Πραγματοποιήθηκε απόψε η παρουσίαση του πρώτου λευκώματος για την ιστορία της Αγίας Παρασκευής

 

Μια φορά και έναν καιρό στην … ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ” είναι ο τίτλος του λευκώματος που παρουσιάστηκε απόψε, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017,  στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής.

Η παρουσίαση έγινε παρουσία αρκετών δημοτών που έσπευσαν να αγοράσουν το βιβλίο.

Τιμητική η παρουσία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, του “στρατηγού” του ελληνικού ποδοσφαίρου κ. Μίμη Δομάζου, που όπως μάθαμε απόψε για ένα διάστημα κατοικούσε κι εκείνος στην Αγία Παρασκευή.

Μίμης Δομάζος και Άρης Ξηντάρας

Για το βιβλίο μίλησε ο εκδότης κ. Άρης Ξηντάρας (Εκδόσεις WELCOME) χαρακτηρίζοντας την έκδοση αυτή ως χρέος προς την πόλη του. Στο λεύκωμα περιλαμβάνεται ένα μέρος της ιστορίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής μέσα από φωτογραφίες εποχής και από ιστορίες άγνωστες στους πολλούς. Γίνεται αναφορά στον Υμηττό, στο “Δημόκριτο”, στην ΕΡΤ, στον Ιόλα και στον αξέχαστο Θανάση Βέγγο που επί σειρά ετών κατοικούσε στην πόλη. Έρχεται όμως και στο σήμερα, σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και της τηλεόρασης που βιουν στην Αγία Παρασκευή.

Μετά το τέλος της παρουσίασης έγινε προβολή του αντίστοιχου DVD με εικόνες της πόλης, αποσπάσματα από τον ελληνικό κινηματογράφο που περιείχαν την Αγία Παρασκευή καθώς και αποσπάσματα από τις ταινίες του Θανάση Βέγγου.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter