Κεντροαριστερά: Στον β΄γύρο περνούν Γεννηματά και Ανδρουλάκης

44

Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης θα αναμετρηθούν για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς στον δεύτερο γύρο.

Σαφής νίκη της Φώφης Γεννηματά στην κάλπη του πρώτου γύρου για την ηγεσία της Κεντροαριστερας. Στην δεύτερη θέση ο Νίκος Ανδρουλάκης που μαζί με την κ. Γεννηματά περνά στον δεύτερο γύρο που διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή.

Ειδικότερα, με καταμετρημένες 175.565 ψήφους, που αντιστοιχούν στα 730 από τα 878 εκλογικά κέντρα, τα αποτελέσματα των υποψηφίων διαμορφώνονται ως εξής: Γεννηματά 73.939 (42,50%), Ανδρουλάκης 43.735 (25,14%), Καμίνης 23.520 (13,52%), Θεοδωράκης 17.062 (9.81%), Μανιάτης: 7.417 (4,26%), Ραγκούσης: 4.162 (2,39%), Γάτσιος: 2.877 (1,65%), Πόντας: 924 (0,53%), Τζιώτης: 343 (0,20%)

 

Καμίνης: Ολοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα παράταξη

Αργά μετά τα μεσάνυχτα ο Γιώργος Καμίνης συνεχάρη όλους τους συνυποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν, ιδίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη καθώς και τον Νίκο Αλιβιζάτο για την άψογη διεξαγωγή της διαδικασίας της ψηφοφορίας. «Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τις ευχαριστίες στους προοδευτικούς πολίτες «που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σήμερα. Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τους εκατοντάδες εθελοντές που μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε δύσκολες συνθήκες, έδωσαν την ψυχή τους, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια νέα δυναμική. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα», τόνισε .

Συγχαρητήρια Θεοδωράκη στη Γεννηματά

Με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Θεοδωράκης συνεχάρη την κ. Γεννηματά για την επιτυχία της. «Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης. Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψήφιούς μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία» σημείωσε και πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας. Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται».

Μανιάτης: Νίκησε η παράταξη

«Νίκησε η Παράταξη» δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης επισημαίνοντας ότι «οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας. Ο προοδευτικός κόσμος, που στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για την άξια νίκη της και το Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών.« Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μεταξύ συντρόφων ώστε να έχουμε το μέγιστο συλλογικό όφελος για την παράταξη», υπογράμμισε συγχαίροντας τους υπόλοιπους υποψηφίους που συμμετείχαν και τον Νίκο Αλιβιζάτο για την άψογη διαδικασία της ψηφοφορίας. «Όλοι μαζί, με οδηγό τους 210.000 πολίτες, είμαστε οι συνιδρυτές του νέου φορέα. Μετά την εκλογή ηγεσίας, όλοι θα είμαστε παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια της Νέας Προοδευτικής Παράταξης»,κατέληξε ο κ. Μανιάτης .

Ραγκούσης: Θα υπηρετήσω την ενότητα

Τα συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση έδωσε και ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις», τόνισε ευχαριστώντας όλους όσοι τον ψήφισαν .

Μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία

Νωρίτερα, ο κ. Αλιβιζάτος, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών Δεοντολογίας ανέφερε ότι το πρώτο δίδυμο δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει. Έτσι, εκτός απροόπτου Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων στη διαδικασία ήταν 210.246 πολίτες.

Η ικανοποίηση πάντως όλων των υποψηφίων για τον αριθμό της συμμετοχής είναι έκδηλη καθώς θεωρούν πως αποτελεί εχέγγυο για την μελλοντική πορεία του συνολικού εγχειρήματος. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών Δεοντολογίας καθηγητής  Νίκος Αλιβιζάτος. «Είναι μεγάλη επιτυχία ανεξάρτητα από τον νικητή» σημείωσε ο κ. Αλιβιζάτος και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει κάτι γνήσια μεταρρυθμιστικό ανάμεσα στην ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το σημερινό είναι η καλύτερη απάντηση στους κυνικούς και όσους ειρωνεύονταν» τη διαδικασία.

Αλιβιζάτος: Δεν φανταζόμασταν τέτοια προσέλευση

Νωρίτερα, σε ερώτημα του TheTOC για την υψηλή προσέλευση του κόσμου και την πορεία της διαδικασίας, καθώς και για το πώς αισθάνεται, ο κ. Αλιβιζάτος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευτυχής. Έκανε μάλιστα λόγο για «δυσκολία διαχείρισης της ευτυχίας». Εξήγησε συγκεκριμένα ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης, ο κόσμος παιδεύτηκε, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές και χρειάστηκε να τυπωθούν ακόμη και νέα ψηφοδέλτια.

«Δεν φανταζόμασταν τέτοια προσέλευση, έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα εκλογικά τμήματα» είπε χαρακτηριστικά στο TheTOC.

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές η συμμετοχή πλησιάζει στα επίπεδα των εσωκομματικών εκλογών στις 18 Μαίου 2012 με την ανοιχτή εκλογική διαδικασία που εγκαινίασε ο Γ.Παπανδρέου το 2004. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τότε έλαβε 230.105 ψήφους (επί 236.151) ψηφισάντων και εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις εσωτερικές εκλογές στις 14 Ιουνίου 2015 στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 μέλη του κόμματος η Φώφη Γεννηματά έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων από τον πρώτο γύρο και εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter