Να μην αδικηθούν άλλο οι Πευκακιώτες από τα λόγια του Δημάρχου μόνο υποσχέσεις ακούνε & βλέπουν

Στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Δημάρχου στην συνοικία μας  συζητήθηκε η πρόοδος των εξαγγελιών καθώς και των προβλημάτων της περιοχής μας , όπως αυτά  αναφέρθηκαν στο κατατεθέν Υπόμνημά μας, για το οποίο ως μέλη, λάβατε σχετική ενημέρωση.

Κατά την ξενάγηση – ενημέρωση επισημάνθηκε και τονίστηκε η δυσαρέσκεια και η αδικία που αισθανόμαστε ως  Πευκακιώτες  για την υστέρηση των έργων-υποσχέσεων , που έχουμε λάβει  κατά καιρούς και ιδιαίτερα στο υπόμνημά μας ,λαμβανομένου υπόψη την ανταποδοτικότητα λόγω της πρόσφατης (2005) εφαρμογής της πράξης και την εισφορά των κατοίκων σε γη και χρήμα.

Ζητήθηκε από την Δημοτική αρχή να υλοποιήσει αυτές τις υποσχέσεις της, και της επιδόθηκαν επιπρόσθετα οι κατά προτεραιότητα  απαιτήσεις – ενέργειες που πρέπει να προβεί άμεσα , όπως  αυτές φαίνονται στο συνημμένο Υπόμνημα..

Ευχαριστούμε προκαταρκτικά για το χρόνο σας, ευχόμαστε ΄΄ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ΄ και σας περιμένουμε ενεργούς σε όλες τις δράσεις –ενέργειες του συλλόγου, με ιδέες –προτάσεις και υποδείξεις.

………………………………………………………………………………………………

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Δημάρχου στην περιοχή μας συζητήθηκαν τα έργα που προβλέπονται να ξεκινήσουν με χρηματοδότηση και κατασκευή από την περιφέρεια και αυτά που επηρεάζουν την άμεση καθημερινότητά μας και αναγκαιεί η άμεση παρέμβαση των Υπηρεσιών του Δήμου.

Προβλέπονται να ξεκινήσουν:

  α. Η Κατασκευή Αγωγών όμβριων υδάτων.

Περιλαμβάνονται οι οδοί Θερίσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού

 β. Η Αντιπλημμυρική προστασία των οδών Παπανδρέου και Αγ. Αναργύρων.

γ.  Η Διάνοιξη 21 οδών

 Περιλαμβάνει τη διάνοιξη (πλήρη ή τμημάτων) των οδών Πην. Δέλτα, Καλομοίρη, Καρκαβίτσα, Νηρηίδων, Βικέλα, Πορϕύρα, Λ. Ακρίτα, Αγ. Αναργύρων, Πυθαγόρα, Πολυμνίας, Εθν. Μακαρίου, Μήλου, Βερενίκης, Στρ. Μυριβήλη, Τρικούπη, Φιλιατρών, Υμηττού, Περσεϕόνης, Ασπασίας, Θεσσαλονίκης και Φειδιππίδου.

Είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση.

α. Στην πρώην Παιδική Χαρά της οδού Αγ.Αναργύρων –Πλαστήρα& Αγάθωνος.

(1) Να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων

(2) Να βαφούν και να επισκευαστούν  τα παγκάκια

(3) Να καθαριστεί και να διαμορφωθεί  ο χώρος και να αποδοθεί στους κατοίκους ως ένας ασφαλής  ανοιχτός .

Στην μοναδική Παιδική Χαρά Εθνάρχου Μακαρίου& Αγ. Αναργύρων.

Να πραγματοποιηθεί φρεσκάρισμα στις βαφές των οργάνων της Παιδικής Χαράς καθώς και στα παγκάκια μέσα και έξω από αυτήν.

Υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης με την   άμεση τοποθέτηση πινακίδων και σημάνσεων (stop, πεζοδρομήσεων , μονοδρομήσεων  κλπ )

(1) Να εξετασθεί η δυνατότητα ηπιότερης κυκλοφορίας στην ΚΑΒΑΦΗ                         ( μονοδρόμηση , τοποθέτηση πινακίδων ορίου ταχύτητας, φωτεινή  σηματοδότηση )

(2)  Να  υποβληθεί άμεσα αίτημα από τον Δήμο, στην Αττική Οδό ,για τοποθέτηση stop στον παράδρομο της Αττικής Οδού (Παναγούλη  &Χρυσοστόμου Σμύρνης( σημείο όμοιο με τον παράδρομο της Αττικής Οδού (Σόλωνος & Λακωνίας). Καθόσον η  σημερινή ύπαρξη ενός καθρέφτη δεν έχει αποτρέψει δυστυχήματα.

 δ. Αθλητικό Κέντρο.

(1) Να σταλθεί στον εργολάβο, που εναποθέτει τα υλικά –μπάζα- σωλήνες, απαίτηση άμεσα ,να περιφράξει και να ασφαλίσει το χώρο που χρησιμοποιεί, προκειμένου να μην υπάρξει θέμα ασφάλειας.

(2) Να επισκευαστούν οι δύο πόρτες εισόδου.

(3) Να τοποθετηθούν διχτάκια σε όλες τις μπασκέτες.

(4) Να επισκευαστεί το  δάπεδο του κεντρικού γηπέδου μπάσκετ .

(5) Να τοποθετηθούν παγκάκια καθώς και μία βρύση.

(6) Να φωτιστεί ο χώρος του κεντρικού γηπέδου μπάσκετ.

 Πεζοδρόμια- Καθαριότητα – Πράσινο-Δρόμοι.

(1) Χάραξη διαγραμμίσεων και επισημάνσεων στους  δρόμους που οδηγούν στα σχολεία και στον βρεφονηπιακό σταθμό.

(2) Να κατασκευαστεί το πεζοδρόμιο στην Λουκή Ακρίτα (έμπροσθεν  του 7ου   νηπιαγωγείου)

(3) Να ανοίξει το πεζοδρόμιο από τα χώματα του πεύκου στην Λουκή Ακρίτα, με παράλληλη διάσωσή του κατόπιν   περίφραξης  με τσιμέντο των ριζών του.

(4) Διάσωσή , κατόπιν   περίφραξης  με τσιμέντο των ριζών του  πεύκου, που βρίσκεται σε οικόπεδο του Δήμου ,στην Μακεδονομάχων-Φιλικής Εταιρίας – Πύργου.

(5)  Καθαρισμός και τοποθέτηση υλικού 3 Α στην οδό Καλομοίρη . Είναι στους δρόμους που θα διανοιχθούν αλλά είναι αναγκαία η παρέμβαση, καθόσον από αυτόν διέρχονται πολλοί μαθητές για να πάνε στο σχολείο.

(6) Να γίνει σήμανση /πεζόδρομου και επέκταση ηλεκτροφωτισμού οδού Αγγελίωνος

                       Ο  Πρόεδρος                                                        Ο    Γραμματέας

                  Στ. Μπακογιάννης                                                  Χρ. Λαμπρινάκης

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter