Εφιάλτες και Πήλιος Γούσης οι ανεξάρτητοι! Ανεκδιήγητες καταστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο (VD)

Ο Εφιάλτης από τη γνωστή κινηματογραφική ταινία “300”

Γράφει η Λένα Μαρκή

Εδώ κι όχι λιγότερα από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, ένα όνομα αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο πρόσωπο της προδοσίας όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για πολλούς ακόμα λαούς της Δύσης.

Ο μεγάλος αντιήρωας της Αρχαίας Ελλάδας που οδήγησε τους Πέρσες στα νώτα των Σπαρτιατών του Λεωνίδα μόνο συστάσεις δεν χρειάζεται, αποτελώντας το οικουμενικό πρόσωπο της προδοσίας αλλά και της υπέρτατης ύβρης έναντι της πατρίδας.

Ο Εφιάλτης, ο αρνησίπατρις πρωταγωνιστής των Θερμοπυλών έκανε το πέρασμά του από το δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής, αντάμα με τον προδότη του Σουλίου, Πήλιο Γούση,  «καλεσμένοι» από το δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης κ. Σπύρο Γιώτσα.

 

Σπύρος Γιώτσας

Στην 35η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Γιώτσας  κάνοντας δήλωση, άσχετη με το προς συζήτηση θέμα, στράφηκε κατά των δημοτικών συμβούλων που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την δημοτική παράταξη «Νίκη», δηλαδή Μαρία Ρεμπούτσικα, Γιάννη Λογοθέτη και Ελισάβετ Πετσατώδη, λέγοντας ακριβώς:

«… μας έχει διδάξει και η ιστορία ότι αυτοί που παραμείνανε στις ομάδες γράψανε ιστορία, ας δούμε τις Θερμοπύλες λοιπόν, αν φύγαν οι Θεσπιείς ή οι Πλαταιείς, μείναν οι 300 για τους οποίους έγραψε η ιστορία, και ένας εξ αυτών που αποχώρησαν λοιπόν, τον ονομάσαν και εφιάλτη».

Τοποθέτηση που ξεσήκωσε θύελλες από την πλευρά της αντιπολίτευσης και έκανε τον κ. Γιάννη Μυλωνάκη να ζητήσει για λόγους τάξης να τοποθετηθεί επ’ αυτού ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος. Έκπληξη εξέφρασε ο κ. Σταθόπουλος για την αντίδραση των συμβούλων της αντιπολίτευσης, προσφέροντας πλήρη στήριξη στον κ. Γιώτσα αν και δεν συμφώνησε με το χαρακτηρισμό, προσπαθώντας να τον δικαιολογήσει συγκρίνοντας την κριτική που με στοιχεία του έχει γίνει κατά καιρούς, με την συγκεκριμένη αναίτια λεκτική επίθεση προς τους πρώην συνεργάτες του. Ο χαρακτηρισμός «εφιάλτης» (=προδότης) για τον κ. Σταθόπουλο ήταν μια «αυθόρμητη, προσωπική κριτική»!!! Εν ολίγοις στη συνέχεια δήλωσε πως θα ζητήσει από τον κ. Γιώτσα να ανακαλέσει αν δηλώσουν και οι υπόλοιποι «ενός ήπιου κλίματος με πιο ήπιες εκφράσεις»!!! O tempora o mores!

Η στάση αυτή οδήγησε σε νέες εντάσεις με την κ. Ρεμπούτσικα να ζητά να ανακαλέσει ο κ. Γιώτσας και στο τέλος να έρχεται σε αντιπαράθεση με τον κ. Παπαμιχαήλ, με αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης ο λόγος δόθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γεράσιμο Βλάχο χωρίς κανένα σχόλιο και καμία παρατήρηση για όσα μόλις είχαν λεχθεί, στον κ. Αντρέα Γκιζιώτη. Εκείνος δήλωσε ότι για εκφράσεις που ακούγονται πρέπει να απαντιούνται από το προεδρείο διαδικαστικά και από τον Δήμαρχο πολιτικά και ηθικά. Είναι ντροπή, συμπλήρωσε, για άτομα που αποθέωναν πριν μερικούς μήνες να τα λένε τώρα εφιάλτες. Πρόκειται για μια έκφραση που προσβάλει, γιατί «η προδοσία, είναι προδοσία», είπε. Επίσης λυπάται για τον κ. Γιώτσα που έχει μιλήσει δύο φορές στο δημοτικό συμβούλιο, μία για τον προϋπολογισμό και μία για να βρίσει συναδέλφους.

Ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης συμφώνησε με τον κ. Γκιζιώτη. Χαρακτήρισε θλιβερό ο Δήμαρχος να συγκρίνει την πολιτική κριτική που του γίνεται  με προσωπικές επιθέσεις που δέχονται μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Έριξε ευθύνη στο προεδρείο που ενώ έπρεπε να σταματάει αυτή τη διαδικασία, επιτρέπει να ακούγονται τέτοιες κουβέντες και τόνισε ότι στις εκλογές η διοικούσα παράταξη θα κριθεί από τους πολίτες, αλλά μέχρι τότε θα κρίνεται από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γιάννης Λογοθέτης, ένας εκ των οποίων δέχτηκαν το χαρακτηρισμό, εξέφρασε τη λύπη του για τις ακραίες εκφράσεις του κ. Γιώτσα και για τη στάση του Δημάρχου. Ανέφερε, ότι εκτός μικροφώνου ρώτησε το Δήμαρχο αν υιοθετεί αυτή την έκφραση, και εκείνος απάντησε, ότι ο κ. Λογοθέτης έχει πει χειρότερες εκφράσεις. Εάν η δημόσια κριτική είναι χειρότερη έκφραση από τη λέξη «εφιάλτης» καταλαβαίνουμε πόσο δημοκράτη Δήμαρχο έχουμε και πόσες αλήθειες αντέχει, τόνισε ο κ. Λογοθέτης. Φανέρωσε τον εκνευρισμό του, αφού όπως είπε, άκουσε από άνθρωπο που θεωρούσε φίλο τέτοιους χαρακτηρισμούς γιατί, διευκρίνισε, «εμείς οι τρείς αποχωρήσαμε, εγώ ο ένας εφιάλτης, ο Πήλιος Γούσης η Μαρία Ρεμπούτσικα και η Ελισάβετ η Πετσατώδη».

«Ο χώρος εδώ είναι πάνω απ’ όλα χώρος ιερός» δήλωσε η κ. Μαρία Ρεμπούτσικα. Αυτό που την ενδιαφέρει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είναι το πολιτικό σκέλος, όμως δεν επιτρέπεται να λέγονται τέτοιες εκφράσεις. Μίλησε για ώριμους ανθρώπους που πήραν θέση στο Δ.Σ. για να δημιουργήσουν πράγματα, και που δεν πρέπει να τους ενδιαφέρει  τι λέγεται για αυτούς έξω από την αίθουσα του Δ.Σ.

Θα μπορούσε να δεχτεί, είπε ο κ. Θάνος Ανδρίτσος (Φυσάει Κόντρα), ότι ήταν μία ατυχής φράση σε μια διαφωνία που κάποιος στη συνέχεια θα την έπαιρνε πίσω, όμως είναι με σαφήνεια μια πολιτική επίθεση, η οποία δεν προκλήθηκε από κανέναν,  απέναντι σε συμβούλους που αποχώρησαν από την παράταξη που είναι στη διοίκηση. «Δίνετε κάλυψη σε αυτό» είπε απευθυνόμενος στο Δήμαρχο, «μπορούσατε να κάνετε ένα χειρισμό να το αποτρέψετε».

Και ο κ. Κώστας Κρητικίδης αναφέρθηκε στην υποχρέωση του προέδρου όταν ακούει εκφράσεις που ξεφεύγουν, να ζητάει την ανάκλησή ή τη διαγραφή τους και όχι την κάλυψη των δηλώσεων. Η λέξη «εφιάλτης» δεν είναι πολιτική λέξη, είναι πολύ βαριά.

Αποτέλεσμα των δηλώσεων του κ. Γιώτσα και της αντιμετώπισής τους από τον πρόεδρο του Δ.Σ. και το Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο, ήταν η σύσσωμη αποχώρηση των μελών της αντιπολίτευσης και η παραμονή της συμπολίτευσης για να ψηφίσει μόνη της πλέον τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Είναι λυπηρό άνθρωποι που στην ουσία είναι πολιτικά αφανείς, που στο δημοτικό συμβούλιο μιλάνε μόνο όταν πρόκειται να στηρίξουν την παράταξη που ανήκουν, να μην ανέχονται τελικά τη διαφορετική άποψη και τα διαφορετικά πιστεύω. Και αν αυτοί κάνουν λάθος λόγω απειρίας ή ζέσης προς την παράταξη, ο επικεφαλής τους οφείλει ως πιο έμπειρος να τους επαναφέρει στην τάξη. Ομοίως και ο πρόεδρος του Δ.Σ. οφείλει να διαφυλάττει το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου και να τηρεί την τάξη και τους κανόνες. Στην προκειμένη περίπτωση όμως η αντίδραση και των δύο απέδειξε ότι προφανώς συμφωνούν με τις απόψεις του κ. Γιώτσα τόσο πολύ που δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι διοικούν μια πόλη 100.000 κατοίκων.

Σε σκέψεις μας βάζει πιο πολύ όμως η στάση σιγής των κ.κ. Χατζηανδρέου και Ι. Σιδέρη. Δύο δημοτικοί σύμβουλοι που ξεχωρίζουν στην παράταξη της «Νίκης», αξιόλογοι, σοβαροί, που κρατούν γενικά χαμηλούς τόνους, απορούμε πως είναι δυνατόν να σιωπούν σε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς μέσα στην αίθουσα του Δ.Σ. εναντίον συναδέλφων τους. Ο πρώτος προφανώς ξέχασε πως ενδοπαραταξιακοί συνεργάτες του … συνεργάζονταν πίσω από κλειστές πόρτες για να διασφαλίσουν ότι θα είναι εκτός αντιμισθίας, προς όφελος του ενός εξ αυτών. Αλήθεια δεν θυμάται ποιος ήταν ο ένας από τους δύο;

Κλείνοντας να πω, ότι προσωπικά θεωρώ ύβρη και ιεροσυλία το να παρομοιάζει ο κ. Γιώτσας τον εαυτό του με κάποιον από τους 300 ήρωες των Θερμοπυλών. Λυπάμαι, αλλά δεν τους φτάνει ούτε στο μικρό τους δακτυλάκι.

Υ.Γ. 1 Παρά το σάλο που προκλήθηκε δεν παρατηρήσαμε κανένα δείγμα μετάνοιας εκ μέρους του κ. Γιώτσα, ούτε ακούσαμε καμία συγνώμη. Προφανώς εννοούσε ακριβώς αυτά που είπε από μικροφώνου.

Υ.Γ. 2 Μια Κινέζικη παροιμία λέει “Πριν μιλήσεις, βούτα καλά τη γλώσσα σου στο μυαλό σου”. Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος που μίλησε για “εφιάλτες” που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη “ΝΙΚΗ”, ξεχνάει πως συγγενικό του πρόσωπο, α΄ βαθμού, υπήρξε βασικότατο στέλεχος και υποστηρικτής του πρώην Δημάρχου κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου και τώρα υποστηρίζει θερμότατα τον πρώτη φορά Αριστερά κ. Σταθόπουλο. “Εφιάλτης” κι αυτός κ. Γιώτσα;

1.

2.

3.

Σ.Σ. τα βίντεο είναι από το LocalWeb TV
—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter