Εκτίθεται η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου δημοτικού προς χάριν του Δημάρχου;

Ευχαριστεί το Δήμαρχο η κ. Καρανικολάου για την (ΜΗ) αποκατάσταση των γηπέδων του 7ου Δημοτικού σχολείου;

Με μπαλώματα ο Σύλλογος Γονέων απέναντι στην αδυναμία του Δήμου!

ΓΗΠΕΔΟ 7ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2017

Γράφει η Λένα Μαρκή

Με μεγάλη έκπληξη αντίκρισα σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης την ακόλουθη ανακοίνωση. Σκέφτηκα ότι μάλλον δεν κατάλαβα καλά ή πρόκειται για φάρσα. Όταν ηρέμησα συνειδητοποίησα ότι τα πράγματα δεν είναι απλά σοβαρά, αλλά τραγικά.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται, την ανακοίνωση κάνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής, κ. Ρένα Καρανικολάου.

21552520_10203768100601037_1197029202_n

Ανακοινώνει λοιπόν η κ. Πρόεδρος, ότι η όλη κινητικότητα που παρατηρούσαμε τις τελευταίες ημέρες στο 7ο δημοτικό σχολείο οφείλονταν σε ενέργειες του Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο και τον Αντιπρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σερκεδάκη, οι οποίοι εξοικονομώντας χρήματα από «ΑΝΩΝΥΜΟ ΧΟΡΗΓΟ» αποφάσισαν να αλλάξουν τον πλαστικό χλοοτάπητα στα γήπεδα 5Χ5 του σχολείου και μάλιστα με «ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ», ούτε καν καινούργιο!!!

Δηλαδή 2-3 άτομα φαίνεται να αποφάσισαν να επέμβουν σε ιδιοκτησία του Δημοσίου παρακάμπτοντας τις νόμιμες τυπικές διαδικασίες, παρακάμπτοντας το Διευθυντή του σχολείου – ο οποίος δεν ήταν ενήμερος για την πρωτοβουλία αυτή – παρακάμπτοντας την Τεχνική Υπηρεσία, παρακάμπτοντας το δημοτικό συμβούλιο και κυρίως παρακάμπτοντας τις προδιαγραφές που δίνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) για τα γήπεδα. 2-3 άτομα εξέλαβαν το χώρο του σχολείου ως το προσωπικό τους σαλόνι και έστρωσαν το μεταχειρισμένο χειμωνιάτικο χαλί τους!!!!

Για λόγους ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ η κ. πρόεδρος οφείλει να μας ενημερώσει ποιος εργολάβος – εταιρεία ανέλαβε την τοποθέτηση, ποιος τον επέλεξε και με ποια κριτήρια; Ποιος επέλεξε το χλοοτάπητα και με ποια κριτήρια; Πόσο κόστισε το όλο έργο;

Και καλά από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής έχουμε συνηθίσει πλέον σε ανάλογες προχειροδουλιές, από έναν Σύλλογο Γονέων έχουμε όμως περισσότερες απαιτήσεις. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ είναι να χειροκροτά την όποια Δημοτική Αρχή και ούτε να αποτελεί μέλος τη αυλής του όποιου Δημάρχου. Ούτε εκλέγεται για να διοικεί το σχολείο, αλλά ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΩΓΟ στη Διεύθυνση και στο Σύλλογο Διδασκόντων για την εύρυθμη και άρτια λειτουργία του σχολείου.

γηπεδο 7ου μετα 5876060823442677726_nΌπως αντιλαμβανόμαστε ο συγκεκριμένος σύλλογος υπερέβη το ρόλο του προς χάρη κάποιου/ων (;). Σίγουρα όχι προς χάρη των μαθητών. Γιατί αν προσέξετε τη φωτογραφία που αναρτήθηκε από την κ. Καρανικολάου φαίνεται πεντακάθαρα ότι στα σημεία ένωσης των μπαλωμάτων μπορεί άνετα να σκοντάψει ο οποιοσδήποτε πόσο μάλλον μικρά παιδιά που τρέχουν! Για ποιό αποτέλεσμα ακριβώς χαίρεται;

Αν η κα Πρόεδρος επιθυμούσε να φροντίσει για την ασφάλεια των μαθητών θα έπρεπε σε συνεργασία με το Διευθυντή και το σύλλογο Διδασκόντων να κλείσουν εντελώς τα γηπεδάκια, να πιέσουν το Δήμαρχο να κάνει σωστά τη δουλειά του, ώστε να τα αποκαταστήσει άμεσα με όλους τους τύπους και τους νόμους, και όχι να προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις για τις οποίες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ λίγες ημέρες πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Αναφέρει η κ. Πρόεδρος «ΌΤΑΝ ΣΚΟΝΤΑΨΑΜΕ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΊΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ΌΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΑΛΛΆ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΜΕ.», δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Σύλλογος έκανε κάποιες ενέργειες το καλοκαίρι, με ποιόν και προς ποιά κατεύθυνση, θα ήταν οφέλιμο πάντως να μας τις παρουσιάσουν και να μας εξηγήσουν πως τις «ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΝ».

Αναφέρει στη συνέχεια «ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ.». Γνωρίζει κάτι που εμείς δεν ξέρουμε; Έχει κάποιο επίσημο έγγραφο που το καθιστά 100% σίγουρο; Γιατί προς το παρόν ο Δήμος μόλις κέρδισε 7μηνη παράταση από τη Γ.Γ.Α. γιατί δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο στο χρονικό όριο που είχε. Γιατί και πέρυσι τα Χριστούγεννα θα γίνονταν το έργο, και το Πάσχα και το καλοκαίρι, αλλά ακόμα ΔΕΝ έγινε. Ή μήπως ακολουθεί κι εκείνη την υποσχεσιολογία του Δημάρχου;

Και καταλήγει λοιπόν με ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο και τον αντιπρόεδρο κ. Σερκεδάκη. Γιατί τους ευχαριστεί; Τον κ. Σταθόπουλο επειδή επί 3 ολόκληρα χρόνια Διοίκησης επέτρεψε να καταλήξουν τα γηπεδάκια σε αυτό το χάλι, που αντί να δώσει από τον πρώτο χρόνο τις 50.000€ και να τα αποκαταστήσει πλήρως (μαζί με το 9ο δημοτικό σχολείο) προτίμησε να δώσει τα χρήματα στο πανηγύρι της ΕΡΤ; Που τελευταία στιγμή και με δημοτικό συμβούλιο «δια περιφοράς» (καθόλου νόμιμη διαδικασία) πρόλαβε να λάβει την επιχορήγηση από τη Γ.Γ.Α.; Που «κατάφερε» να κηρυχτεί ΑΚΥΡΟΣ ο διαγωνισμός και να κινδυνεύει να χάσει την επιχορήγηση γιατί έκανε του κεφαλιού του;

Δεν τα γνωρίζεται αυτά κα Καρανικολάου; Δεν ενημερώνεστε; Πως διοικείτε τότε το Δ.Σ. του συλλόγου; Ποιές ήταν άραγε (αν υπήρξαν) οι αντιδράσεις του συλλόγου στις τόσες απραγματοποίητες υποσχέσεις του κ. Σταθόπουλου σχετικά με τα γήπεδα του 7ου; Που ήσασταν όταν διαμαρτύρωνταν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο διαδίκτυο ο Διευθυντής του σχολείου σας,  κ. Γιάννης Λογοθέτης; Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι έπειτα από αυτή την ανακοίνωση δίνετε την εικόνα μάλλον του «χειροκροτητή» και του «αυλοκόλακα» του Δημάρχου. Σας προκαλώ να με διαψεύσετε με έργα.

Γράφετε επίσης για τον κ. Σερκεδάκη «ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ.» Εννοείτε φυσικά ότι σας έδωσε έγγραφη και υπογεγραμένη βεβαίωση ότι τα γήπεδα είναι ασφαλή, ή όχι; Αλήθεια με ποιά ιδιότητα αντικαθιστά τους επιστήμονες της Τεχνικής Υπηρεσίας  ο κ. Σερκεδάκης; Έδωσε δηλαδή, και με ποιά ιδιότητα, ο κ. Σερκεδάκης πιστοποιητικό για την καταλληλότητα, την αντοχή, τη στεγανότητα του χλοοτάπητα, υπέγραψε βεβαίωση ότι με τις πρώτες βροχές δεν θα υπάρξουν λιμνούλες και δεν θα ξεκολλήσει; Παρακαλώ να τα δημοσιοποιήσετε πάραυτα αν έχετε τέτοια έγγραφα.

Γνωρίζετε φυσικά κα Πρόεδρος ότι μετά από αυτή τη δημόσια παραδοχή εσείς και το Δ.Σ. του συλλόγου είστε υπόλογοι για το έργο και για την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου σε ότι αφορά το χώρο αυτό. Αλήθεια βάση ποιού νόμου προβήκατε στην εν λόγω ενέργεια; Και γιατί όλα έγιναν στα κρυφά, και πίσω από την πλάτη του Διευθυντή του σχολείου; Για να έχει «πρόσωπο» ο κ. Σταθόπουλος να εμφανιστεί στον αγιασμό του σχολείου και να εξάρει το καταπληκτικό έργο που κάνατε αντάμα;

Εγώ προσωπικά αν ήμουν γονιός μαθητή/τριας του 7ου Δημοτικού θα κινούσα άμεσα τις νόμιμες διαδικασίες κατά παντός υπευθύνου και εννοείται πως σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε σε μαθητή μέσα στα γηπεδάκια – γεγονός που απεύχομαι με όλη μου την ψυχή – θα καταστήσω υπεύθυνους πλέον το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και το Διευθυντή του σχολείου (τον 2ο σε περίπτωση που δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα) γιατί αποδέχτηκαν και συνηγόρησαν σε μια πρόχειρη και αμφιβόλου ασφάλειας και νομιμότητας κατάσταση.

Υπήρξα κι εγώ μέλος σε σχολικές συλλογικότητες και πάντα μέσα από τα άρθρα μου στήριζα τους συλλόγους της πόλης μας, ουδέποτε είχα την πρόθεση να αντιπαρατεθώ, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ τη στάση της προέδρου ούτε ως γονιός ούτε ως πολίτης της Αγίας Παρασκευής. Οι ευθύνες των Συλλόγων Γονέων είναι μεγάλες και η κάθε κίνηση πρέπει να προσμετράται και να υπολογίζεται σωστά και προπάντων να μην ξεφεύγει από τον πραγματικό στόχο που είναι οι μαθητές και παιδιά μας. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι πρόχειρες λύσεις ποτέ δεν είναι οι ενδεδειγμένες, ιδίως σε θέματα ασφαλείας.

Λυπάμαι γιατί μερικοί γονείς έσπευσαν να δώσουν τα εύσημα χωρίς να αναλογίζονται ότι στην ουσία δεν άλλαξε κάτι. Χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι τα παιδιά τους έρχονται σε δεύτερη μοίρα μετά την ΕΡΤ και τα πανηγύρια και να ικανοποιούνται με τα ψίχουλα και τα χαμόγελα της Δημοτικής Αρχής. Χωρίς να απαιτούν από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να αποδίδει τα μέγιστα για τα παιδιά τους. Η ασφάλεια των παιδιών δεν πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμη.

 

Υ.Γ. 1 Πολύ πρόχειρη και ανεπίσημη ανακοίνωση για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δείχνει ότι μάλλον επεδίωκε βασικά να ευχαριστήσει το Δήμαρχο, παρά να ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους γονείς.

Υ.Γ. 2 Επειδή κα Καρανικολάου βρεθήκατε αδιάβαστη σας επισυνάπτω άρθρα του aparaskeviimages.gr που περιέχουν όλα τα νόμιμα έγγραφα, τις ημερομηνίες και τα ποσά σχετικά με την υπόθεση των γηπέδων του 7ου και του 9ου Δημοτικών σχολείων  και τα συμπεράσματα για τι ευθύνες του καθενός. Μπορείτε να τα διαβάσετε πατώντας τα link:

http://www.aparaskevi-images.gr/?cat=6152  και

http://www.aparaskevi-images.gr/?x=0&y=0&s=%CE%B3%CE%B7%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B1+5%CE%A75

και μετά με το χέρι στην καρδιά να αποφασίσετε αν πρέπει πραγματικά να ευχαριστήσετε το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter