Αναβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η Αττική σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με φαινόμενο φυσικής καταστροφής που είναι σε εξέλιξη, μετράει απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, αναζητά αγνοούμενους, και αντιμετωπίζει μεγάλης έκτασης ζημιές.

Η ένταση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με τον τρόπο που εκδηλώθηκαν οι καταιγίδες πλήττοντας μεγάλες περιοχές, έχουν θέσει όλες τις συναρμόδιες και εμπλεκόμενες Υπηρεσίες σε κινητοποίηση και συναγερμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις τραγικές επιπτώσεις, να καταγράψουν και να αποκαταστήσουν τις μεγάλες ζημιές.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει με όλο το διαθέσιμο προσωπικό και τα μέσα, στο έργο των συναρμοδίων υπηρεσιών.

Οι Υπηρεσίες τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση και συντονισμένα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προστασία και υποστήριξη των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Παράλληλα, επειδή τα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας παραμένουν σε εγρήγορση και ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου κριθεί απαραίτητο συνδράμοντας την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία και τις λοιπές κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες.

Με δεδομένη την πρωτοφανή ένταση και επικινδυνότητα των φαινομένων, το εύρος των καταστροφών και την ανάγκη τόσο οι πολιτικοί προϊστάμενοι όσο και το προσωπικό των Περιφερειακών Ενοτήτων να παραμείνουν σε ετοιμότητα, να παρακολουθούν και να παρεμβαίνουν στην εξέλιξη του φαινομένου αλλά και την αποκατάσταση των κρίσιμων και νευραλγικών λειτουργιών στις πληγείσες περιοχές, θεωρούμε αυτονόητη την αναβολή του από 16/11/2017 προγραμματισμένου Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter