Ψήφιση 9μελούς επιτροπής σε … δόσεις και με καλοκουρδισμένο παιχνίδι

Γράφει η Λένα Μαρκή

Τα γνωστά τερτίπια της έκανε πάλι στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική Αρχή της ΝΙΚΗΣ.  Στη χθεσινή συνεδρίαση (31/10/2017) ψηφίζονταν η σύσταση της 9μελούς επιτροπής που θα διαχειρίζεται το θέμα «Ιόλα» και η οποία είναι προαπαιτούμενο σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αγορά της βίλας.

Αφού αρχικά διευθετήθηκε η χρονική διάρκεια της συγκεκριμένης σύνθεσης και αποφάνθηκε ο Δήμαρχος ότι θα αποτελεί ένα άτυπο Δ.Σ. έως τη λήξη της θητείας του υφιστάμενου δημοτικού συμβουλίου, στη συνέχεια έπρεπε να οριστούν τα μέλη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σταθόπουλου παρόλο που έγινε μια κίνηση επικοινωνίας με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Αθηνών (απαιτούνταν από την απόφαση του Δ.Σ. ) μέχρι τη στιγμή της συνεδρίασης δεν υπήρχε κανένας υποψήφιος, ούτε καν θετική γραπτή απάντηση από καμία από τις Σχολές. Γνωστά ήταν μόνο τα μέλη που πρότεινε η Δημοτική Αρχή και έμενε να οριστεί ένα μέλος από την Αντιπολίτευση.

Εκεί έγινε το φάουλ από τον κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο ο οποίος «κατά λάθος» και «σεβόμενος  πάντα την παράταξη του κ. Ζορμπά» (αξιωματική αντιπολίτευση) με έξυπνο τρόπο παρέκαμψε τη διαδικασία, μίλησε πρώτος και πέρασε την υποψηφιότητα του κ. Κώστα Κρητικίδη! Τι κι αν η παράταξη του κ. Βασίλη Ζορμπά πρότεινε την κ. Έφη Καψοκεφάλου; Αφού η συμπολίτευση έσπευσε να «δώσει γραμμή» για την ψήφιση του κ. Κρητικίδη προβάλλοντας διάφορες ανούσιες δικαιολογίες απλά για να πουν κάτι. Ακόμα και ο κ. Βλάχος ξεπέρασε το ρόλο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και πρότεινε Κρητικίδη «δαγκωτό»! Προφανώς Σταθόπουλος και Γιαννακόπουλος αποφάσισαν να συμπλεύσουν. Έτσι επομένως εξηγούνται οι επισκέψεις του δευτέρου στο γραφείο του κ. Βλάχου, οι κυβιστήσεις στο θέμα της βίλας Ιόλα και μάλιστα αυτοαναιρώντας τα ίδια του τα λόγια και τις διαμαρτυρίες  στη συνεδρίαση για την αγορά της καθώς και η έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης.

Για λόγους ευπρέπειας και εντιμότητας μετά από αυτό αποσύρθηκε η υποψηφιότητα της κ. Καψοκεφάλου.

Όμως ένα ακόμα πιο σοβαρό ζήτημα τέθηκε εκ των έσω της συμπολίτευσης. Όπως είπε η κ. Ελισάβετ  Πετσατώδη το Δ.Σ. καλούνταν να ψηφίσει μια επιτροπή της οποίας τα 3 μέλη δεν υπήρχαν. Μάλιστα τόνισε πως δεν πείθεται από το Δήμαρχο και πως πρέπει να τεθούν όλα τα ονόματα. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Γιάννης Σιδέρης συμπληρώνοντας πως έπρεπε να είχε προηγηθεί η ψήφιση ολόκληρης της 9 μελούς επιτροπής πριν παρθεί η απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή για δέσμευση πίστωσης.  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ανεξάρτητος κ. Γιάννης Μυλωνάκης που θεώρησε και αυτός ότι πρέπει να γίνουν γνωστά όλα τα ονόματα και μετά να ακολουθήσει η ψήφιση, εκφράζοντας την ανησυχία για το τι θα συμβεί εάν δεν υπάρχει αποδοχή από κάποιο πανεπιστήμιο.

Η Δημοτική Αρχή φυσικά αγρόν ηγόραζε και δεν ίδρωνε το αυτί της, συμπεριφορά στην οποία μας έχει συνηθίσει πια. Δεν θεώρησε τίποτα από όλα αυτά σημαντικό και ουσιώδες και προχώρησε ακάθεκτη με τη συμπαράσταση των Γιαννακόπουλου, Κρητικίδη. Όλα ήταν καλοκουρδισμένα και προχωρούσαν ορθά για αυτούς, τι κι αν μίλησε ο κ. Γκιζιώτης για απρεπή συμπεριφορά απέναντι στην κ. Καψοκεφάλου και τους δύο αντιδημάρχους βάση του κειμένου των οποίων αποφασίστηκε η αγορά;

Η κ. Πετσατώδη αναγκάστηκε να συμφωνήσει «δυστυχώς» όπως είπε με τον κ. Γκιζιώτη στο ότι αυτή και ο κ. Σιδέρης χρησιμοποιήθηκαν (η πρότασή τους ουσιαστικά) από την παράταξή τους και πως «επί της ουσίας και ηθικά κάνετε αυτό που θέλετε και αυτό που θέλατε από την αρχή» είπε απευθυνόμενη στον κ. Σταθόπουλο. Σήμερα, συνέχισε, δεν έχουμε επιτροπή να ψηφίσουμε!

Έτσι λοιπόν ψηφίστηκε 9μελής επιτροπή με 6 μέλη προς το παρόν (βλέπουμε για τα υπόλοιπα) τα οποία θα είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος, ο κ. Κώστας Χατζηανδρέου, ο κ. Μιχάλης Γαβράς, ο κ. Κώστας Κρητικίδης, ο κ.  Δημήτρης Καλιαμπάκος και ως Νομικός Σύμβουλος ο κ. Βασίλης Χατζηγιαννάκης.

Επιβραβεύτηκε επομένως ο κ. Χατζηανδρέου ο οποίος αν και είχε αντιρρήσεις με τον τρόπο αγοράς της βίλας τελικά πείστηκε, επιβραβεύτηκαν και οι κόποι του κ. Κρητικίδη να ψηφίζει τα θέματα της δημοτικής Αρχής και του κ. Γαβρά να είναι υπέρμαχος και φανατικός υπερασπιστής της αγοράς της βίλας ακόμα και σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης με υπερβάλοντα ζήλο.

Κάποτε θεώρησα ότι ο κ. Γαβράς ήταν ιδανικός για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, μια άποψη που την εξέφρασα δημόσια και γραπτώς. Η αντίδρασή του υπήρξε απερίγραπτη με μια προσβλητική ανακοίνωση κρίνοντας ότι τον πατρονάρω … Έπρεπε δυστυχώς να καταλάβω ότι στόχευε ψηλότερα και προφανώς τον είχα άθελά μου υποβαθμίσει.

Καμιά φορά αξίζει να αφήνουμε τους ανθρώπους να κάνουν τα λάθη τους, ιδίως τους νέους ανθρώπους που έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους να τα διορθώσουν. Σε ανθρώπους όμως που έχουν ζήσει ήδη πάνω από το μισό της ζωής τους τα λάθη μπορεί να είναι καταστρεπτικά για τους ίδιους αλλά και τους επόμενους. Πόσο μάλλον όταν καθοδηγούνται από προσωπικές φιλοδοξίες.

9.μελής Επιτροπή “ΙΟΛΑ”

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter