων της τάξης των 990 τ.μ. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ανεγερθούν νέοι χώροι κύριοι ή και βοηθητικοί οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ορθή λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί (ποδόσφαιρο και στίβος) ή που πρόκειται να υλοποιηθούν.  Πρόκειται για αθλητικές εγκαταστάσεις ήσσονος σημασίας που εξυπηρετούν τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και είναι απαραίτητες ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του δήμου σε αθλητισμό.

Με το διάταγμα της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή του πρώην Στρατόπεδου Σπυρούδη δίνεται η δυνατότητα μιας σημαντικής ανάπλασης στο δήμο Αγίας Παρασκευής η οποία θα επιφέρει οφέλη κοινωνικά και οικονομικά.

Είναι βέβαια αυτονόητο πως οτιδήποτε κατασκευαστεί από δω και στο εξής θα πρέπει να έχει παρουσιαστεί με ώριμη μελέτη και φυσικά να έχει λάβει άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) και το Δασαρχείο.

Αυτούσιο το ΦΕΚ:  ΦΕΚ τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου πρώην στρατοπέδου Σπυρουδη (2017)

 

Παραχωρητήριο-Σπυρούδη

FEK spiroudi Document-page-001
FEK spiroudi Document-page-002
FEK spiroudi Document-page-003
FEK spiroudi Document-page-004
FEK spiroudi Document-page-005

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter