Δικαίωση για τους απλήρωτους γυμναστές αλλά με … τρικλοποδιά από τον ΠΑΟΔΑΠ

Γράφει η Λένα Μαρκή

Πριν δυο χρόνια περίπου, στις 22 Φεβρουαρίου 2015, γράφαμε για απλήρωτους γυμναστές στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου επικαλούμενοι δημοσιοποιημένες μαρτυρίες γονέων. Παρά το ότι τότε η Διοίκηση του Νομικού Προσώπου προσπαθούσε να μας αμφισβητήσει μη παραδεχόμενη το γεγονός και αφού έστειλε στο mail του aparaskevi-images.gr  ηλεκτρονικό εξώδικο για δημοσιεύσεις που δήθεν έπλητταν το Νομικό Πρόσωπο και μας ζητούσε να κατεβάσουμε το άρθρο, μετά από ένα χρόνο ο πρόεδρος κ. Παπαμιχαήλ αναγκάστηκε να το παραδεχτεί όταν οι 13 απλήρωτοι γυμναστές κατέθεσαν αγωγή κατά του ΠΑΟΔΑΠ ζητώντας τα δεδουλευμένα. Η εκδίκαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2017.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την απόφαση υπ’ αρ. 1044/2017  επί της αγωγής -13-  καθηγητών φυσικής αγωγής τους δικαιώνει και επιδικάζει στους ανωτέρω συγκεκριμένα ποσά έκαστον «εντόκως από την επίδοση της αγωγής μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση» για παροχή εργασίας από τις 29/9/2014 έως τις 29/3/2015.

Το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ με την απόφαση 180 /2017 εγκρίνει ως κατεπείγον το θέμα και, κατόπιν πρόταση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής,

«2. Εγκρίνει την μη άσκηση ενδίκων μέσων,  κατά της αρ. 1044/2017 Απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί της αγωγής δεκατριών  (13)  γυμναστών, με την προϋπόθεση της παραίτησης των τόκων υπερημερίας από τις ειδικασθείσες αξιώσεις τους,  όπως αναλυτικά αναφέρονται στην γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας στην παρούσα εισήγηση.»

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΔΑΠ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Επί έξι ολόκληρους μήνες η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ, στην ουσία απ’ όταν ανέλαβε υποχρεώσεις μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014 και την αλλαγή της σκυτάλης στο Δήμο, απασχολούσε 13 γυμναστές χωρίς να μπορεί να τους ανταμείψει, αφού δεν είχαν υπογράψει συμβάσεις. Και αντί να προσπαθήσει να βρει λύση για το πρόβλημα ή να έχει ακολουθήσει την τακτική των προηγούμενων διοικήσεων ώστε να λειτουργήσει ομαλά το Νομικό Πρόσωπο, στρουθοκαμήλιζε, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να καταφύγουν στη δικαιοσύνη και να ταλαιπωρηθούν επί σειρά 2 ετών!  Σα να μην έφτανε αυτό και αφού δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο, τους εμπαίζει και τους «πιέζει» με τον τρόπο της,  αποφασίζοντας πως θα αποζημιωθούν ΕΦΟΣΟΝ συμφωνήσουν να μην λάβουν τους τόκους υπερημερίας τους οποίους τους επιδικάζει το Πρωτοδικείο!

Αυτή είναι η «φιλεργατική» Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ και κατά συνέπεια η «φιλεργατική» δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι τρομερό μια Διοίκηση να ξεκινάει τη θητεία της εκμεταλλευόμενη το φιλότιμο και την εμπιστοσύνη των υπαλλήλων της και να καταλήγει στο να τους εμπαίζει. Είναι ακόμα ειρωνικό ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ, να παραδέχεται δημόσια ότι οφείλονται χρήματα στους συγκεκριμένους ανθρώπους, να παρουσιάζεται υπέρ τους στις δικαστικές αίθουσες, αλλά να βάζει όρους για να τους αποδώσει τα δεδουλευμένα.

Είναι ευχάριστο να επιβεβαιωνόμαστε συνεχώς ως ιστοσελίδα σε θέματα που δημοσιεύουμε γιατί έτσι ανεβαίνει το κύρος μας, είναι όμως δυστύχημα να επιβεβαιωνόμαστε σε θέματα που δεν προάγουν την ανάπτυξη της πόλης και συντελούν εις βάρος της καθημερινής επιβίωσης των δημοτών και κατοίκων της. Δυστυχώς διοικούμαστε από μία Αριστερίζουσα δημοτική παράταξη που δεν γνωρίζει «που παν τα τέσσερα» στη Διοίκηση του Δήμου ή δεν ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για την ομαλή λειτουργία του. Προσπαθεί να επιρρίψει τα δικά της λάθη στις προηγούμενες διοικήσεις αντί να σκύψει το κεφάλι και να εργαστεί σκληρά, διορθώνοντας την όποια ζημιά έχει προξενήσει. Το άκρον άωτον της αλαζονείας.

Στο ξεκίνημα αυτής της ιστορίας εμπιστευθήκαμε τους γονείς παιδιών που αθλούνται στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό της Αγίας Παρασκευής και δημοσιεύσαμε το γεγονός. Στη συνέχεια κατηγορηθήκαμε και λάβαμε ηλεκτρονικό εξώδικο. Το όλο σκηνικό μας θυμίζει την ελληνική ταινία «Φωνάζει ο κλέφτης». Τα φέρνει όμως έτσι η μοίρα και το δίκιο θριαμβεύει και μας επικυρώνουν οι «διώκτες» μας.

Όσον αφορά τη συνέχεια του θέματος προφανώς θα την αποφασίσουν οι 13 γυμναστές, είτε αποδεχόμενοι το διακανονισμό με τον ΠΑΟΔΑΠ, είτε αρνούμενοι και συνεχίζοντας τον αγώνα τους.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter