Βάζει λουκέτο η ΕΛΠΑ ; Αγώνες και κλασικά αυτοκίνητα στον “αέρα”

Τα κεντρικά γραφεία Λ. Μεσογείων, Αγία Παρασκευή

Δραματική είναι πλέον η κατάσταση της θρυλικής λέσχης αυτοκινήτου ΕΛΠΑ που δραστηριοποιείται τόσο στην οδική βοήθεια όσο και στους αγώνες αυτοκινήτου, καθώς είναι αυτή που αντιπροσωπεύει της χώρα μας στην FIA (παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zougla.gr, την περασμένη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου ματαιώθηκε η προγραμματισμένη τελευταία Γενική Συνέλευση που είχε αντικείμενο συζήτησης τη λύση και εκκαθάριση της, λόγω της μη προβλεπόμενης απαρτίας από το καταστατικό.

Θα αποφασίσει το Πρωτοδικείο
Λόγω της συγκεκριμένης εξέλιξης η προσωρινή Διοίκηση οφείλει να απευθυνθεί στο Πρωτοδικείο για να αποφασίσει τη λύση και εκκαθάριση της ΕΛΠΑ ή τη συνέχιση του Σωματείου με διαφορετικούς όρους.

Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά στο πώς έφτασε σε αυτή τη θέση η κάποτε κραταιά ΕΛΠΑ όπως φυσικά και τι θα απογίνουν οι 300 εργαζόμενοι (οι 150 εξ αυτών βρίσκονται σε επίσχεση), ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση στην παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου αλλά και το τι θα γίνει με τα κλασικά οχήματα.

Η απόφαση άρα και οι απαντήσεις στα ερωτηματικά ενδέχεται να καθυστερήσει ακόμα και έξι μήνες.

Να σημειώσουμε πως η ΕΛΠΑ, τα κεντρικά γραφεία της οποίας είναι στη Λ. Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή, ιδρύθηκε το 1924 και λίγο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα λειτουργίας δείχνει πως οδεύει προς την οριστική της παύση…

Πηγή: zougla.gr