Με επιτυχία συνδιοργάνωσαν η ΚΑΠ και το Ιδρυμα Φασούλα Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ για τα παιδιά που έχουν ανάγκη

H Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής και το Ιδρυμα Φασούλα συνδιοργάνωσαν με επιτυχία την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ στο Κλειστό Γήπεδο Κοντοπεύκου για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Κ.Α.Π. :

Πέρα από την “γκρίζα” πλευρά των πραγμάτων, πέρα από την συνήθη “εορτολογία” και τα ευχολόγια, υπάρχουν κάποιες “στιγμές” στην ζωή μας γεμάτες από  συγκίνηση, ανθρωπισμό, γεμάτες από το συναίσθημα  ότι  όλοι μας “ανήκουμε” εκτός από τον εαυτό μας…και στους άλλους, σε μια “ολότητα” στην οποία, έστω και σπάνια,  προσφέρουμε, άδολα και αβίαστα την αγάπη μας .

Αυτό νιώθουμε – όλοι εμείς οι άνθρωποι της ΚΑΠ και του ιδρύματος Φασούλα –  ότι συνέβη την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, στο κλειστό Κοντόπευκου όπου διεξήχθη αγώνας παλαιμάχων ΚΑΠ – Ολυμπιακού μέσα σε πνεύμα και συγκίνηση που ο αθλητισμός και το ανθρωπιστικό του μήνυμα μπορούν να “κτίσουν”. Ο αγώνας αποτέλεσε – οργανωτικά και συναισθηματικά

– την κορύφωση ενός τριημέρου εκδηλώσεων στον πυρήνα των οποίων βρίσκονται, αφ’ ενός η – διαρκής – επιθυμία των οργανωτών να συμβάλλουν συμβουλευτικά, στην προσωπική βελτίωση των νέων με βάση τις αξίες του αθλητισμού  και αφ’ ετέρου η πρόθεση στήριξης συμβολικά και ουσιαστικά μέσα από την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, συγκεκριμένης μονογονεικής οικογένειας συμπολιτών μας με τρία ανήλικα παιδιά.

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας που γέμισαν τις κερκίδες του “κλειστού” έδειξε ότι η ευαισθησία της ελληνικής κοινωνίας έναντι τέτοιων θεμάτων παραμένει υψηλή και θα συνεχίσει έτσι όσο υπάρχουν και  δρουν τα κατάλληλα “ηχεία ζωής”, οι ενισχυτές κάθε γόνιμου, ανθρώπινου και κοινωνικού καλέσματος, οι σύλλογοι, όπως η Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής (ΚΑΠ), μιας ανιδιοτελούς ομάδας εθελοντών που εδώ και σαράντα χρόνια επιμένει παρά τις αντιξοότητες να “υπάρχει” στις εθνικές κατηγορίες , και το ίδρυμα Φασούλα  με την εγνωσμένη ευαισθησία των ιδρυτών του για τους νέους.

Μεγάλη συγκίνηση αισθανθήκαμε όταν πριν τον αγώνα  προσωπικότητες της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης  βράβευσαν συμπολίτες μας που με την πολυετή δράση τους και την προσφορά τους συνέβαλλαν στην ενίσχυση αυτού του ακρογωνιαίου συναισθήματος της κοινωνικής συλλογικότητας, του “ανήκειν” σε κοινωνία  προσώπων που όσο και αν δοκιμάζεται όσο και αν κλονίζεται, πιστεύουμε πως παραμένει ακόμα βαθιά ανθρώπινη.

Βραβεύσεις -Χαιρετισμοί

oikonomou_fasoulas

Την έναρξη της εκδήλωσης ανήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΑΠ Γιώργος Οικονόμου ο οποίος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους , τους βετεράνους του Ολυμπιακού και της Αγίας Παρασκευής, τους νεαρούς αθλητές και τους συμπολίτες μας που κατέκλυσαν το κλειστό, επισημαίνοντας ότι η 17η Δεκεμβρίου 2017, θα μείνει στην μνήμη μας μια σημαντική ημέρα για το σύλλογο.

loverdos_fasoulas

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο διατελέσας δήμαρχος Πειραιώς και πρόεδρος του  ιδρύματος Φασούλα.  Τον Παναγιώτη  Φασούλα, τον μεγάλο αθλητή και άνθρωπο βράβευσε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην υπουργός  Ανδρέας Λοβέρδος που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

stathopoulos_kardaras_kampouris

Γ. Σταθόπουλος, Π. Καρδαράς, Α. Καμπούρης

Τον λόγο έλαβε με τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος που βράβευσε τον “ιστορικό” γραμματέα και επίτιμο πρόεδρο της ΚΑΠ Πάρη Καρδαρά για την πολυετή προσφορά του στον σύλλογο και τον αθλητισμό της Αγίας Παρασκευής. Ο επίτιμος πρόεδρος, συγκινημένος, παρέλαβε το βραβείο από τον πρόεδρο παλαιμάχων του Ολυμπιακού Αργύρη Καμπούρη ο οποίος τον προλόγισε με το γνωστό “δωρικό” του ύφος. Ο επίτιμος πρόεδρος Πάρης Καρδαράς,  απηύθυνε παραινετικούς λόγους προς την ομάδα και τον δήμαρχο, ειδικώς για το από ετών αναμενόμενο και πολλαπλώς “υπεσχημένο” προπονητήριο.

Το “κλειστό” “έλαμψε” με την παρουσία της υπουργού τουρισμού Έλενας  Κουντουρά που μετά τον σύντομο χαιρετισμό της βράβευσε τον “ιστορικό” πρόεδρο της ομάδας μας και αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Αγίας Παρασκευής,  φίλο της ΚΑΠ,  Δημήτρη Κονταξή για την μεγάλη και διαρκή προσφορά του στον σύλλογο. Ο κ. Κονταξής απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

kountoura

Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά      

kontaxis

Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κονταξής

Ο πρόεδρος της ΚΑΠ Γιώργος Οικονόμου βράβευσε τον ιατρό και φίλο της ομάδας συμπολίτη μας, δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μπαλτόπουλο για την ανιδιοτελή προσφορά του στον σύλλογο.

Ο πρόεδρος της ΚΑΠ ανέγνωσε επιστολή του βραβευθέντος Αλέξανδρου Χανδρή που λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, εκπροσωπήθηκε από τον φίλο και συμμαθητή του αντιπρόεδρο της ΚΑΠ και πρώην αντιδήμαρχο Τίμο Κωστόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του Αλέξανδρου Χανδρή στην κοινωνία της Αγίας Παρασκευής και στον σύλλογο.

Το ημίχρονο του αγώνα “φωτίσθηκε” από την βουλευτή Β’ Αθηνών και τομεάρχη αθλητισμού της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή η οποία βράβευσε τον “εμβληματικό” αρχηγό της ΚΑΠ Γιώργο Ζερβό που με την επί σειρά ετών σεμνή, αθλητική και ανθρώπινη παρουσία του στα γήπεδα, ενέπνευσε πολλούς νεαρούς αθλητές της ομάδας μας και συνεχίζει να εμπνέει νεότερους αφού μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΚΑΠ προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του ως προπονητής στις Ακαδημίες του συλλόγου.

Σύντομο χαιρετισμό μετ’ επαίνων  προς το ίδρυμα Φασούλα, και την ομάδα μας, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Την εκδήλωση της ομάδας μας τίμησαν οι κ. Νίκος Κωστόπουλος γραμματέας επιστημονικών φορέων Ν.Δ,  Κώστας Ευσταθίου πρόεδρος αθλητικού οργανισμού δήμου Καλλιθέας,  Τέλης Σερκεδάκης αντιπρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ και αρωγός της εκδήλωσης, Βασίλης Ζορμπάς πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τσιαμπάς, Εφη Καψοκεφάλου, Αλέξης Μουστόγιαννης, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Σωτήρης Ησαΐας, Γιάννης Λογοθέτης, Ελισάβετ  Πετσατώδη, Γιάννης Μυλωνάκης, οι κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος πρόεδρος ΔΗΜ ΤΟ Αγίας Παρασκευής,  Γιώργος Καράμπελας πρόεδρος ΓΣΑΠ, Ιωάννης Σελίμης επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης.

Από τις ωραιότερες στιγμές της εκδήλωσης υπήρξε το τρυφερό “ενσταντανέ” όταν ο υπεύθυνος Ακαδημιών ΚΑΠ και coach παλαιμάχων ΚΑΠ Δημήτρης Παγίδας κάλεσε τον μικρό Μανώλη (τον junior της οικογένειας υπέρ της οποίας διεξήχθη ο αγώνας) να “παραλάβει  αυτό που του υποσχέθηκαν”: μια μπάλα με την υπογραφή  του Παναγιώτη Φασούλα.

Ο Αγώνας

ΚΑΠ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  71-96

Παλαίμαχοι ΚΑΠ: (Παγίδας, βοηθοί Γαρδέλης, Φωτίου) Ανεστιάδης , Αποστολίδης, Αναγνωστόπουλος, Βασιλαντωνάκης, Βιδάλης, Ζερβός, Καρδαράς Γ., Καρδαράς Τ.,  Λέκκας,  Πλαγιανάκος, Τσαφαράς, Τσιαντής.

Παλαίμαχοι Ολυμπιακού: (Κοκορόγιαννης, team manager Ράμμος)Διαμαντόπουλος, Δορκοφίκης, Vucsevic, Μαργέλης, Ντάκουλας, Παναγιωτόπουλος, Παραγιός, Παπαχριστόπουλος, Πεπές.

Η ομάδα του Ολυμπιακού προηγήθηκε από την αρχή του αγώνα και κράτησε την διαφορά με τις βόμβες των τριών πόντων παρά τις προσπάθειες των παικτών μας που σε κρίσιμες φάσεις δεν ήταν εξ ίσου εύστοχοι. Η (εκ των πραγμάτων) απουσία ταχύτητας των φάσεων ισοσκελίστηκε -πιστεύουμε- από highlights που πρόσφεραν οι παίκτες και των δύο ομάδων. Στο τέλος, όλοι έφυγαν αγκαλιασμένοι υπό το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων.

Ευχαριστούμε τους κεντρικούς χορηγούς NRG του ομίλου Χανδρή, την interMED (κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη) και τον ΠΑΟΔΑΠ, που συνέβαλαν στην οργάνωση των τριήμερων εκδηλώσεων.

palaimaxoiKAP

Είσοδος παλαιμάχων ΚΑΠ

olympiakos

Προθέρμανση παλαιμάχων Ολυμπιακού

oikonomou

Ο Πρόεδρος της ΚΑΠ Γ. Οικονόμου

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter